Jag har bestämmt mig..
Oh, jävligt tråkit att vara hemma. Jag vill vara frisk, men inte vara hemma. Kanske jag far ett varv och firar vappen iaf. Bara en stund, så ja får känna lite av våren och sommaren som är påväg. Japp, så gör jag.

Vappen


Torsdag och vappen.Jepp, idag e de vappen o jag e sjuk. Hade stegring i morse och låter som en kråka. Jätte skojj, not.
Blir nog en hemmakväll för min del, tyvärr, hur gärna jag än skulle vilja ut o festa men nej nej, för jag är sjuk och vill bli frisk.

Vakna halv 12..eller rättare sagt halv 8 första gången, då Sarah sprang i mitt rum o störde..likaså titioo..men dom väckte mig int då dom for, men kanske lika så bra, för då fick ja sova länge.

Snart ska ja gå o ta en jätte jätte äckli hostmedicin, de e int skojjit. Man bara känner hur den illasmakande medicinen rinner ner genom halsen. Fy sjutton va den e äcklig..

Jag missa vappenfesten i skolan, vilket är synd för dom brukar vara helt skojjiga. Men nåja, ja måste bli frisk.
Sen ringde jag till gubben och sa att ja int kan komma o jobba imoron för ja e förkyld och har feber, tyvärr. Skulle ha vila ha pengar :)

men men...ska väl fara o si på tv. Kanske friends, de e allti skojjigt. Men först borde jag väl tynga i mig medicinen. FY

Förkyld som en kratta, men spelkonsert wuhu!


Onsdag.

Vaknade inatt med 38 graders feber. Imorse trodde ja de va kört. Vi hade ju faktist keikka idag :(.. Men ja sov en stund och kurera mig och sen for jag till skolan iaf, hade dock int tänk sjunga, bara spela, men tillslut sjöng jag också. O  bra de, för folkehade tydligen int märkt att ja va förkyld. För de är jag. JÄtte förkyld.

Efter keikkan kl. 13 stack jag iväg till läkaren. Tyvärr fick jag ingen antibiotika som ja hoppades på, för CRP va under 8. Men ja fick nå snuvpiller och superäckli hostmedicin. Och läkaren undra nog hur jag kan ha så dålig motståndskraft. O jaa-a, icke sa nicke, ja vet int helelr?

Klockan 18 bar de av till skolan igen för en till spelning. Den gick ungefär lika bra som på dagen, men eftersom medelåldern nu var ca 40 istället för 17 som de va på dagen, så va de int riktit lika hård fiilis. Men nåja, bra gick de iaf. Men nu har jag ingen röst kvar.

Ja gillar vår klass, den e nog så jävla Ässä. Och Sarah tyckte vi spela sjukt bra! O de gjorde vi också!

Ja gillar int Vasabladet för jag hittade int min puff som ja laga in i måndags.

Imoron ska ja vara hemma från skolan. Och tråkit men sant, så måst ja va hemma imoron kväll också. Ja sko jätte gärna fira vappen, men nu vill jag nog hellre bli frisk. Tyvärr. Efter att ha varit sjukt konstant i 4 månader, har jag börjat prioritera att bli frisk istället för att ha roligt.
(dock int ikväll  :) )ÄLGÄLGÄLG


Oh My God! 
Ni har ingen aning om va som hände för ungefär 1 timme sedan.

Ja satt i köke o prata me Soffis i telefon. Mittiallt tittar jag ut och ser en jääääävligt stort varelse utanför vardagsrumsfönstre, o det är inge mindre än en ÄLG. FATTTA!!! en stor älg 2 meter från fönstre traskar förbi huset på vår GÅRD. Jepp, int i skogen o int på vägen, på GÅRDEN. Nåja, ja blir tillmig o säger att jag ringer opp ti soffan. Sen ropar jag på pappa, o ja tror älgen hörde fö den satte lite mer fart i sina påkar o traksade iväg in i skogen. Stanna efter 70 meter, o tittar tibax på mig o sen springer den iväg. Jag har aldrig sett en älg så nära förr. Aldrig. Älger har jag sett, men aldrig att jag om jag skulle ha stått vid fönstret kunna nästan känna dens andetag. Huh huh säger ja bara


Känner mej svagare igen. Ja orka rint. O ja hatar hosta som bara kliar i halsen. Jätte störande

Brinnande kropp


Måndag

Kanske int den bästa start man kan få på en ny vecka men de måst v'l hända de nångong också.

Vaknade kl. 4 av att jag höll på att brinna. I alla fall kändes de så. Fösökte somna om men de gick int heller.
Traskade ner till köket och drack lite apelsinjuice och mjölk. Bestämde mig för att mäta feber, jepp, stegring hette de.
Tog en burana och gick o la mig igen. Nästa gång vaknade jag kallsvettandes klockan halv 10. Bestämde mig ändå för att fa till skolan.
Väl framme promenerade jag o Mallan till Vasabladet. Lade in en puff om vår konsert som är på onsdag, o de gick smärtfritt.

Tyskan o engelskan gick nu som de gick. Oh va jobbigt. känns som om jag är så mycke efter pga alla frånvaron från rellan o engelskan o allting. BLÄ!

Har iaf bestämt mig för att inte bli sjuk, fast ja känner mej så. Fy för feber och annat skit.

Ikväll ska ja nog ta o lägga in lite bilder hit från de gågna läsåret, som snart snart snart är över!!

Babyfeber


Har just kommit hem från att varit o hälsat på en två månader(int 1 som ja sa tidigare) gammal baby. SÅÅÅ SÖT! Man fick ju nästan babyfeber. Altså verkligen otrolit söt. Som en docka. O hon va int sådä äcklit knubbig som vissa kan vara. Utan riktit som en docka. Celina hette hon :)

O sen kom vi hem o ja körde först hem från banken, sådär som ja nu har gjort i ett X anatl år. Inge merkvärdigare. Men sen sku mamma o lyfta pengar. O hon fråga om ja kommer med, så ja sa att ja kommer om ja får köra .. o så körde ja på "vår väg" igen, men int nog med det utan också på en annan väg här var ja bor, typ några kilometer...så de va spännande. Haha jaa-a.. mina kompisar har ju fått körkort så för dem e de ju int så speciellt, eller så går di i bildskola, men jag har inte ens börjat bilskolan så de va skitkul att köra me 4e växeln, skithårt for de! Fast ja kolla nog aldri hur hårt jag körde. Men hårdare än 20km/h i alla fall ;).. hehe


Snart börjar Amazing race.   Hoppas dom snygga pojkarna vinner!

Undra om ja har nå läxor tills imoron?


Ont i kroppen!?


Söndag

Så vade söndag igen. Veckorna går så fort o snart e de sommarlov. Ibland så fort så man själv int hänger med. Lite jobbigt faktist denhär veckan, för dagarna har bara blanda ihop sig.

Har ont i kroppen o vet int varför. Lite hosta också, jag får int bli sjuk!!! Nej, för på onsdag har vi ju keikka! Tjohoo!

Igårkväll bar de av först till Malin, sen med Elin &co till sandö o sitta o sedan ti Josse på Josse o Hannahs birthday party. En skojjig kväll tills det sådär smått rasa. Men d var nog inge större, sånt händer. 
Sedan bar de av tibax ti stan o möta opp Ellan igen. 

Jag har faktist lite ont i kroppen, ja fattar int varifrån de kommer!?

Ikväll ska vi o hälsa på en baby. Oj, de blir skojj, de e sällan man får se nyföddda ungar. Ja tror dendär e typ 1 månad gammal eller nått, kanske lite mer.

Kanske lägger upp bilder från igår. Vet int ännu, måst se hur de blev.Solen lyser och fåglarna kvittrar


Lördag.

Ja tycker lördagar kommer ganska ofta. De känns inte allls länge sedan förra lördan!

Vaknade halv 10. O ja, de e faktist ganska skönt att vakna så tidigt, man hinner göra så mycket mer. Åt frukost och såg på tv, de gjorde jag.
Sedan tyckte pappa ja sko dammsuga, men jag tyckte ja kunde plantera blommor istället, vilket tydligen visade sig vara för svårt, så jag solade en stund istället. JÄTTE fint väder är ute. Faktist. 

Tror jag skall pysa till stan en stund om nån timme. Fixa lite ärenden med far min. 

Såg på mumin i morse. Jag älskar mumin. Bästa barnprogramme som finns, absolut! O så sprang jag annars ute barfota idag. Jätte skönt. De känns verkligen som om sommaren är påkommande. Super. 
Somsagt solade jag en stund. Och nu inbillar jag mej att jag blev lite brun. De är också kul!

Nej nu ska ja nog ta o dammsuga så ja slipper till stan sedan. 


Mina nya Rayban Wayfarers

Auf wiedersehen! eller hören kanske de borde vara..


Mina nya Raybans!Fredag.
En oerhört rolig fredag. 
Var lite skeptisk imorse då jag vaknade, men den här dagen har faktist varit hur bra som helst. För de första ingen skola och för de andra höga höjder!

Vi starta kl 9 från skolan me hela huddinge o dom vasabor som nbu har deltagit denhä veckan. De blev nykarleby som första hållplats. Kuddnäs. Dit har man ju varit ett X antal gånger, men faktist så har ja varit så liten så ja har nog inte förstått så mycket. Däremot förstod jag mer nu, så det var nog riktit intressant.
Efter de bar de av till Klippan där vi åt och var på äventyrsbana. HUR kul som helst. Jag har allti velat göra såndä roliga äventyrsgrejjer så de har faktist vari huippu! Vi skulle klättre upp på en stock som va rakt upp i luften kanske sisådär 5 meter. Jag är INTE höjdrädd, men de där var faktist ganska skrämmande! att sen hoppa från 5 meter bara ner mot marken och bara fara fast i en lina, då tar de nog lite på modet. Men man fick värsta kicken av det så de var kul. Lika var de då man skulle gå på en vågrätt stock ungefär 5 meter från marken. Den va int stabil på nått sätt, så de va ganska svårt. Speciellt om man titta ner! Min taktik var: Ta ett steg, skrik, ett till, skrik, ett till,skrik! Sen hade vi några sammarbetsövningar och en linbana att åka i. 

Efter resan till norra österbotten bar de av tibax till Vasa och Academill och äta supergod mat. Jag är fortfarande mätt ända till öronen. 

Ikväll har jag Jeba o Jessica haft tvkväll. Vi ha käka kvarg och titta på berg flyttar in och talang. Mysiga tjejer dedär!

Fick mina rayban wayfarers på posten idag. Wuuhuu! Tack till Nadja i Sverige som sålde dem till mig! Ja gillar dom iaf stenhårt! Och visst kommer de en bild på mej me dem hit också. Alla måste få skåda denna skönhet!Svartvitt


Så bytte jag bloggens utseende igen. Jepp, denhär trivs jag absolut med. Jag är nog en ganska enfärgad människa sist och slutligen. Jag gillar svart och vitt mest av alla färger. Jepp, så är det!

Nu ska ja ringa mamma, hon e på jobbresa.

Sommarlov snälla nån?!


Torsdag.


Långa torsdagar, jag hatar långa torsdagar. Min förra torsdag i den förra perioden altså, var hur skön som helst. Altså absolut. Jag började 8.15 hade två timmar musik 1 timme tyska. Och sen sluta jag kl 13. Men nu. Nu har jag läsämnen från 8.15-14.30 och sen ännu musik på till kvart före 4. Jobbigt kan man nog säga. Fast musiken ändå är rolig.

Nä usch. Jag är bara så otroligt trött. Jag vet int riktit vad det beror på. Men jag är väl alltid trött. Nu har de bara börja kännas allt mer. Nån säger om nån fest t.ex. den pigga Satu säger Jee! Men den nuvarande har absolut ingen ork att dra sin röv nånstans, helst bara till sängen o sova.
Ja vill vara pigg , men nu e ja int de.

Ikväll sko de iaf vara teatertittande med huddingeeleverna och sen jatkot hos en annan efter det har jag hört. Men överväger sombäst att stanna hemma o sova precis hela kvällen. Tråkit, jag vet. Men Sant!
Ja hoppas verkligen denhä vårtröttheten försvinner illa kvickt. Ja orkar int!

Och läxberget väller över. GE MIG SOMMARLOV!

Gubbjävlar

 

Onsdag.

 

jag är så råddig med dagarna. Känns som onsdag och tisdag och torsdag på samma gång. Hjälp!

 

En ganska chill skoldag. hade en "riktig" lektion och den var inte så jobbig heller.

 

På kvällen var det barnjumppa, och där tappade jag och Ida nerverna. Inte pågrund av barnen. Utan pågrund av idiotiska vuxna som tror dom kan göra vad som helst hur som helst och helt enligt va dom själva tycker, utan att ta till beaktande någon annan. Det var nämligen såhär: Jag och Ida kom till skolan. Då vi kommer in i jumppasalen så är den typ fylld me stolar och annat skit som kameror och mikrofoner. Jahapp. de ska tydligen ha möte där klockan 18. Utan att vi har blivit informerade. Tydligen så tyckte dom att dom meddelar bara gruppen som är efter oss, men om dom har salen fylld me stolar och kameror då vi kommer dit klockan 17, så borde dom nog fan ta o meddela oss också.

 

Nåja, kvällen for åt till att mingla med huddingeelverna. Men nu somnar ajg snart så gonatt!


WEEEEEPSå va man hemma efter en rolig kväll. Från ca 18-21 hade vi musikträning.  Hur roligt som helst. Faktist!!!!! Ja vet int va ja ska mer skriva än att de va awesome! O annars så sjöng vi weep och long day closes och country dancers eller va nu den heter. Ni har troligeen ingen aning om va de e för sånger. Men vi sjöng dom senast me klassen i oktober. Och vi minns dem ännu! ÄSSSSSÄ!!

Åh va ja e på bra humör!

O så såg ja huddingeeleverna. Och dom verka väl helt trevliga. 1 snygg av typ 20 ;) nä kanske 2.. men iofösej va mer än hälften tjejer så ;)

Weep weeep weeeeeep on my eyes weep on my eeeeeyes...

Idag kommer huddingeeleverna


Tisdag.

Jag är helt råddi me dagarna, men jå, de e tisdag idag.
jävligt lång dag. Faktist. Känns som om det var evigheter sedan man steg upp.
tyska,rella,finska,fysik stod det på shemat. Jåå...
På finskan gjorde vi hörfen för studentskrivningarna iår. Grejt. Annars gick de bra om man nu int sko räkna me dom dä jävla öppna frågorna. Misste ju alla mina poäng på de. Suck..
Fysiken blev choklad och internet tajm. Jag o Ida käkade salmiakchoklad och var på facebook på samma gång. Hehe, nångong måste man ju testa på de också.

Musik  block 5. Övning inför konserten som e 29.4.09 Kl 19.00 eller genrep kl. 13

Skall snart iväg till skolan igen. Klockan 18-> har vi träningar för konserten. Kanske man stöter på svenskarna också..vem vet? för dom kommer också dit ikväll. Huddingeeleverna jaa...

Men ska väl börja packa ihop mig.

Friends


Måndag. Jag gillar nog int alls måndagar!

Fast denhärmåndagsmorgonen var nog ganska bra. Jag vaknade kvart över 9, steg upp halv. Traska lite runt i huset, klädde på mig, fixa mig, laga frukost och satte mig klockan 10 framför friends. Såg ett avsnitt, och traskade sedan iväg till bussen. Hur skönt som helst!

Kom till skolan, gjorde engelskaläxan, trodde vi hade engelska, men nej,. vi hade tyska först. Nåja, int nå me de. O sen mittiallt var dagens slut. Hade kör, vilket var helt roligt. Vi hade en studerande, och hon var nog riktit duktig. Och vi sjöng en mycket fin sång. Trallala.

Kom hem kring 5, satte mig framför friends. Och har titta på de sen dess. Tjohoo för friends!

Ikväll hade ja tänkt fara ti gymme, men nu mittiallt har jag absolut ingen ork. Så fundera om jag skulle ta o fara på dans på onsdag istället. Och sedan fast torsdag, fredag lördag söndag.. :)

kanske jag skulle idag ta o skriva mail ti min spanjor, och fråga hur hon har det..?!

Lenkkipenkki huvuvärkJag var på lenkki nu på kvällen. Men jag förstår mig int  på min kropp. Varför får jag ALLTID stickningar och grym huvuvärk?

Nån som vet, tag kontakt. Va ska ja göra...?

Tror ja ska satsa på gymme imoron. Nu vill jag börja träna hårt igen!!!


Titta på 8 avsnitt Friends idag. Ah, livet ler, jag älskar de!
Stolt kompis!


Söndag.

Vaknade kl 09.10 av en mycket störande väckarklocka. Låg dock i sängen till halv 10 men sedan satt ja igång. Var klar på en halv timme och då bar de av till Variska skola. FSGM tävlingar i truppgymnastik stod det på schemat.
Halv 11 börja tävlingarna. O nog va dom söta allt, dom som var 8-10 år. 
Halv 1 höll Jag , Ida och en annan ledare en jumppa bana under pausen. Då jag även stötte på min gammla gymnastiklärare som vi hade i lågstadiet. De var trevligt!

Sedan var de dags för 14-16 åringarnas och över 16 tävlingar, där Ida o Soffan tävla. O ja, visst var de så också att dom vann!!!! 3 året i rad. Mycket stolt kompis! Grattis tjejer!

Så nu sitter jag här då. Aningen trött och funderar på om jag har några läxor tills imoron. Om ja har tänker ja ändå int göra dem nu. De f¨år bli senare. Hörde på radion Friends-sången, så kanske jag skall ta o titta på några avsnitt friends. Japp..så får de bli!

Pusshej

Tjenare Tjenare, allt bra?


Lördag.

Jag gillar lördagar. De e chilldagar. O denhär dagen har också varit hur bra som helst.

Det börja med att vara på stan med Jessica W. Vi va på kaffe o prata om sånt som har lämna, de va så länge sedan sist. Vi träffa på Jeba ett varv okcså, hon skulle ti Ritz och jobba och se på Vaude!. Jag o Jesica hade de i alla fall trevligt i saluhallens café, ojaa.. int för att tala om han pojken som int kunde glo lite diskretare. Han var hur söt som helst!!

Efter de for jag hem och läste Eclipse. AAH ja döör, ja vill veta va som händer men ja vill ändå int läsa den klart!!

Nu på kvälllen har jag suttit på Amarilla med Jessica, Eve, Malin och Saara. Hur roligt som helst. Satt o skratta mest hela tiden. Sedan bar de av för dem ti baren, men jag o Jessica lämn kvar o sitta på Amarillo o käka glass. Mums vad den var god. Och mafffig. Ska nog gå på vattendiet nu ett tag, känns som om ja har ätit så myki onytttit att jag håller på att svälla igen! :) 

Jag är så trött så jag orkar int skriva nåmer. Ska bara läsa hur Kenza har de i NY först, o sen o tota. Kanske jag får bilder av Jeba imoorn som ja kan lägga hit. För såklart tog min akku slut!

hemmakväll med mig själv och Berg


Min hemmakväll med mej själv blev inte riktit som beräknad. Men jag gillade/gillar den i alla fall. 

Annu ringde halv 9 tiden och berättade hon har fått körkort! Gratulerar till henne! I alla fall så sko ja ti butiken o hämta nånting gott till mig själv som ja kunde sitta med framför tvn, och annu däremot skulle panta flaskor, så hon kom och plockade opp mig och så körde vi ti ABC för att panta flaskor och köpa chips,dipp o vindruvor. 

Efter de körde vi lite runt och pratade, så de var mycket trevlit. Efter det körde hon hem mig och hon själv for vidare och jag började min sköna hemmakväll en stund framför talang 2009 och berg flyttar in. Hur mysigt som helst, jag o min bästis jag själv , haha ;)

Ska lägga in bilder nu snart. För har faktist tagit några foton. Men nu just orkar ja int. 

E fortfarande trött som en åsna, och skall väl snart bege mig till min säng. Lite eclipse och sedan gonatt.

Ojaa, jag tar tillbaka mitt, "ja vågar int sitta på med annu" För hon var hur duktig somhelst och köra :).. Nåja, nog har jag ju sagt de bara för att retas med henne lite, de e så kul då hon blir "arg" :)


Annu va en duktig chaffis!

Talang09

chibe, dipp, vindruvor och smoothie, mums

perus min på en perus tjej med sin supersköna fleecehuppare

Dagen efter

fredag

Snart ett dygn sedan föreställningen , o de märks. Jag är trött, ögonen hålls knappt opp fast ja just vaknade efter att ha sovit någon timme. Bestämde mig därför för att dock dom ändrade planerna om att vi far ut o  äter imoron först, så tänker jag bara vara hemma idag och inte lägga en ända fot utanför dörren. Jag måst få ta de lugnt, eller jag går på övervarv och blir jobbig!

Att vara back in reality va kanske int världens bäst, men helt skönt. Att äntligen ha gjort klart pjäsen, o inte behöva oroa sig över den någo mer, är vekligen skönt. Fast än det har varit hur roligt som helst.
Dagen började i alla fall med sovmorgon. Som tyvärr gick lite ut på att laga finska läxa och vara rädd fö alla nya IB sökanden, som säkert var minst lika rädd, men knappast av samma orsak som jag ;). Kl 9 for Jag,jeba o soffis ti wasa teater för att föra tillbaka teaterbitens stolar. Det gjorde vi altså också.

Kvart före 10 börja finskan. Och gud va man kan vara trött. Till och med finska läraren tyckte " Satu sä et voi olla näin väsyny tähän aikaa päivästä". Men ack ja, de var jag. Sedan var det engelska o efter det fysik. och sen tack gode gud så var dagen slut. Satu dock i skolan i 1 timme, för jag orkade int flytta på min röv.

Pappa och jag pyste hem, och jag for ganska så snabbt o läste eclipse. Men då ja märkte att ögonen höll på att tyngas fast förstod jag att jag var jätte trött. För om man knappt orkar läsa eclipse, så då e man super trött! Somnade, och här sitter jag nu då!

Jag borde börja ta fler foton. Det är jätte tråkit att läsa en blogg utan bilder. Men jag kommer aldrig ihåg att göra det.Wasa teater spöket sover på dagen!!!!!!!!!!!


Torsdag.

En verkligen fullspäckad dag.
Halv 9 var det vasallen som gällde. Jag, jeba o soffan hade passet från halv 9 till halv 1. Vi drog igenom pjäsen snabbt en gång för att Jontte sko få in ljuset, och han skötte det super bra ikväll på föreställningen. Likaså Ida med ljudet.
Vi sprang runt lite på Wasa Teater, checka pljese, kasta boll. Ja en super rolig förmiddag. Halv 1 kom ljudkillen o visa lite hur ljudet funka o ja, sedan bar de av ti skolan o fixa plancher etc. 
Kl 4 tog vi ett genomdrag igen, med både ljud och ljus första gången, o det gick nog jätte bra.  Sedan stack vi ti hese, satt där o åt, fjantta oss, och jag blev sjukt nervös. Och var sedan nervös tills jag kom in på scenen framför en så gått som fullsatt vasallen. 
Själva föreställningen gick nog bra. Det skulle nog int ha kunna gå så mycke bättre.

Däremot blir man lite störd på att vissa inte kan bete sig. Vår pjäs var nog lite oklar, de håller vi med om, och det kommer vi ändra på till augusti, då vi kanske ska visa den på nån slags teaterfestival här. Men om du tyckte den  va dålig o oklar och du fattade ingenting, så säg nu ändå nånting istället för att bara stå tyst, eller fejka till något påtvingat. 

Vi är i alla fall stolta över vår insats. Det var vår första pjäs vi någonsin gjort, och jag tror inte att ni skulle ha kunna göra den någo bättre.

Eve's och Malin's pjäs gick också bra, den var jätte rolig. Helt annorlunda från våran, så de var helt bra, så går det inte riktit att jämföra dem.

Såhär efteråt känns det helt okej. Det kunde ha kännt bättre. Mest e ja störd på publikens rekation, många förstod den inte, men däremot sådana som var insatta i teater förstod den, så den var väl ganska djup. Man ffick bilda en liten egen uppfattning vad som hände. 

Nåja, imnoron är en nya dag, och jag kommer sakna denhär dagen, för vi har faktist haft helt sjukt roligt! 
Trött som bara den ska ja snart krypa under täcke och läsa lite Eclipse. O nu får alla som inte har läst boken o tänker göra de skrolla lite neråt(till nästa stycke), fö ja måst få berätta till någon va som händer!
OH My, jag vet int vem ja ska tycka mer om, edward eller Jacob. Jacob e ju bara för härlig, och så mycket bättre för bella. O ja vill verkligen int att bella ska bli vampyr. Och ja hoppas innerligt hon int blir de. O att hon o jacob blir tillsammans, fast de l'r ju int hända. Men han kysste ju henne o de va ju så gullit o han bara " I love you bella" O de va så gulligt. Aaw..
nåja, nu fick ja ut de. Tack för den. Fösökte berätta till Jontte o Ida va som händer i den men di ville int lyssna. ;)

Nåja. så hade ja fått ut de. Nä nu ska nog fara o sova. Tackar dock alla gulliga typer som va o titta idag på föreställningen. Det betyder nog massor att de kommer ditt o tittar, fast dom kanske ändå int förstog något. Så tack !!

Pusshej!

Döv, stumm, Blind


Onsdag.

Jessus vilken dag. Trött som bara den. Gäsp!

Började me en inte så vanlig musiktimme. Men vi fick 3 låtar lagade, så man kan no inte vara annat än nöjd. De berodde säkert på vår lärares klagor i början av timmen, så alla tänkte "nej nu jävlar"! Men nåja.

Efter musan va de rella. O ja, vår rella lärare är hur söt som helst. Hon säger hela tiden nånting tossigt. Gulligt!
Efter rellan hade ja hål från 11-13. SKönt var det. Verkligen. Nästan lite långtråkigt. Men de behövdes. För resten av dagen har varit s¨å fullspäckad så skulle knappast ha orkat annars. 
Kl 13 hade vi finska. O jaa, den finska timmen gick nog ytterst långsamt.
Efter finskan va de gruppis. Vi fick ut betygen, o jaa, de gick nog som jag hade förvänta mig. Vissa ämnen tillochmed bättre än förväntat så.

Nåja, efter det började hela processen. Vi rusa till Wasa Teater. Prata me ljusteknikern och teaterchefen om dagen och om morgondagen. Lärde oss vad alla lampor gör osv. Och sedan började den andra gruppen öva medans vi sprang till stan och köpte skor, ficklampor och pizza. Hur gott som helst.

Halv 7 började våra repetitioner samt inskolning av Jontte som är vår ljustekniker.
20.00 va de genrep. Och de gick helt okej. Eller helt bra. Hur nu man vill uttrycka sig. Men de kommer gå sååå jävla många gånger bättre imoron åp premiären. Är riktit taggad nu också!

Nu sitter jag då här. Aningen illamående pga förmycket saft och chokladintag. Skall snart fara o sova. Är hur trött som helst.Mer bilder Satu!


Tisdag, väl?'

De har kännts helt som måndag idag tack vare lovet. Jobbigt nästan. Ja gillar int måndagar. 

En komma tillbaka dag var de minsann. Pånått sätt kändes den kort, fast den var hur lång som helst.
Börja med tyska, och somtur hade vi int den dä skiten till studerande idag, utan vi hade en annan studerande, som prata otydlgt...men hellre de!
Efter tyskan och rasten bar de av till teaterbiten. De va pressinfo vi hade, o jaa.. va ska man säga. Ja ser int frammemot vasabladet, då de där publiceras!
Sedan va de finska. O jaa, jag o Jeba va no hurtiga. Vi gjorde tillome finskaläxan..fast vi borde ha gjort projekt..men de gjorde vi också. O jaa...sen fysik. Vår fysiklärare e bara så söt! Vad kan man annat säga?!
Jå, o sen braka helvete lös på musiken., so no comments omden saken!

Kom hem, fundera lite på dansen på kvällen och sen bar de av dit. Men väggen var inte nere som den alltid är, och måste dela utrymme med 2 truppgrupper, så vi blev tvungna att dansa i korridoren, men int gör de nå. De gick bra och dom var hur duktiga som helst:)

Nu sitter jag och möglar framför datorn. Borde väl fara o sova, för imoron är det nog en jävlalång dag. Förlåt mina fula ord.

Gonatt

Påsk annandag


Måndag.

Med ett dunkande huvu sitter jag o väntar på att pizzan i ugnen skall bli klar. Jag är så saltsugen så de e hemskt.

Har igen varit hela dagen i farten.
For till Mallan 1 tiden, satt där ti kvart över 2 och sen plockade Soffis upp mig och vi åkte till teaterbiten. Har varit där från halv 3 till kvart över 6. Oh, de där utrymmet ger mej grym huvuvärk. Så har de alltid varit. Det är så sjuttons dammigt där.

Vi laga till en scen idag i sistaminuten. Hoppas vi kommer ihåg den nu då. Fast den är nog kort så. Pjäsen har annars fått ett namn och heter Emilia. Premiär på torsdag, men ja är ändå int nervös. Kanske beror på att de känns helt som en söndag idag pågrund av att man en ledig idag men imoron är de  skola.

Tog just ut pizzan ur ugnen. Gud va ja är hungrig märker jag nu.

Resten av kvällen går väl åt läxor antar jag. No är de nu jävla roligt då lärare (kandidatjävlar) ger läxor över påsklovet. Man älskar ju bara dom ännu mer!

Nej nu mat!

Marta


Altså, ja bara sitter o ler. Ja sitter o pratar me Marta på facebook. Hon flyttade till Sverige då vi skulle börja högstadiet. Men trots det tycker jag inte vi har glidit i sär på det viset. Ja menar, visst, vi bor ju så långt ifrån varandra.. men sedan då man talar me henne så är de som om vi alltid ha varit jätte nära kompisar och vet allting. Det är bara så lätt att prata me henne. Gud va ja tycker om Marta!

För en stund sen satt vi o prata gamla minnen. Hahah, de finns så olika saker man kommer ihåg. Jag har tydligen gjort nånslags kartonggrejs på trean o sagt ja vill bli forskare. Jaa-a...dom  planerna har nog sopats under mattan för länge sedan! Vi sitter också och planerar sommaren. Jag hoppas innerligt hon kommer hit! Gud va ja saknar henne!
Marta sa på 6an hon ville bli psykolog..ja, min reaktion på de var, vem fan vill höra på andras bekymmer. Nu har hon lagt dom tankarna på hatthyllan, iaf lät de så på henne.. däremot är jag intresserad av det. Skojj!
Sen får man inte glömma då jag o Marta skrattade i två timmar i sträck! Jaa-a..ja undrar hur vardagens skulle vara om hon fortfarande skulle bo här?

Jaa-a.. min tråkiga kväll blev ganska rolig i alla fall. O nu är jag into på att läta studieplatser efter gymnasiet..Attans marta du har dåligt inflytande på mig!


SolSolSolSöndag, tror ja.

Jaa, de e de väl...söndag. Somtur är de ingen skola imoron, så egentligen kan man se denhär dagen som en lördag.

Jag mätte mig i morse, jag är hela 1,67m...wuhuuu! 

Vi hade teater i några timmar idag igen. O de börjar väl gå frammåt tycker jag. Så de e kiva. Vi har ju storyn klar..men vi måst börja finslipa mpå allt. Så imorn på dagen igen då gäller det. 

Vi åt för en stund sedan, o nu är jag bra så trött. De e dummt att man blir trött efter maten, för man borde ju bli pigg. 
Vädret ute är i alla fall jätte fint. Typ 10 grader och solsken. SUPER härligt.  Tyvärr är de ändå lite för kallt för att sola i bikini. Men den dagen kommer väl snart också. Borde fara annars bara ut och sola en sutnd.. men ja lär väl somna före ja hinner ut.

De luktar hallonparfym i mitt rum.. men ja har ingen sådan ?!

Imoron e sista dagen på lovet. Jätte skit! Skulle kunna ha lov i ännu några veckor. Men nåja, snart kommer sommare imot så det är ju hur skönt som helst!

Carlings


O så kom man hem från stan en huppare rikare :) Från carlings, hur snygg som helst, jag älskar den! Ska lägga  in en bild på den senare. Men den e vit me gråa rutor..lite som rutigt papper.o sen har den massa figurer på. En just sån cool som jag har lätat efter :)

Som bäst äter ja påskägg. O tyvärr fick ja ingen rolig överaskningsppresent i den. Men ja överlever väl. Får ta o äta ett till ägg så kanske ja får något att bygga. Det är ju det som är roligast med påskägg.

Nån som vet nå planer inför kvällen :)? 

Måst nog ta o äta något före maten, är dödshungrig. Men nu ska jag o hacka grönsaker före mamma får fnatt på att jag inte gör nånting. Men ja gör ju visst nånting, ja äter ju påskägg!!!Haha, det var annars en expedit i andiamo som va finsk, men skulle promt prata svenska med oss. Nåja, det var ju bra, för visst gillar man betjäning på svenska, men då det hon säger får en annan betydelse än vad hon menade, då blir det nog lite skojjit. Sarah köpte ett par skor, och expediten skulle då säga att hållningen hålls bra om man har dom. Hålling e på finska ryhti. Såhär sa hon: " Det här skona håller bra rykten". Haha, jag och sarah hade svårt att hålla os för skratt. Då vi skulle fara sa hon. "Vill du ha en såna lilla kartong, Vagabond". Sarah köpte altså: Skona som håller rykten i en såna lilla kartong.

Glad Påsk


LÖRDAG WUUUHUUU.

Jaa-a så va de påskasig dags. Överväger att fara ut och påskhäxamig med mina jumppabarn. 2 av dem kom hit just, och jaa-a, kan man  vara sötare!!! Ena va en påskhäxa och den andra var en kanin.

Nåja, skall snart pysa till stan med syrran yo. Ja e på så jävla bra humör! Härrligt!
o nu fjanttar pappa sig i köket!  Och sarahs katt ser skräckslagen ut. 

Sarah var igår också och spelade Wii. Och idag har hon träningsvärk. Coolt, borde väl nog skaffa de hit hem isf om man tränar på samma gång! 

Nåja, nu ska ja nog ta o sluta flumma onödigt hit. Men jag är ju bara så glad :D!!!!! PÅSK

LÅNG fredag


Låångfredag.

De blidde teater för hela slanten idag. ca klockan 12 började for vi till teatern. O jaa, äntligen har vi hela storyn klar. Nu är de bara att finslipa, för om 6 dagar e de premiär. Hjälp. Det gick i alla fall bra på teatern, och vi fick in mycket skratt också. 

Efter teatern, så for jag o Jessica (ensam hemma barn)  ti Jessica och åt taco och spelade Wii och guitar hero world tour :)SKit kul tyckte jag. Wii var roligt, dock inte lika roligt att se på, men att spela va de riktit kul. Jag var int lika "bra" på alla sporter, men golfen och tennisen var roligast...jaa o boxningen. Jessica var super på att boxas! hon bara slog ner den dä typen på några sekunder! Jag ba ":O" o hon ba "poff poff"  o ja bara ":O"  och hon ba....ja ni fatta (:

Nu är jag i alla fall hemma , efter en låång dag.

Gonatt !

störd!, men påsklov!

Torsdag.
Äntligen torsdag!

Ligger i sängen, hör på musik, jaa-a  på denhär fronten sku de int kunna vara bättre.
Däremot e ja helt jävla störd. Men först:
Dagen började med engelska. Ja de känns faktist som om ja hade engelska ganska just. Men nåja, har nog inge mer att tillägga om de ämne.
Efter engelskan va de fysik som gällde. Jaa-a, jag och Ida har nog mycket att stå i under denhä kursen. Att tåla dom vissa blåsta studernaden i samma kurs, kan bli aningen svårt. Men vi klarar väl oss. Vi hade i alla fall roligt i några minuter på timmen tack vara missförstånd, hahha.
Sedan var det äntligen dags för påsklunch. Hade väntat på de sedan tisdagen, och efter gårdagans påsklunchdepression så blev jag mycket glad då jag äntligen fick äta den efterlängtade lunchen. Och de var nog helt jääävla gott. Om man väntar på något gott väntar man aldrig för länge. Eller jaa, kanske 1 dag för länge, men i alla fall.
Efter maten var de religion som gällde. Det var nog helt som de brukar. Precis som alla andra timmar idag. Förutom en.
På sista blocke, brakade helvete lös. Vi hade tyska, och till min stora förvåning hade vi en lärarstuderande. Nåja, helt okej annars, om han int sku ha vari så jävla fitti. Ja ber om ursäkt för mina svordomar, men jag var bara så jävla arg. Han sa åt mig att vara tyst precis hela timmen. Fast jag knappt hade sagt nånting så hörde man "SATU, Hörde du nu va  X sa?!" "SATU, ska du ta o säga vad X just sade?" Så jävla snopet för honom sedan då jag ropar till och säger att "JA DE GJORDE JAG?" och sade typ exakt vad vi skulle göra. JÄVLA GUBBJÄVEL. ja blir så jävla arg. För det var faktist int bara jag som pratade underlektionen!! Äh, såndäna jävla studeranden sko bara få ta o slänga sig i väggen. Vad har de för rätt att mittiallt bara komma in i rummet och börja ropa o klaga på mig, då jag inte var den ända som pratade. Åh fy hellllvete vad jag tycker illa om honom just nu.

Kom i alla fall hem för en stund sen. Det regnar, grejt! SUPER början på påsklovet. NOT! Nåja, vi får väl hoppas på att de blir bättre senare på dagen. Men knappast, för nu snöar de ju till och med.

Hur jävla skönt e de int att ha trådlöst. Ja kan sitta i mitt rum, höra på Regina Spektor och titta på Sarahs sovande katt på samma gång jag är på datorn, till och med TVn har jag fått att funka!

Ikväll, hmm.. kanske party på torget har jag hört? Jejee..bara de nu int skulle regna så mycket. BLÄ

 

Älska ipod


Onsdag.

Hmm, ja borde nog sova mer under nätterna! Jag är dödstrött på mornarna och under hela skoldagen, jätte jobbigt, verkligen! Men då den dä jävla bra eclipse boken, jag måst ju bara läsa den!

3e dagen på hela perioden, och somsagt så gillar jag int den alls. Tråkiga ämnen som bara den.
Idag hade vi rella och finska. Nåja, det var nog inte så jobbigt. Men ja gillar int tisdagar och torsdagar. Dom är verkligen pain!

Hade barnjumppa klockan 5. Och det var nu som de brukar vara. Klockan tickade ganska långsamt idag. Men nog är dom ju söta de där ungarna ibland.

Efter jumppan kom i alla fall Ida hit för klcokan 7 bar de av till skolan på STUDENTEXAMENS INFO...WUHUUU!!! ABI 10. Snart e gymnaiset slut och livet börjar! Nåja, nog har de ju vari bra hittills. Men så jäkla skönt att få bestämma helt och hållet vad man kommer göra av sitt liv.
Nu är jag bra såå into att skriva skitbra i alla studentskrivningar, och helt enkelt bli fri!

Nu på kvällen så kom min kusin hit. Sarah kom också annars hem idag över påsken så de är skojjigt.
Vi åt massa onyttigt och satt och pratade. 
Och sedan får man ju inte glömma sarahs vilda katt Titioo. Ljuvlig men ack så vild. har redan klösmärken. Men nåja, har man inte sin egen katt i närheten  ( :( ) så måste man ju bråka med någon annans.

Finally har vi fått trådlöst nätverk hit hem och den funkar också. über skönt. För nu kan jag ta med datorn vart jag än går, och nete funkar överallt. Likaså med min IPod. Jag älskar den!

Nåja, borde välja låt till morgondagens spel. Eller före 12 ska låtarna vara in. Huh huh vad skall jag välja?

Gonatt

Trådlöst fucking nätverk


Tisadag.

De har varit en mycket lång tisdag. Den nya perioden är helt från röven! Ja har bara massa ointressanta ämnen, o dom som skulle kunna vara intressanta, har man sedan typ en dålig lärare i.
Började dagen med tyska. Var oerhört irriterad  på läraren. Om jag sa nånting, så måsta jag upprepa allt typ 3 gånger, o ja menar, ju fler gånger man upprepar så desto osäkrare blir man ju. Nåjaa, sen då nån annan mumla svaret så ehövde int dom upprepa. Jävla skit ja blev så störd. Fast de nu kanske int va så farligt sist och slutligen, men ni vet, sånt där blir man sjukt irriterad på ibland. Speciellt om de är första blocket på hela dagen. Det är int mänskligt att hjärnan skall funka normal klockan 08.15.
Andra blocke var rella. O vad kan jag säga, etik ska väl kursen handla om.
Sedan finska, kan man få mer att göra under en kurs?! Vi har andra kurser också!
O ja, sist men INTE minst, fysik. Jag och Ida och 17 ettor. Det skulle vara helt okej annars, ´men Ida far bort efter halva kursen för hon tar den på halvkontrakt. BLÄÄ!! Får sitta tyst och uggla själv då resten av perioden.
Vi sku borda ha haft spel idag 5e blocke, men de hadde vi int, så vi slutade redan halv 3. Men som vanligt så satt jag i skolan och väntade på att slippa hem. Och somsagt så skulle de kunna vara tråkit, och jag sku ju kunna fara till stan, men de e så många andra man kan sitta  prata med, så de går ingen nöd på mig :) Dock om jag skulle ha vari ensam sku ja nog ha traska ti stan, ta de lungt, int e frivilligt i skolan om jag är ensam!

Kom hem halv 5 tiden, och somnade på soffan. Sedan sku jag vakna halv 6, men nehej, jag "försov"mig och vaknade 20 över 6 då Malin ringde. Tack för att du väckte mig!

Halv 8 va de dans, vad mer kan jag säga. Det gick bra :)

Och nu sitte rjag här. Klockan är 22.29. Pappa köpte trådlöst nätverk idag, ÄNTLIGEN. Det som nu är problemet är att han inte får de att funka. Och det finns inget som jag stör mig lika mycket på som då teknik inte funkar. Jag är nära att dra loss håret då nånting inte funkar. Jag tål ehlt enkelt bara int de.

Ikväll måst jag tidigare i säng. Ja borde int ligga uppe halva natten och läsa eclipse, men den är ju så bra! I alla fall var jag heeeelt död idag i skolan. Trodde allvarligt jag skulle somna på timmarna. men när har egentligen 6h sömn räckt för mig? Jag bara inbillar att de gör det.

Nåja, nu märker jag i alla fall att dethä inlägget börjar bli flummigare och flummigare så bäst jag slutar skriva för idag.

Ny bloggdesign


Okej, nu har ja suttit i någon timme och försökt fixa layouten på min blogg. Och finally e jag klar. 
Den blev beige-orange, som man nu trolitvis ser och jag är nog nöjd. Fixar en snyggare sen igen då ja orkar. Men nu får den vara såhär. Hade lite problem där ettag..eller hela tiden kanske nog. Men med hjälp av bloggen http://www.designadinblogg.se/  som finns här på blogg.se så klarade jag det till sist, så tack för hjälpen till ägaren på den bloggen!

Nåja, nu har jag bra själv ett litet litet problem, kan nämligen int se min nya layout själv. Ser bara den gammla. Vet altså int hur man uppdaterar en websida på en mac. F5 är de på en "vanlig" dator.. men här på macen har jag ingen aning. Månne int jag hittar de också. Nåja, nu ska ja strax iväg och läsa eclipse, om de int blir ändrade planer :)

...med att blåsa hubbabubba bubblor.


Måndag och ny period
.
Halv 10 skulle jag vakna för att hinna med kvart före 11 bussen. 10 vakna jag och fick panik. Sprang i duschen och konstaterade att jag inte kommer hinna. Ringde ti pappa och frågade om han hade möjlighet att hämta mig, och visst hade han det. Kvart före 12 började jag egentligen, så de passade helt med hans tidtabell också eftersom han började först kvart över 12. Super! Så istället för att bli klar försent, så blev jag istället lite för tidigt och hade ca en halv timme på mig att göra vad som helst. hur skönt är nu inte det?

 Första blocke idag var tyska kurs 8. Vi prata om stereotyper för man och kvinna. Ganska intressant, hoppas kursen blir det också.
Sedan var det engelska. O det var nog inte så kul. Massa ord man aldrig hade hört förr och sånt, men Jessica livade upp stämningen med att blåsa hubbabubba bubblor. Jessica gav mig annars ett mignon ägg idag. Jag blev super glad. Tack KO!

Efter engelskan skulle vi egentligen ha haft kör, men nehej, de hadde vi tydligen inte. Så jag satt i skolan i 1h och väntade me pappa. Dock int ensam, annars skulle jag nog ha farit till stan. Men med gott sällskap så kan man nog vara i skolan fast skolan redan har slutat. Käkade upp mitt ägg, super gott. 
Jag har nån underlig grej att jag inte kan äta om folk tittar på. Ja vet int varifrån de kommer, men det är jätte obehagligt. Eller int sådär om andra också äter på samma gång, men om jag ensam äter något o folk tittar så går de bara int. Hmm. Knäppa jag.

Kom i alla fall hem för en stund sedan. Tror jag snart skall fortsätta läsa eclipse. Läste igår natt också den. Kanske de var därför jag försov mig från  bussen i morse.

Det har annars börjat snöa igen. Värsta pissvädret i morse. Jag blir galen. Jag vill ha vår nuuu!!Nya skor


Somsagt så va mamma på bra humör i lördags och köpte två apr nya skor till mig. Glad Satu

Bianco

Nadja


Tittade annars på bilder på telefonen idag på teatern och där fanns några bilder på Nadja.
 
Sitter här och gråter för mig själv. Varför sku min katt försvinna? Ni kan int fatta hu mycke ja älskar honom, och nu har han varit försvunnen i snart 10 veckor. Det är inte rättvist. Kan inte någon annans katt försvinna  istället om någons måste? INT min.

Gud vad jag saknar dig Nadja. Kom hem!

Palmsöndag..AJ IDAG ?!?!

söndag.
Söndagar e som söndagar brukar vara.

Igår kväll blev de Amarillo med ett gäng kompisar. Riktit mysigt hade vi de. Jag, Mickis och Jeba dela på en Muchos Nachos. De va nog über gott. Mums!
Efter Amarillo bar de av upp till Sky. Fööööör förhöga förväntningar. Mycket för där. Men i alla fall. Vi och 30+are va kanske inget att komma med. Så det var nog int så huippu. Men fin utsikt vad det ju i alla fall.

Vakna halv 11 idag. Kvart över 12 for jag till Teaterbiten(med dansk brytning). Lite över 1 kom vår handledande lärare och titta på vår pjäs hur långt vi hade kommit. Och hon var nog positiv så de va ju skönt. Nåja, lite efter 2 stack hon därifrån, och efter det fick vi nog ingenting gjort. Som de nu brukar vara (; Men lite photoshoot hade vi och annars också sjungande och fjanttande. Så det var kul. 

Ikväll sak jag titta på amazing race. De har frånFinland så de e lite extra roligt :). 

Men nu mat!
Bilder uppkommer senare idag!


satu och annu på amarillo. Man kan inte alltid vara normal.

Jeba o annu på sky

 Jeba på teaterbiten 

Soffan likaså

sedan började urflippningen, Jessica, Jag, SoffanNi får ursäkta kvaliten. Den e lite dålig pågrund av inzooomning :)

jåå(:

ett sista sudd.


Rosett och fashionshow


Huh huh. 
lördag.
 Nåja, ska väl börja med att berätta om gårdagen!
Vi tänkte ha chillfilmkväll med Ida, eftersom båda hade tidig väckning idag på grund av tävlingar eller fashionshow. Så vi hyrde filmen december boys o tänkte mysa och äta gott framför den. Men Ida sko dock med soffan och köpa strumppisar, så soffan hämta oss o så for vi till cittare o köpte strumbyxor. Soffan sko träffa Pake, så han kom också dit. De två sku och kolla läget vi skatila, men visste int riktit vägen dit så de tänkte att de kommer snabbt till Ida och kollr på nete hur man kör dit. Snabbt till Ida blev en längre stund, och slutligen for dom först halv 11 :) Men det var riktit skojj i alla fall. Jag och Ida fortsatte titta på filmen och vi kom fram till att den var jätte bra. Har inte på länge länge gråtit i slutet av en film, men denhär fick nog tårkanalerna att öppnas. 

Idag då, vakna 10 före 8. For i duschen, åt nått smått packa ihop allt jag skulle ha med och sedan for jag iväg till frissan. De fixade håret till alla så att de var som en rosett, helt sött, men jag saknade nog lite förra årets löshår. För det om nånting var ljuvligt. 
Halv 12 började första modevisningen efter många om och men med skorna och allt. Och nervös var jag. Uschamig. och det märktes, tyvärr. Sedan var de varje timme modevisning ända tillhalv 3. Såde i stort gick det väl nog helt bra, men själv tycker jag det gick bättre förra året. Men roligt hade vi väl i alla fall. Fast jag stressade opp mig så mycket. Stackars Jennifer, Jenna och Eve som måsta stressa ner mig tillbaka.

Efter modevisningarna htyckte mamma att jag skulle få nya skor, då mia gammla hade gått sönder lite. Så då traskade vi iväg till bianco där de hade 50% på alla typ vinter och höstskor. Jee, två nya par skor rikare. Sjukt snygga för den delen.

Kom hem och for och la mig. Hade grym huvuvärk tack vare den spända frisyren, men det får vara. Jag tål nog det.

Ikväll hittar jag väl nog antagligen på nånting. Men vad har jag ännu inte bestämmt mig för :)

bilder kommer senare!  

grått


Fredagfredagfredag.
 Äntligen helg, fast jag nog inte har väntat på helgen egentligen. Eller visst har ja väntat på helgen, ja menar, vem gör int de? Men int sådä som ja brukar vänta på helg.

Vanlig skoldag idag. Började med världens tråkigaste moddatimme. Vi gick igenom precis varenda fråga i provet, och vad man skulle svara för att få 6p osv. Jobbigt! Fick dock bra i moddaprovet så jag är nöjd!
Efter de va de matte som gällde. O vi gick igenom nytt. som vanligt. Nää, dittills var dagen ganska jobbig. Men sedan va de mat, o gröt o gröt e gott så aj blev på bra humör igen, för sedan traskade man ju iväg till musiken, o musiken var trevlig. 
Efter musan va de tyska. O den filmen vi såg var nog asigt tråkig!!

Efter skolan hade jag planerat att fa hem o läsa eclipse, men tydligen så tog de längre för min sjuss att komma, så ja gick nästan 1 h med Jessica o Jonathan på stan. Men de var ju skoojj, så kanske de inte gjorde nått att ja inte läste eclipse under den tiden (: 

Nu är jag i alla fall hemma. Försöker lära mig det där stycket som finns med i Twilight, men då de är ett ställe som int vill fassna , o då hakar allt opp sig. Men de börjar ta sig :)

Ikväll, är kanske lite av ett frågetecken ännu.

Imoron e de fashionshow. Hjälp. Väntar dck på att få håret i nån snygg frisyr !!

Men nu, eclipse!

Eclipse


Nåja, kom hem för ungeför en halv timme sedan. Har varit i stan sedan 10 före 6.

Vi hade altså genrep för fashionshowen på lördag. Det gick väl helt okej. Själva danserna gick ju nog jätte bra. Men upp gången e nog lite kråtig. Men månne int de blir bra på lördag. I alla fall brukar de vara så. Då man skärper sig till de yttersta. Jag ser så framemot att få håret lagat. Ja hoppas di gör nånting coolt!

Köpte den tredje boken i twilight saga serien (eller va den nu kallas) . Eclipse heter den, tror jag. Ännu tjockare än den förra, härrrlit!!! Så nu ska jag väl iväg och läsa o dricka lite cocis. 
Egentligen borde ja si 90210 avsnittet som jag missade. Men ja kan ju inte vänta med boken heller. Så. 


bilderna kom 3 dagar försent

2 april


Torsdag. 
Började med en skön sovmorgon och fortsatte sedan med en chill tyska timme och en rolig musiktimme. Helt bra dag altså. 
Efter de övade vi lite på danserna till fashionshowen och efter det bar de av till Jim o jill o prova kläder. De blev ettpar harembyxor-liknande o sen nån slags tröja o sen en huppare. Riktit snygga kläder, nöjd är jag i allafall.

Efter de for vi till Carlings o kollade hu de såg ut där. Riktit kiva, väntar på att fara dit o shoppa! Vill ha nån snygg huppar, typ en sådä färggrann ni vet ?!
Sedan traskade jag till Gina, och huh huh vad där va myki folk, man kunde knappt röra sig, värsta klaustrofobi!
Nåja, kom hem och började läsa på New Moon, och nu har ajg läst ut den!
Åj åj va den var bra! Snart ska jag iväg och köpa nästa bok, jag orkar knappt vänta! Ih!

Ikväll så e de altså Genrep för fashionshowen. O dit är jag altså påväg nu. Halv 7 tänkte vi träffas där med tjejerna. Kanske vi tillome hinner ta igenom en gång före resten kommer.

Nåja, nu måst ja sluta skriva.


Lilla My


Haha, gjorde på facebook ett "vilken muminkaraktär är du? test. Lilla My blev jag...och motiveringen:

Satu took the Kuka olet muumeista? quiz and the result is Pikku-myy
Olet pikku-myy. Olet harvinaisen kärttyinen ja sanot aina hyvin suoraan mitä ajattelee, etkä välitä siitä mitä muut sinusta ajattelevat, vaan olet rohkea ja itsenäinen, jopa itsepäinen. Sinulta on turha salata asioita, sillä vaistoat erehtymättömästi, jos joku yrittää niin tehdä.Olet hyvin utelias ja tahdot olla perillä kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Sinulla näkyy myös olevan pieni agressiivisuus häiriö ja olet hyvin väkivaltainen.

haha jag hoppas att de där sista inte stämmer!!!

De som inte fattade den där texten får lägga in de på typ google translate eller nånting :) 

Hittade en låt som jag har bestämmt att lära mig på piano ikväll, den e absolut underbar! den heter river flows in you, den är med i twilight .

 

kortkort och turkosrandigt


Onsdag.
kl 10 sku vi vara i skolan. Sen spelade vi till 11 och halv 12 frotsatte vbi igen och spelade till ungefär halv 1. De gick väl bra, men de var nog kanske ändå inte så smart av mig att sjunga, för tappade rösten nästan direkt.
Har dock den kvar nu :)
Efter skolan hade vi lite dansövning, så från 1 till kvart före 2 dansade vi, och danserna sitter faktist ganska bra nu redan :) o de är ju bra för imoron är de genrep.
Efter övningen traskade vi  iväg till top sport för att prove kläder. helt nöjd är jag med dem. Efter det bara de av til benetton. Hmm, jaa, de va väl okej det med. Men sen kom favoritbutiken ROCKJET!, wuhuu, skulle ju annars aldrig lägga på mig kläder därifrån, men de e just de som gör de så skojjigt. För de är absolut inte min stil. Men söta kläder har de i alla fall (:. För min del blev de : turkossvart randiga stuprörsbyxor, en t-shirt och en huppare( med öron!!), och sen en panter möstrad, lila, supersuper kort kläning! Hihi, de blir skojj!

Efter att vi ahde varit och provat kläder for jag hem. Stekte lite potatis tåt mig själv, sov en stund och sen va de dags för jumppaskoj med 4-6 åringar. O jaa, idag var det nog riktit skojjigt :)

Nu e jag i alla fall hemma, efter en ganska stressig dag. O ja tror jag skall ta o läsa ut new moon idag. Äh va den e bra :)

Får se vad som sker senare idag.


O ja, de glömde jag, LURA MIG, första april är inget utan att bli lurad!RSS 2.0