Jäkla väder! Ge mig ett ordentligt höstväder utan humörsvängningar!Nej gud va blogg.se kråtar! Fan va störande!

Och vet ni vad som också är otroligt störande. Då de regnar på morgonen, och man tror att dagen ska bli helt jäkla deppig av regnet, så man packar på sig massa kläder osv. Men istället så kommer solen fram under dagen, och man har alldeles för mycket kläder på sig! GUD så störande det är! Jäkla humörsvängningar av vädret LIKSOM!

Nåja, ni ska inte tro fel. Jag har inte alls varit på dåligt humör idag fastän jag nu väller ur mig saker som jag inte riktit tycker om. Nej dagen har varit faktist jätte bra. Finska övn. hörfen gick bra och jag kan nästan säga med säkerhet att jag tror att den riktiga hörfen också kommer att gå bra. Så det är väl ingenting att oroa sig för. Sedan ska jag läsa tidningen på finska ikväll också så ja får öva inför läsförståelsen och kanske höra på nyheterna ikväll ännu om jag hinner. Ja, kanske jag rent av borde skriva dehär inlägget på finska!!

Kvällen har gått smärtfritt i sällskap av kusin, tv och läxor.


Jepp, såhär kände jag mig imorse! Tjock halsduk och huppare. Men efter halva dagen blev det för varmt! WHY??

Jag måste verkligen verkligen sluta me dessa egopics! Fysjutton va jag hatar såna!

Baka baka liten kaka.. nej paj!


Nåja, så har man jobbat med matte och förintelseuppg. samt lagat en tacopaj ikväll. Riktit lyckad blev den. I alla fall var den ätbar! Vilket inte alltid är helt säkert. Oftast då jag bakar nånting så råkar jag allti ah dom liite för länge i ugnen. Men inte denhär gången :)

Ja har kommit fram till att jag tycker det är ganska roligt att baka och kocka. De jobbigaste är att diska undan. Fy sjutton vad jag hatar att diska. Då jag flyttar hemifrån ska ja minsann ha en diskmaskin för jag tänker inte diska förhand som alla andra studeranden gör. Ja, o så ska ja skaffa en robot som kan lägga i diskmaskinen för det är också äckligt!

En grej stör på denhär datorn. Och det är att bokstäverna hoppar allti nu och då. De är denhä jäkla touchmusen! SKaffa en riktig mus till datorn Satu!

Imoron är igen en dag till halv 6. Jobbigt!

En fin kväll !


En fin villaavslutning. Den bestod av prat, skratt och god mat i belysning av stearinljus ute på gården hos Jessica. Varma filtar räddade kvällen och gjorde så att vi kunde sitta ute fast de var kallt. Jätte mysigt.

Är annars ingen djuraktivist och äter gärna kött och fisk. MEN det där med kräftskiva är nog ändå lite för mycket för mig. Det var obehagligt att se dom röda kräftorna titta på mig med sina svarta ögon. Och fast dom int levde kändes det så. Sen hörde man knak och brak och då hade nån rivit av en klo, en till klo och sen öppnat kräftans mage. Nej, det var nog ingenting för mig. Som tur var dom färdig kokade och tinades bara upp. För det skulle ha varit alldeles för äckligt!

Dagen består av läxor och ännu mer läxor. Rättare sagt matte och förintelseprojekt. Nu ska jag börja så jag blir klar nångong.

Kort inläggDet blev Åminne/hemmafest igår kväll. Sista åminne föralltid. Känns bra att de är över, men nog har vi då haft det roligt under dessa år. Massa folk och dans. Kan det bli bättre?

Halvbojkott av villaavslutningen. Ingen villa iaf. Grejt! så lite lyckades ajg med den bojkottningen också.  Men ikväll blir det äta gott och se på andras raketer. Hoppeligen. Varför ska man spränga up p sina egna pengar då man kan se andra göra det?


bojkotta villavslutningIgår var det efter skolan förintelseprojket till halv 6. Klockan 7 bar de av ti teatern för spelårsöppning. Taggad för hösten och vårens pjäser. Lång dag, kom hem kl 9 och då var det läxor som gällde. Pga av det, ingen uppdatering igår.

Idag: skola, hem, ikväll blir det avsluta teiniåren på Åminne. Baila baila!

Funderar på att bojkotta hela villavslutningen. En onödig helg för finlnadsvenskarna.

NU SOVA!


//

studentskrivningsprat


Borde börja med mina milljoner läxor. Matte i mängder och ännu mera. Psykka och tyska och lite till matte.

O så blev jag så otroligt nervös idag. Vi hade ABI-info. Rektorn gick igenom allt som har med studentskrivningarna att göra. Allt man måst förbereda sig på osv. All mat ska va i genomskinliga burkar och alla texter ska tejpas över. Maten ska vara på en bricka då vi kommer in i skrivsalen. Man ska ta med varma kläder om man sku börja frysa och om man vill, en kudde att sitta på. Inga papper får läggas på golvet och om man ska på WC så kommer allt att bokföras, när man går in och när man går ut. Allt är så otroligt omständigt och noga, och fast ja visste allt dehär redan, så gjorde det mig ändå jätte nervös. Ja gör finska hörfen om typ 1,5 vecka. HJÄLP!

Förintelseprojektet


Nåja, så har man skrivit 1000 ord om Anne Franks dagbok. Jag väntar så otroligt på resan till Auschwitz och allt det andra vi kommer uppleva under förintelseresan...
Jaa, sådär skulle det nog inte ha låtit om jag sku ha varit en jude för 70 år sedan. Men jag tycker det är otroligt bra att de har kvar vissa koncentrationsläger så människor får se vad som hände då under judeförföljelserna under andra världskriget. Att människor får se hur onda människor egenetligen kan vara .. Hemskt.

looking for my keys


Hahah, så dethär avsnittet av friends idag. Det är säsong 1. Spola fram till 3.08, så jäkla bra!

Webcam


Nåja, nu ahr jag fått testat webcameran på datorn. Jaa, vad ska man säga, gillar inte egopics, men det lär väl komma fler nu tack
vare det. De e otrolit svårt att vara normal på foton..
.


Slutade klockan 13 idag. Hade bara två block matte, så det var skönt. Fast de tär lite på hjärnan att räkna matte så länge. Men jag har ju klarat mig hittills så..

Ny vecka, nytt liv?


Ny vecka, ny start på livet? Nja, jag hade ju bestämt att jag skulle vara nyttig nu åtminstone 2 veckor fram över. Men det for direkt då mamma erbjöd att köpa glass åt mig, på nått sätt glömde jag bort det?! Jag menar, vem tackar nej till glass? Inte glassmonster i alla fal...

Men nu har jag bestämt mig. Inget sött på 2 veckor. Kommer bli otroligt svårt. Men jag måste klara det. Jag vill klara det. Och så ska jag börja träna lite mer. Igår var jag på 40 minuters lenkki, dock jogga jag inte hela tiden. Men de e ganska bra, för att vara jag o inte göra nånting. Nyttigare liv!

Dagens besvikelse kom när jag insåg att jag har håltimme och glömt allt mattestuff hem. Men det blev lite tyska istället. Jag känner mig så duktig då jag använder mina håltimmar att räkna matte och göra läxor, det har aldrig hänt förr. Istället har jag tvinga mig själv att göra det om kvällerna då jag varit döds trött. Det är jag fortfarande, men nu har jag inte lika mycket matte läxa i alla fall.

Veckan är fullproppad känns det som. Fast det kanske inte är konkreta saker jag ska på, så har jag så mycket ogjorde upggifter så det ändå känns mycket. Men en spelårsöppning på Wasa Teater kommer jag i alla fall att besöka på torsdag. SKOJ!

Nu iväg och titta på TV en stund och sedan och sova.

Matte och såntdärBorde ha räknat matte idag, men det har ajg inte gjort. Kanske jag hinner ännu.

Vaknade i tron om att klockan var halv 10. For i väg till mommo o moffa klockan 10. Märkte efter att vi kört i en timme att klockan först då var 10. Ibland känns det hemskt att ha haft en timme extra. Men man förstår i alla fall varför man är så otroligt trött.

Igår kvällen spenderades med Jessica x2 och Mallan. För att sammanfatta kvällen kan jag väl bara säga att ibland känner man sig nog alldeles för gammal. Var jag också sådär pinsam och fjortis då jag var 15?!

Ska ikväll försöka fara på lenkki. Jag måst verkligen röra på mig mera för att orka med studenten. Man behöver bra kondition till det. Att sitta och räkna matte i 6h är tungt kan jag tro. 

Vi har en söt baby på 3 månader på besök!

Zumba


Ja e så otroligt lat. Det är hemskt. Ja måst börja träna. Det hjälper ju int att ja har hyrt ut mitt gymkort just, men det hinner jag inte med. För långt borta och för mycket skola + studenten. Men måst ta vara på den tiden jag har här hemma o träna då. Jag måst jag måst jag måst.

Funderar på att skaffa Zumba fitness. De ser skit roligt ut! o så  kan jag kanske hålla kvar dansen lite också. Sku så gärna dansa bara nästa år, men borde dansa i mängder nu för att sedan slippa in i dansskolor. Men nu räcker ju inte riktit tiden till :/ 

Lördag


En trevlig kväll hos Malin igår. Chill. Vi spela barn trivial för 8-12 åringar. Vissa var faktist ganska svåra, medan andra lät ungefär såhär: " Vilken färg är huset som USA's president bor och regerar i? Blått, vitt eller rött?" SVÅRT!!  ;)
Efter de for vi en stund me Pate ut o köra, dock var jag så sömnig så jag somnade och bestämde mig för att fara hem.

Igår va det jätte varmt ute. Värsta sommarväder. Dock blåste det ganska hårt, men det var inte en kall blåst. Idag hoppas jag att vädret är det samma som igår. Men jag vet inte ännu, för jag har int lagt ut en ända kroppsdel ännu, men vi får se.

Dagens planer är lika öppna som en..låda utan lock?! Ja, det lät bra.

 

Happines is a warm gunEn 3h och 45min lång håltimme är kanske inte det man önskar sig på sitt schema, speciellt inte mitt på dagen. Sku ha vari skönt att sluta efter 3e blocke, men istället har man hål från halv 10 till kvart över 1 utan att slippa hem emellan. Blä.
Men det gick bra idag. Vi var med Ida en sväng ti mig o hämta min telefon och en sväng ti Ida och hälsa på Rondo och Tusse (hund och katt). Sen var det räkna matte som gällde.

Vi hade musikalkursen sista blocke. Nu äntligen har vi kommit framåt i handlingen så vi vet i princip hela storyn nu.

Efter sista bloke traska jag iväg till busskontoret och ladda mitt busskort. Det var hur skönt som helst att sitta i bussen och höra på hög musik och låta tankarna flyga iväg hur långt som helst. Värre blev det då jag kom hem. Mamma sa att banken hade ringt och sagt att jag glömt mitt visakort. Men hur är det möjligt? Ja ladda ju just det?!?! Ja hadde ju det. Trodde jag. Ska hämta kortet imoron från busskontore. Hade glömt dit den. Score!

Har inte fått något gjort ikväll. Bara suttit framför datorn och TVn. Är helt utmattad, jag orkar bara int göra läxor. Matte i mängder och tyska. Men jag ska väl ta mig i kragen ännu ikväll.jul jul


Hade sådan otrolig julkänsla i morse. Jag bläddra i nånslags tidning som sålde julporslin och de kom värsta julruchen mot mig då jag öppnade den. JUL JUL JUL!

Sen funderar jag på att fara o se Play Me på svenska teatern i Helsingfors på jullovet. Då är jag tillome 18 så de blir väl ännu roligare :)

Hade en störande håltimme idag igen. Men jag gjorde matte läxan så de va helt lugnt ändå. Men imoron är det först störande. För jag har dubbel hål, det betyder 3h och 45min ledigt, och jag slipper inte hem. Great!

Sarah flyttar tillbaka til Åbo imoron :( :( :(!!!

Höst?!


Hann aldrig på datorn igår. Men nu har jag finally hitta hit. O så måst jag lägga in mera bilder hit, man dör ju av tråkighet att läsa den här bloggen då det bara är text.

Har inte haft så värst lång skoldag idag. Först musikalplanering 1 timme och sedan matte 2 timmar. Eller ja, block. Så jag slutade redan klockan 13.
Räknade matte efter skolan och ska nu börja snart igen. Har nog tänk satsa på ett av dom högre vitsorden i studentskrivningarna. 

Jag har mittiallt börja tycka jätte mycket om laktrits. Kanske det finns något ämne i lakrits som jag behöver just nu, och därför är jag så snål på det..vem vet?

Sommaren for lika snabbt som den kom. Eller i alla fall känns det så. Det har blivit ganska kallt här nu under dom närmsta dagarna, ganska konstigt med tanke på att det är augusti. Men vem vet, kanske det ännu blir varmt, får hoppas på det!
Men på ett sätt väntar jag på hösten också. Det är så skönt att gå med tjocka halsdukar och vantar  och sånt. Man känner sig smått mysig. Fast det är hur skönt som helst att ta av alla lager med kläder på våren, så är det ju nog somsagt skönt att lägga på dem igen också då det börjar bli kallare. Tjocka tröjor, stövlar, vantar, halsukar, tjocka strumpbyxor...:)

Nåja, nu lägger jag upp några bilder från helgen i Tammerfors.

Wessafoto var ett måste! Aningen brunare var vi dock på de förra fotot som togs i Malta..:)
Anni <3
Tiina och Ansku <3
Jag och Martasparta på tåget ner till Tammerfors. <3

Stipendier gör dig gladare om några årHar haft en super helg i Tammerfors med Anni, Ansku och Tiina. Vi bodde på omenahotelli och hade det hur mysigt som helst. Shopping och fjnattande och prat i massor. Har man inte setts på ett år så har man mycket att prata om. De bästa av allt är att det är så otroligt enkelt att vara me tjejerna. Super helg verkligen!
Köpte en ny lederjacka, en brun. Gillar!

Idag då jag kom hem så undrade mamma om jag vet var mina stipendiepengar är som jag fick i våras. Såklart visste jag det. Jag hade tänkt använda dom då jag träffar tjejerna men glömde bort det. Sen kom hon med ett stipendiebrev från 9an. Trodde jag hade använt dom pengarna men TYDLIGEN INTE!! Har altså både stipendiepengar från 9an och från 2an oanvända. Fan va bra altså. Inte nog med det. Vi håller på och städar i gamla papper. Så hittar int mamma ännu mera stipendiepengar som jag hade glömt bort. Herregud säger jag bara! Ja kände mig pank då jag kom  hem från Tammerfors, men nehej, inte nu längre :) !!

Bilder från helgen kommer upp direkt då jag orkar lägga in dom på datorn.

Tvättmaskinen --> kaboom


Har haft en trevlig kväll med vänner och bekanta.

Vi for med Jessica x2 och Jontte till Soffans villa. Där blev vi bjudna på mat och nu är jag tillome medlem i SU :)...tror jag?
Efter att vi gästat dem en stund for vi en sväng över Replotbron och sedan bar de av hemåt för min del. Ingen lång kväll men trevlig! Tack!

Tvättmaskinen började mittiallt låta idag helt sjukt. Så jag ropade till mamma och hon kom o stängde av den, sen började den ryka som bara den. Så dit rök den tvättmaskinen. Jag och mamma rusa till Gigantti och kolla på en ny :)

I morgon bär de av till T:fors. Jeeejeejee!

REUNION!

Fredag hela veckan


Fredag fredag fredag. Äntligen helg.

Hade en skön sovmorgon och for sedan till kvart före 10 till skolan. Det var tyska och dubbelblock matte som gällde. Allt i samma rum. Tungt.

Ja e så impad över vår nya lunchrestaurang så det är inte klokt. Fatta, billigare mat och 5gånger godare. Idag fick vi också mjukt bröd så jag e typ i himmlarna varje dag. Verkligen super. Hoppas det håller i sig för alltid.

Och så blev det brandalarm idag. 2a skoldagen...de e bara vår skola som lyckas med sånt! Brandalarme far på typ 1 gång / period, och då är det altså inte  någon brand utan de e typ nån som har i misstag mixtra lite för mycket på kemin eller en köksa som glömt att stänga av nånting. Ja, idag var det fel på kylskåpet. Ja, undra hur det gick till? 

Imoron bär det av till Tammerfors. Vi ska träffas där kl 12. Fick höra att Martasparta ska också till T:fors imorn, SÄKÄ?? verkligen. Med tanke på att hon bor i sweden...

Nu borde jag ta o läta rätt på en DVD som är Annis.

Nostalgi


Vi håller på att flytta om här hemma, så skåp och stolar är inte på plats i alla rum och möbler flyttas runt i huset. Idag var det dags att ta och granska alla böcker. 
Själv läser jag ytterst lite, men sku mycke gärna läsa oftare. Dumma jag som prioriterar datorn. Nå i alla fall så var det idag dags att gå igenom ALLA böcker, vilka ska sparas och vilka ska slängas/säljas. 
De är otroligt svårt att bestämma sånt. För vissa böcker har man  ju haft hur länge som helst och fast man inte tyckte dom var bra, så vill man ändå inte lägga undan dem. Det fans böcker jag aldrig hade läst, böcker som var använda, böcker som var mycket använda och favorit böcker.
En av dessa favoritböcker är en finsk bok som heter Maailman suurin suklaavanukas (Världens största chokladpudding). Jag vet inte hur många gånger pappa läste den till mig då jag var liten, men den var bara så sjukt bra så jag tröttnade aldrig på den. 
Nu efter några år då jag inte har läst den på länge var det så otrolit nostalgiskt att hitta den och kolla igenom den. Jag minns ännu hur/på vilket sätt pappa läste den åt mig.
Kanske den blir gonattsaga ikväll?

ABI 10


Första skoldagen avklarad. Och det var väl inte så hemskt som jag trodde det skulle vara. Nånej, int trodde jag det sku vara hemskt. Men jag sku nog mycke hellre ha stannat hemma idag och sovit. Iställe steg jag upp klockan 7. 

Vi har fått nytt kök ti skolan, eller nytt företag som tar hand om köket och matsalen. HUIPPU! Jätte god mat och hur snyggt som helst. Hoppas de är alltid lika god mat...

Soman då jag kom hem och sov nästan 2 timmar enligt mamma. Härligt dethär med att vara utvilad nu när skolan börjar..eller?

En dag kvar i skolan o sen e de ju helg igen. Hur bra e nu int de? Då e de Tammerfors som gäller. Hoppas hoppas jag hittar de där skorna som jag hittade i Köpenhamn. Jag vill ju så gärna ha dom. Annars får jag väl ta dom med högre skaft.


ABI 10 !!!

Maränger


Har spenderat dagen och kvällen med Mallanballan. Vi har sett på friends och gjort maränger. Det som i det här fallet e lite svårt att förstå är att vi lyckades BRÄNNA dem...Ja, HUR? kan man undra sig. De vet inte vi heller. Om man misslyckas med maränger så brukar man ju ha dem en för kort stund i ugnen, eller få i misstag liite liiite av äggulan i blandningen, men nej. Vi lyckades BRÄNNA dem.
Det här var inte första gången vi misslyckas med våra maränger.

Sista sommarlovsdagen


Sista dagen av sommarlovet. En sista glimt av solen sku ha vari riktit trevligt, men nej. Idag regnar det. Jess, just vad jag önskade mig. Ljuvlig sarkasm.

Sommaren har gått så otroligt snabbt. Jag fattar int hur 10 veckor i skolan kan gå så långsamt, medan sommarlovet bara flyger förbi? Men nåja, tiden går snabbt när man har roligt. Int för att jag klagar över att skolan skulle vara jätte tråkig, men jag byter nog ut långa skoldagar mot sommarlovsdagar.
Jag började fundera på vad jag egentligen har hunnit med denhär sommaren. De känns alltid som om man int gjort nånting. Men visst har jag hunnit med mycket. Tror jag.
Jag har i alla fall varit på en 17 dagar lång trip ti mellaneuropa. De är ju såklart huvudpunkten på hela sommarlovet. Sen har jag hunnit vara hjälpledare på ett dagsläger för barn. Jag har hunnit simma o sola och spendera tid med släkt och vänner. I samband med resan till Österrike har jag hunnit vara på Tivoli, campat, åkt båt, varit till Berlin och Köpenhamn, tittat på otroliga landskap, åkt alla möjliga tåg i olika länder och ja, fast vad. De jag nu räknar opp är ju bara en bråkdel av allt, men ändå har jag inte hunnit göra allt jag planerat. Alla människor man planerar att träffa under sommarlovet har jag inte hunnit med, fast jag har haft all tid i världen. Vart försvinner den, tiden?

Men ännu är inte sommaren slut. Hela Augusti är ännu sommar, och jag har en resa kvar att göra. Som jag tidigare nämnt är det Tammerfors som gäller på lördag. Då ska jag äntligen träffa mina underbara Malta-flickor. Ja, de e så jag kallar dem. Vi ska göra Tammerfors oroligt. Nånää, men jag tror vi kommer ha de super!Satu och Sarah i flyget påväg till Venedig. För ett år sedan

Tuesday


Tisdag tisdag tisdag. Folk har börjat skolan redan idag. Men inte jag, läällää ja börjar först på torsdag. Nåja, int vet ja nu om de e så stor skillnad, men skönt me några dagar sommarlov ännu. 

Ensam hemma idag igen. Mamma e i södrafinland och pappa på jobb och likaså Sarah. Känns underligt att vara ensam hemma då nästan alla har varit hemma under lovet. Men nu börjar verkligheten och vardagen o då e man int hemma om dagarna.

Sitter o hör på musik och funderar på va de var jag sku skriva. Ja e så tankspridd så inget hålls i huvu utan de bara flyger ut direkt jag börjar tänka på nå annat.


Stracciatella?!?!


Stracciatella (Italiano baby)...e de choklad? eller e de vaniljglass me chokladbitar? Ja nu vet ja faktist int. Snälla den som vet kan ta upplysa mig om den saken.

For ti the city me Jeba fyra tiden. Och tyvärr tyvärr köpte vi lite skolstuff. Ja ni vet, kalender, häften o sånt. 
De är med tunga steg jag går till skolan på torsdag. Inte på grund av alla skolböcker, nej på grund av att jag hoppas det skall regna så de inte känns helt onödigt att sitta där inne. Och regn betyder lite mer kläder än minishorts o topp, om de int e kvaft då såklart. För då kan jeans bli ganska varmt så då kanske det blir shorts i alla fall.

Kom i alla fall hem med en kalender(och mapp och papper och översträckningspenna) rikare  och 13 euro fattigare. Ja, vissa saker for på Gros-konto. Men då jag nu en gång nämnde kalendern kan jag ta o berätta att jag skrev upp datumen då de händer nånting under nukommande läsår. Ja, såndä datum som studentskrivningar och penkkis och sånt. Nåja, märkte att studentdimissionen inte är 29.5 som man skulle kunna tro, utan 5.6. De va väl lite underligt, att vi far en vecka in i juni. De har aldrig hänt för. Inte vad jag minns i alla fall. 

2 dagar kvar av sommarlovet. Hur dom ska spenderas vet ja int. Men nånting vilt borde man ju göra imorn i alla fall. Eller?

15.8-16.8  Satu, Ansku,Anni, Tiina

Kouluun


Ett helt veckoslut utan internet, hjälp?! Men ja har klarat mig fint. Inga värre abstinensbesvär, förutom igår på slutrakan, då kändes de nog.

Fredag spenderades tillsammans me Jessicas  splitternya körkort. Grattis Jeba!!

Lördagen bar de av till kusinernas villa och mommo o moffa. En skön lördag i solen på franska rivieran, nästan i alla fall. 


Måndag idag då. 3e sista dagen på sommarlovet. Ett sommarlov som har gått så otroligt snabbt. Första månaden väntade jag på resan och andra månaden var jag på resa och nu e de snart slut.
BLÄÄÄÄÄÄÄ

Ska till stan senare idag, måst väl börja tänka på skolastarten, fast jag int sku vila. Jag menar, hur deprimerande är det nu inte att se alla "Kouluun" skyltar. Jag menar, dom som ska ti skolan vet ju nog om de!!!


vad händer sen?


Skolan börjar om en vecka och jag kan inte förstå att dethär sommarlovet har kännts såhär otroligt kort. 10 veckor har flugit förbi och jag som ännu minns skolavslutningen som i går. Kanske e de så, att sommarlovet känns kortare och kortare ju äldre man blir. För sommarlovet var ju fast hur långt som helst då man va liten, det var ju nästan som om man saknade skolan under dom sista veckorna av sommarlovet. Nånting jag verkligen inte gör nu.

3e året i gymnasiet börjar om en vecka. Att vara än en gång äldst (okej, ja kommer aldrig vara äldst, men bland dom äldsta i alla fall) i skolan känns både bra och dåligt. Jag menar, att vara äldst i högstadiet var ju hur roligt som helst. Men det var också roligt att gå på ettan och känna sig liten samtidigt som allt är nytt och man måste börja hålla reda på sig själv och sina uppgifter mer, bli mer självständig helt enkelt. Men nu har man redan i 2 år gjort det och det ända som nu snurrar i huvudet är att prestera så bra som möjligt i studentskrivningarna. Ganska skrämmande det också.

Det jag kanske väntar mest på är att ha skrivit klart alla ämnen i studenten, och få på allvar börja fundera på framtiden. Vad vill jag bli? Vad tänker göra? Hur? När? Varför?
Det kliar i fingrarna och hela kroppen då jag tänker på, att om ett år har jag livet framför mig. Jag behöver inte fundera på att måsta avsluta nå studier eller fundera på hur det funkar med skolan om jag tänker göra nånting som kräver mera tid. Fast jag ännu inte vet vad jag kommer att göra nästa år eller vad jag kommer studera sen längtar jag ändå dit så oerhört. Ja ser det inte som ett problem längre, utan mer som en möjlighet att få välja vad jag tänker lägga min tid på.

Men nu tillbaka till verkligheten och ABI 10. Ja tror ändå kommande år kommer vara otroligt roligt, bortsett från skrivningarna. Så på ett sett ser jag fram emot att få börja skolan och avsluta mina påbörjade studier på gymnasiet. 

Malta 07

7/8


Och en konstens natt -upplevelse rikare.
De blev dansuppvisningar och träffa människor som stod på schemat.

Idag har jag vaknat och förbannat mig över att TVn kråtar. Men det kom ändå inget intressant så ja skippade att se på den i alla fall. Så var jag och klippte pannluggen som annars sku bli för lång inom 4 veckor då ja har min egentliga frissa-tid.
Sen var vi med mamma o kolla nya tapeter till datorrummet som ska bli ett gustavianskt rum.

Nu sitter jag och funderar på kvällens program, allt är öppet men de lär nog komma nånting.


Mumin


och så ännu favoriten, mumin. Som av icke nämnvärda orsaker är pälslös. 

och ännu mera leksaker


Kollade igenom alla leksaker och mjukisdjur med mamma.

babyleksaker


De bortglömda leksakerna


Har planterat blommor, kolla gamla leksaker och hämta grus. Plantera blommor var gäggigt  och skojjigt. Leksakerna nostalgiska och gruset mest bara skrämmande.

Då vi flyttade hit var vi bor nu, hade vi massor med leksaker som inte riktit var i användning nå mer, så vi förde dem till mommo och moffa, eftersom där fanns mer rum för dem. Nu när mommo o moffa skall börja tömma sitt hus för att de ska flytta, måst vi ta tillbaka alla leksaker och mjukisdjur.
Mamma bad mig kolla i bakluckan i bilen i dag och sa att jag kommer få en trevlig överaskning. Och där var dom, alla mjukisdjur och bortglömda leksaker som inte funnits i mitt liv på fast hur länge. Alla nallar som jag en gång hade svårt att dela min kärlek mellan. Frågor som: " vilken av dehär ska jag nu ta med? för jag får inte ta alla." eller "vem tog jag med senast?", var mycket svåra att besvara då jag måste välja vilken som fick komma med på resan. Nåja, nu var alla nallar samlade i bakluckan av bilen. Nostalgiskt.

Och plantera blommor har jag heller inte gjort. Av nån underlig anledning har jag alltid haft nånting viktigare för mig. Men det var ju hur roligt som helst! Eller kanske det var 'klotta med mull' som var det roliga, men i alla fall. Bestämde mig för att plantera nånting inför hösten, men vet ännu inte riktit vad det sku kunna vara. Kanske en tomatplanta?

dagen före konstens nattÄndrade min frissa tid till en månad framåt, kändes nog ändå kanske lite onöldigt att göra nått åt håre ännu. Får låta de växa , och vem vet, kanske ja ändrar min åsikt om vad ja ska laga.

Har suttit vi Mallans glasskiosk hela förmiddagen. Varmt va de. Och gott! Tack Mallan för glassen!

kom o tänka på nånting igår kväll då jag sku lägga mig, o tyckte att de sku jag skriva i bloggen, men dum som jag var skrev jag inte upp det, och nu är tanken borta.


äh, nu blev de bara tomttomttomt...de sku få ta o börja hända nånting!

Philips högtalare15.8 bär det av mot Tammerfors. Och så e de 1 natt där och sen hem tillbaka. 

Köpte högtalare ti min Ipod idag, Philips. Dom var super bra tyckte jag, för att bara ha kostat 25 euro.

Hade så mycket jag sku skriva, o nu ha jag glömt allt. Men kanske det kommer senare.

o så ska ja boka om min frissa tid, när får jag månne, säkert om fast hur många veckor :/

trött trött som en plättTrött trött trött. Steg upp halv 7, for i duschen, packade med lite saker och sen bar det iväg till mommo o moffa.  Efter 1,5h var vi framme.
Har plockat bär och räknat lite matte och umgåtts moffa och mamma. Duktiga jag.

Nu är jag trött som en åsna och skulle helst av allt bara fara o sova, men klockan är ju bara halv 10, kan man fara såhär tidigt i säng?!
Star Wars


Jag köpte 6 stycken 100 grams chokladplattor i Tyskland av sorten Milka, jaa, såndä lila med en ko på. Jag intalade mig själv i butiken att inte äta alla chokladplattor själv. Och det har jag inte gjort heller. Men chokladen har tagi slut på 1 vecka. Lite dåligt känns det ju nog, men vad kan man då kossachokladen är så himla god, och jag inte är det enda chokladmonstret i denhär familjen.

Vi var me Sarah ute och gick i stan. Vackra Vasa, verkligen.

Kollade sista Star Wars filmen idag. Förr gillade jag bäst dom äldre filmerna, speciellt 6an och 4an, men nu har jag lite börja ändra min åsikt. Visst, dom äldre filmerna e ju som "riktiga" star wars, så känns det som i alla fall. Men skådespelarna känns mycket mer äkta i dom nyare, och mycket duktigare är dom också, så hela Star Wars känns int så fake då man ser på dom nyare filmerna. Men visst finns det en charm med dom gamla som ändå känns som den riktiga charmen och det riktia Star Wars. 
Nåja, glad över mina Star Wars köp i stockholm outletten är jag iaf.


Tidig väckning imorgon. Skall fara o ta hand om moffa med mamma då mommo är borta.


och så läste jag ett gammal inlägg där det bland annat lät såhär : "o jaa, sen titta ja på let's dance, o kom fram till att ja borde nog skaffa resten av Star Wars filmerna också, för har bara 3an så."

jejee nu har ja skaffat dom så nu har jag det problemet ur världen. Det där inlägget var skrivet nångon i mars.

2 augusti


igårkvällen blev inte riktit som jag hade tänkt. De blev inte träffa mycket folk som jag hade tänkt mig, men de blev lika bra i alla fall.

For med Sarah ut och åt, och så hängde även Jessica M på, så vi satt och talade hela kvällen. De blev mycket skratt, för Jessica e rolig (; och inga tårar som de säkert skulle ha funnits av om jag hade farit till Åminne, som plan B var. Ja, inte mina tårar, det händer INTE, men någon annans finns alltid där i folkvimlet.

Tackade nej till att fara och se på konst, eftersom jag inte är så värst intresserad. Kanske det kommer med åldern? Istället lämnar jag hem och lagar mat. Ja, jag låter som en husmor på 1700 talet.

Nej, nu ska jag nog och titta på tv, det har jag inte gjort på ett bra tag. Nått måste man  ju underhålla sig själv med.

en vecka sedan sist


Lördag. En vecka sedan vi kom hem från resan. En veckas "komma tillbaka till vardagen" har satt sina spår. Ja, de börjar nog kännas att man är tillbaka i den tråkiga vardagen.

Folk fyller 18 så de bara knakar i hörnen. Jag klagar int, ja menar, vem vill egentligen åldras? Men mest störande är ju såklart då kompisarna far på krog, men själv slipper man inte in förrän om några månader. Men som sagt försöker jag se de bästa i de hela och tänka "man är som vackrast då man är 17" eller " vänta bara då ni fyller 40 och jag ännu är 39".

Kvällens planer är lite blandade, vet inte riktit vad jag skall göra, men antagligen blir det nog att träffa folk. 

Huvuvärk kan komma plötsligt, o jaa-a, de gjorde den verkligen. Att läsa i bilen är ingen god idé, och speciellt int då solen mittiallt kom fram bakom molnen. Ja, ja tål verkligen int stark sol, eller mest är det väl då de bländar mot dom våta vägytorna.

Nåja, nu ska ja fortsätta jordgubbsätande.

Dornbirn

RSS 2.0