Studentklännigen är hittad

Min telefon e helt från röven. Jag hat-älskar den.

Jag har hittat min studentklänning. Den e så bra som den bara kan bli om man int syr en själv :) Jag var idag o nålade in den o opp den lite. Ah, ljuvlig!

JessicaBaby

Detta inlägg är till Jessica som är i Stockholm. Jag saknar dej.
plattång, skrivs de sådär?!


Då man inte har nått vettigare för sig kan man alltid leka med plattången.
Ja, och webcammen.
Nej, jag är inte normal

SeinäjokiJag har varit med Ida till Seinäjoki för att hitta studentklänningar. Hon hittade en jätte fin. Men det var inte det jag sku berätta. Utan.
Seinäjoki är kanske VÄRLDENS fulaste stad. Den är grå och fyrkantig  o de finns bara enkelriktade vägar. Va e pointen me enkelriktat liksom?! Man missar stället man ska svänga till höger på så man tänker "nå, vi tar nästa korsning" NÄÄHÄ! de går int, för där får man int svänga ti höger. Va e de för stil?
Nåja, jag o Ida pratade om att det int sku vara så kiva att bli påkörd i seinäjoki (, eller överhuvutaget,) men om man sku bli påkörd sku de ju nog måsta vara i nån tuffare stad. Typ New York eller nånting. "jag blev påkörd i seinäjoki" " ja blev påkörd i new york" Vilket låter liiite tuffare?
Ja, o sen till slut konstaterade vi att vi nog int sku vila bo i Seinäjoki o att vi aldrig sku flytta dit. Försäljaren i den sista butiken vi gick in i hade flyttat till Seinäjoki från Vasa förra året. hehe.

Och de här blev kanske flummigaste inlägget nånsin. Men jag e ju lite flummig annars också så.


Ida, Jessica och Satu på ABI-kryssning i vintras.

lunch


Idag före jobbet for jag iväg till Jessica. Vi (hon mest) fixade ihop lunch. Kycklingsallad, otroligt gott! Tack Jess för den spontana lunchen!

jobbjobb


Idag har jag jobb från 14-19.30 men efter det är jag ledig i 3 dagar! Då ska de hittas studentklänning...kanske.
O ja ska ta o börja updatea bloggen lite oftare, ja e tråkig som inte gör det!

Cykel - Glad Satu


Ja fick en ny cykel idag. Den är jätte fin och bra. Nu väntar jag på soliga dagar, då ska den provköras!

cover

Såg på Jaes blogg ett youtubeklipp på en kille som gör covers. Här e en till.

 Helt jäääävla bra!


Ett inlägg om en hund.


Grannens hund var just och hälsade på mig på bakgården. Eller ja, hon blev tagen på bar gärning av att tassa runt på vår gård, o sen förskte hon väl smöra in sig hos mig, typ. Och hon lyckades. Världens härligaste hund.
Om jag nångon skaffar mig en hund, vill jag ha en sådan som hon. Jag tror rasen är en breton.

Jag är kanske sämsta människan på att ladda upp bilder på bloggen. "Förlåt Satu" "det är okej Satu, jag är int mycket bättre själv"

äckligt värre


ÄÄÄÄNNTTTLLLIIIGGGEEEEEEEENN!!! hemma.
räknade ut med mamma att vi nu har rest typ 29 timmar i sträck. 10 timmar i buss igår. Båten över från stockis till åbo, och nu 5,5timmar från åbo till vasa i buss. Jag är äcklig!

tabussen.nu


Jag och mamma är fast i Sverige. Båten till Vasa är sönder och tack vare fjållan till vulkan, så går inga flyg och alla tåg är fullbokade. Det här har lett till att vi imorgon måste sitta 10 timmar i buss ner till stockholm och ta siljaline över ti åbo imorgon kväll. Jag är hemma på tisdag dag om allt går som planerat. Jag hoppades igår på att få komma hem redan idag. Då visste jag inte om att rgline har en spricka nånstans. Det var ju jätte trevligt.
När vi i respan försökte få hjälp med att komma tillbaka till Finland så sa dom att vi skulle ta bussen nu. Jepp, ett till namn som heter just det vad den är. www.tabussen.nu.

Jag harvarit på musikalartist audition här i umeå. Första dagen vad det sång och monologprov. Jag trodde jag skulle åka ut redan då, men det gjorde jag inte. Jag fick vara med till dag 2 och 3. Det känns inte som om det skulle ha gått så bra, men jag är glad att jag fick vara med enda till slut o testa på att vara på audition. De flesta är äldre än mig, och många har gått förberedande linjer för att söka in. På fredag var vi 60 stycken på audition (vi borde ha varit 90 men pga flygen så var det många som inte slapp till umeå) och på lördag/söndag var vi 36 (:

Umeå


Satu och Mamma är i Umeå. Mamma har roligt åt alla namn på butiker/ställen, dom heter precis de vad dom säljer/gör. Rör och järn (dom säljer rör..och järn) , Väskan (ja ni hör ju på namnet), Lottas krog(ja, Lotta äger väl stället?), Frisören i gula tornet (En frissa i ett gult torn). Ja, o så va vi in till Pentik. Det var skoj!
De enda butiken man int fattar va dom säljer e systembolaget. Alko e bättre namn.

SATU BLEV FAST AV POLISEN


Iförrgår när jag körde hem blev jag fast av polisen.
Herregud
tänker ni! De tänkte jag med!
Ja kom hemkörande från stan på kvällen/natten. Mittiallt så far blåa ljus o ett rött på påvägen lite längre fram. SHIT! täntke jag. Va sku man göra då man ser de röda ljuset? ja, i bilskolan sa dom att man måsta stanna, så ja gjorde de. O helt rätt va de också. Nåja, rädd som en liten kanin injagad i ett hörn av en varg, så öppnar jag fösntret. "ILTAA" säger polisen (som förövrigt va ganska ung och good looking). "Pratar du svenska?" fråga han. Ingen skillnad svara jag, efter mitt darrande HE-e-e-ej. Nåja, sedan blåstesta han mej o fråga efter körkort o registerutdrage. REGISTER VADÅ? tänkte jag. Så ja gav bara körkorte. Nåja, sen fråga han "o registerutdrage?!" o ja sa "Aj, vadåfönå?" ,"registerutdrage" svara han. Nåja, ja måsta såklart fråga hu de ska si ut. Han sa vitt o grönt. Så ja börja läta. O ja läta.. o läta.. o sen hitta ja en lapp, o gav den ti honom o fråga " e de dehä?". "Jå svara han, men dehä e nog för gammalt". Jahapp, så ja fortsatte läta. "Ja nå nu kommer de en annan bil, men ja litar på dej att de e i skick". Så sa han tillslut efter att jag inte hittade de där jäkla utdrage. Nåja, så ja stack därifrån. skakandes av rädsla som en frusen människa. Jag ska bli polis!

jobb o sånt...

Första jobbdagen idag. De tar ett tag att komma in i de, men de kommer nog redan i morgon vara mycket lättare (:
Rasmus (katten) är jätte jätte glupsk. Han äter ALLT! tillome sånt som katter int borde äta. Men i alla fall, hungrig är han allti o fet kommer han bli. Nåja, han ska vara 12 timmar utan mat före vi skär ballarna av han (läs. kastrerar honom)...undra hur de kommer gå!

klipp klipp säger saxen


Före bilden kom igår, efter bilden idag.

utväxten är borta, o de är inte lika gult nåmer :D

detta fält måste fyllas i

imoron ska ja äntligen ti frissan o färga denhä jäkla roten...o laga lite nya blonda slingor sommaren ti ära.
Ja, alla andra har ännu vårfiilis. Men ja har sommarlov, så ja har sommarfiilis (: FINT!


Den ser int SÅ paha ut på bild, men om ni tycker de, så tänk er den som 10 gånger värre! För så är det påriktit :S

just så...


Jag har blivit dålig på att uppdatera.
I alla fall.
Jag hade funderat att söka till internationell marknadsföring på ÅA och kanske till metropolia i helsingfors. Inträdesproven til BÅDA är 18.5. Då ligger jag på en strand i Turkiet med Malin o grillar kroppen i en stekhet sol. Jaa-a, va ska man säga.
Jag blir hellre brun.

ögon o sånt


Igår pickade jag mig själv 2 gånger i ögat. Första gången skrattade pappa åt mig. Andra gången skrattade Sarah åt mig.  Härlig familj liksom!  Nåja, men int tog det slut där. Igår kväll fick jag nånting (säkert ett katthår) igen i ögat. Jag svor som en gammal gubbe o jag tyckte att Sarah och mamma var värdelösa då de försökte hjälpa mig. Ja, det var nog nära ögat (höh höh) att vi sku ha fari till sjukhuse, för fastän jag försökte få bort de med vatten så va de nästan omöjligt. De sved som fan. Men sen försvann det där nåntinget. O nu mår ja bra.

RSS 2.0