IdolerikHERREGUD! Erik i idol slog fan ut alla i hela jävla tävlingen. Måst tyvärr medge, att han var bättre än Jon i kvalen. HELT SÅLD!

Nej nu!


Janina rekomendera filmen The Proposal i hennes blogg här om dagen. Såg den idag. Den var helt bra. Så bra som amerikanska romantiska komedier kan bli. Men en mycket härlig onsdagsfilm att sitta o mysa framför.

Jag sku på lenkki. Har jag varit? nej! Varför i hela friden är jag såhär lat? Jag brukade ju dansa o ha bra kondition..inte nåmer. SKIT säger jag bara. Och sen klagar jag bara för att konditionen ligger på 0 och allt går neråt. Men det är ju fan mitt eget fel, så jag får nu bara ta o inse fakta. Nej, ja ska faktist börja träna. JAG SKA! nästan så ja sko kuna börja göra situps med det samma.

Idol om 5 minuter.


O så har jag bra varit äcklig idag. Mjukiskläder och smutsigt hår. Men ibland orkar man faktist int se snygg ut, eller fösöka.

Nej fan! magisar hela idol! Nu ska ja flytt på fläske, de ska försvinna! haha


Dagen i stora drag

Idag har jag:
Vaknat
Farit trött till skolan
Lätat efter provklassrummet
skrivit prov
funderat på annat medans jag skrev prov
tittat på klockan
tyckt att underskrift på provpapper av läraren är onödigt
KOM IGEN LIKSOM!
skrattat inombords åt alla osäkra ettor som inte vet hur man skall svara på frågan
konstaterat att jag var och är likadan
undrat när jag skrivit klart provet
gått ut ur auditoriet
skrattat åt psykkaprovet
ätit skolmat
gått emot Malin och farit på kaffe
sagt pucko åt mig själv
skrattat åt mattestudenten mokan
hoppats på att de inte höjer gränsen för mycket
gått på stan
köpt läkerol
läst veckorevyn i suomalainen
kommit hem
blivit äcklad
bakat kex
sett på idol
spelat farmville
blivit glad
blivit engslig
blivit störd
...

Psykologi, du vet.

Psykkaprovet tar jag på talang. Och om talangen sviker mej tar jag provet på höjning. Ja orkar inte läsa nåmer. Jag är omotiverad för psykka just nu!

stackars pappa

Stackars pappa. Som gammal volleyboll spelare har han idag spelat volleyboll för första gången på x antal år. Tyvärr gick det så dåligt att han tog kanske i lite för mycket. Akillessenan brast så de blir operation för hans del. Stackars pappa!
Och egoistisk som jag är så akn jag inte låta bli att tänka lite på mig själv i denna situation. Det blir jag och mamma som får ta o klippa gräsmattan. NEJ! jag som hatar att klippa gräsmattan :/
Psykkaboken är alldeles för tråkig och min motivation att skriva psykka i studenten ligger på minus. Tyvärr kan jag inte byta realämne heller. Så snälla ettor och tvåor, mitt råd till er: ta så varierande kurser som möjligt på ettan och tvåan så att ni inte sen då ni går på trean ångrar er, men kan heller inte byta realämne...som jag!
Nåja, kvällens planer for lite åt röven. Nu ska ja o hälsa på papi ti sjukhuset. Psykkaboken kommer tyvärr med dit!

Hur var det att leva på 80talet?


Nåja, så är helgen nästan över. Borde öva på psykkaprovet som jag har på tisdag, men det är ju så tråkit att läsa en torr bok om personlighet.

Istället for jag på yearbookyourself.com o gjorde mig själv till 80-talist. Skojj!


Satu 1982

Satu 1984

Så nu vet jag hur det var att leva som ungdom på 80-talet.Satu 2009 fredagen den 25.9


I fredags var vi hos soffan på Abi-kommitté fest. Igår var vi hos Eddan på 18 års fest.  God mat och mycket vänner har altså helgen i stort sett bestått av. Snart bär det av me Jessicax2 o äta nått på stan. Mamma och Pappa e borta så jag får int i mig nå mat annars.

Och så ska jag ännu till sist publicera stockholmbilden som redan en gång kommit upp här. Slogs i morse av tanken, att jag verkligen sku vilja uppleva den staden lite längre än bara några dagar. Ett mellanår i stockholm kanske inte sku vara så fel?


Matteskrivningar

Sådär ja. Nu har jag skrivit alla skrivningar för i år. Hoppas matten  gick bra idag. Det känns i alla fall helt bra! Bara jag inte har nå slarvfel, då stör de!
Ikväll bär det av på fest till Soffan. Det blir säkert kul!
Nu: fixa mig!

Avslutar med en bild från i somras. Albuen i Danmark.
nähäpp, int då! Jäkla blogg.se!!!

XXL brallor

Såhär såg det ut!

Kanske roligast på länge!

Satu och Ida har testat: rymms det två personer i ett par mjukisbyxor??


Dagens roligaste

Då jag och Ida B sku kolla om XXL mjukisbyxorna av märket fruit of the loom, var rymliga nog för två personer! Oh ja, visst var det de, men sen blev dom tajta!

Ungefär såhär gick det till:
Satu: Vitsi, jag vill också testa XXL byxorna! (Jessica och Caius hade redan testat dem)
Satu: *skrattar lite åt sig själv medans hon står där i några nummror förstora byxor*, sedan drar hon ut midjan på dem o säger: hmm, undra om man sku rymmas två hit. -Ida, vi testar!
Ida: Okej! *hoppar in i XXL byxorna med Satu*.
----> Ida ställer sig på Satus fötter. Ida och Satu faller. Som bowlingkäglor, ni vet! Tur soffan ( inte personen utan möbeln soffan) var där och räddade oss. Vi faller altså på soffan, o sen glider vi ner på golvet. Skrattar ungefär till tusen. Där ligger vi då. Jag och Ida i ett par byxor. Folk tar bild på oss och skrattar. Det värsta var att komma ut ur byxorna. Si ni, de e inte alltid lika lätt att komma ut ur byxor som att komma in i dem!! Nåja, emn nu vet jag i alla fall hur det känns att ha en siamesisk tvilling!!!

Zumba


Nåja, nu har jag testat på Zumba. Helt roligt. Hade kanske lite för höga förväntningar, men nåja, vi får ju se imoron om det funkade.
Efter timmen fick ajg nog en ordentlig tankeställare. Här ska de int latas nåmer, nu (ursäkta) fan  får jag ta o röra på fläsket. Annars kommer jag end'a up som en köttbulle resten av livet!

Förvörigt vill jag börja dansa igen. De där Zumba va mer träning än dans. Och lite för latinskt för min smak, fast jag nog gillade det. Men jag vill börja dansa street o show igen. Jag vill Jag vill Jag vill. Hoppeligen efter jullovet!!

På fredag får vi veta Finska preliresultaten. Jag hoppas så innerligt på ett L. Sa till mamma att jag inte kommer hem om jag inte får ett L.. nåja, kanske lite överdrivet, visst blir jag glad för ett E också, men ja sko ju så gärna vilja!

Matte på fredag. Skönt att få de över. Jag nästan väntar på de!

Oh, nu vill jag sluta skolan och uppleva världen istället!!!

Stockholm

Oh, nu blev jag ju bara så messis.

Vad om man sku: Fara till Sthlm efter man skrivit studenten.
Söka t.ex. in till nån skola, för min del kanske det skulle vara dans. Bo på en härlig plats ganska i centrum av Sthlm. Gå i skola eller jobba..eller varför inte båda två. Och om man då inte slipper in på skolan man vill till, kan man gå kurser på kvällen. Annars kan man också fara ut på kvällarna och uppleva en lite större värld än Vasa. Fara på alla ljuvliga cafén och teatrar och bara helt enkelt leva livet.

Låter det inte underbart?(bild tagen från Google)

Kvalitetstid


Slutade klockan 1 idag, så for direkt till stan, anmälde mig till bilskolan och spenderade efter det underbar kvalitets tid med mig själv. Satt på Waynes, bläddra i kalendern och planerade framtiden.

Nu är jag på datorn. Vilket kanske är helt självklart eftersom jag skriver dethär. Pratar med Jeba om New York och hur ljuvligt det sku vara!
Nästa VMA är jag där. Antingen i publiken eller med. Man vet ju aldrig. Men där ska jag vara i alla fall.

Så går jag omkring med ett plåster på handen, för att minnas att jag inte ska äta nått sött o onyttit före Polen/Tyskland resa. Vet med mig själv att då jag kommer ti Tyskland så är det nog Kossachoklad som gäller. Ja kan bara inte låta bli att äta det. Ida A är mitt vittne om den saken!
ZUMBA I MORON FICK JAG JUST HÖRA!! wiihuu!

New York

Oh, ja vill till New York. Det är det ända ställe på hela jordklotet jag verkligen verkligen sku vila besöka. Visst, ja sku jätte gärna fara till vilket land som helst som inte är Finland. Men USA och New York står verkligen högst upp på listan. Jag är så himla avundsjuk på dem som får fara dit!

Och så orkar ja int vänta på studentresultaten. De har inte kommit upp på yle's sidor, och lärarna har heller inte rättat. Kom igen! jag orkar inte vänta. Ja vill veta om ja får ta o sälja mina böcker eller inte!

Provveckan börjar och jag vet inte riktit när jag har prov, men jag tror jag är ledig på måndag, så det är ju skönt i alla fall. Måst dock till skolan pga musiken. Men det är ju bara kul så..

Sen borde jag ta o kolla skolor och sånt utomlands om jag ska söka dit, för vissa har ju faktist inträdespro redan i höst.. Var vänlig och informera mig om den saken om du bor i Sverige!

Nåja, tänker avsluta med bilder på New York (taget från google). Ett ställe jag kommer besöka inom en snar framtid. Det har jag bestämt.
Ja, de blev bara en, men ni fatta pointen?:)

Mer bilder snälla Satu!


Okej, imoron börjar ny vecka och nytt bloggande. Ska ta o skärpa mig och vara lite aktivare.

Imoron börjar också nyttigt levande för min del. Kommer äta så ohälsosamt i Tyskland och Polen så ska ta o försöka leva nyttigt före de. Kommer ju lyckas sådär, ja älskar ju allt som heter Gott i efternamn.

Och så ska ja försöka börja träna också. Mår så himmla dålit av att inte göra nått (läs: dansa) så ja måste börja röra på mig oftare.

Nåja, 2 veckor tills det är Polen och Tyskalnd som gäller.

Nu, gonatt

Dålig på att uppdatera, skämms!Dagens schema:

- fara i duschen
- rensa klädskåpet
- fara på stan med Sarah <3
- fara på kaffe me Marta<3

Kväll:

- Vara med Sarah<3


Jävla skit uppdatering den senaste veckan. Förbättring utlovas för inkommande vecka.
- bra!

iiiikImoron gäller det!

Finska studentskrivningar!!!


Picnic i jumppasalen, nån? fredag kl. 9!Nu är det nog nästan så, att jag väntar på studentskrivningarna. Eller, egentligen är det kanske inte det, utan mer att dom ska vara över. Sku int orka vara nervös nåmer. Jag sku säkert egentligen ha hur mycket läxor som helt, men jag orkar bara inte göra dem för ja vill så gärna att stud.skriv. ska vara över och ny period börja.

Snart snart är det Förintelseresa som gäller. Hoppas det blir kul! (bortsett från allt hemskt vi ser, vilket är en stoooor del av resan, det är ju därför vi far dit). Borde kanske fixa Polenpengar till mig.

Mitt gitarrlärande går bra. Borde kanske bara ta o klippa naglarna för dom är så sjukt i vägen. Hmm, något man ska fundera på om man vill spela gitarr. Ha inte långa naglar! De är egentligen omöjligt att spela instrument med långa naglar. Jag minns att min piano/fiol lärare klaga alltid på mina förlånga naglar. Men visst finns det undantag. Kan tänka mig att trummisarna inte har nån större skillnad om de har långa eller korta naglar. Men vad vet jag?

Så funderade jag en bråkdels minut på att byta blogg. Men så kom jag på att isf far ju alla inläggen, o det är ju inte kul. Så då skippade jag den idén.Jäkla jobbigt me dessa webcam bilder. Jag lider!! Ändå gör jag inget åt saken!

tomt, igenEn endags paus från bloggen.

Gårdagen gick åt att tapetsera om i arbetsrummet.

Idag har varit en lång dag trots att jag bara haft 2 block matte. Skolfotografering och Abi-kommittémöte drog ut på skoldagen.

Ja vet inte riktit vad jag skall skriva. Det är ganska tomt i huvudet just nu. Men men... Skriver mer då jag har nått att komma med.

Gillar inte


Gillar inte inlämningsuppg. som tar hela dagen att göra och då man gjort klart dem känns det som om man skrivit världens sämsta uppsats.

Gillar inte tröga datorer och elektronik som inte funkar.

Gillar inte huvuvärk.

Gillar inte att inse att man har fast hur många läxhögar kvar att göra och man har hållt på hela dagen.

Gillar inte att man imorgon får veta hur hörfen gick i finska, fast man mycket väl vill veta det.

ja, nu orkar jag inte skriva allt annat jag inte gillar, vem vet hur långt dethär inlägget sku bli annars.

Imorgon skriver jag säkert igen. Har inte orkat blogga under veckoslutet och inte tänker jag göra det heller.

L, o jag blev chockad!Idag var en sån dag då det kändes som att allt är emot en.
Idag har jag haft huvuvärk nästan hela dagen. Och så har studentskrivningarna gjort mig nervös och negativ. Bortsett från det har det väl varit bra. Nu är det ju ändå tyvärr så att just sånt som stud.skriv. och huvuvärken har i princip varit hela min dag.

Men lite positivt har denhär dagen ändå fört med sig.
Vi fick tibax våra matte inl.uppg. som vi gjorde till förra fredagen. Trodde det hade gått helt år rumpan, eftersom den som borde ha varit lättare, fick jag sämre poäng i än vad jag vill ha i en matte stud.skriv.
Nå i alla fall så fick jag ut inl.uppgiften, och fatta, jag fick L i den :O ! Den som borde ha varit svårare fick jag bättre poäng i! Jag blev så otrolit chockad så ja satt med munnen på vid gavel i några ögonblick.
För när man pratar om en inl.uppg efter att man gett in den eller efter prov med kompisar om det, brukar det alltid kännas som om man har gjort helt olika än dom. Och att det nog inte hade gått så bra. SÅ ja hade alltså intalat mig själv att det inte hade gått så bra. Men de hade de, så de är jag glad över. Dock kommer nog inte prelin gå lika bra. För den var ju så svår!

Ikväll ska vi trolitvis med Sarah på bio. Jeij!

fy fy och uschAllt som har med studentskrivningar att göra verkar gå helt åt röven. Matte prelin var kanske den svåraste jag gjort hittills. FY FÖR Studenten just nu! Kan man bara int få bra vitsord och studentmössan serverat på ett fat iställe?

Huvuvärk och illamående är något som präglat halva dagen. JOBBIT!Ja orkar int skriva nått nåmer.

Sarah kommer hem idag !! :)

Hejdå!

Varning för förkyldhetshumor!!


Oj nej, mitt andikte har förvandlats till Tofuline glass! Aldrig mera mjölkprodukter, nooo!
(Det är otrolit tråkit att vara sjuk :( )

sjuklingenNåja,så var man hemma idag då. Måst vara frisk imoron så that's why. Imoron är det matte preli som gäller.

rätta svaren från studentexamensnämnden har kommit ut. Vågar inte se på dem, men det som jag kollade snabbt ser inte bra ut. Attans också! Ja vill ju ha bra i finska. Men nåja, ja får ta o vänta tills lärarna har rättat och gett poängen.

Kollade på Idol 2009 igår. Min absoluta favorit är han Jon. OH MY! va  han va skön altså!ägde ut alla andra.

Ikväll ska jag kolla på Elämä Lapselle. Alexander Rybak är ju där. Är så jävla avundsjuk på Janina som e där. Hoppas hon syns där i vimmlet! 


Haribo åt sjuklingarDumt huvud får kroppen lida..heter det ju. Eller nått dit åt i alla fall. Men jag vet inte vad mitt dumma huvud har gjort..för min kropp lider till 100%. Ja mår totalt skit. Jag hatar att vara förkyld!!!

Dagen har varit så otroligt jobbig, så får se om jag alls orkar till skolan imorgon. Var helt slut av bara 2 timmar matte.

Haribogodis är förävrigt helt jätte jätte gott. Haribo och choklad. De är nog mina favoritgodisar.

godis är bra om man är sjuk. Det är en oskriven regel i min värld.Gårdagens inlägg som blev ett utkast

Ni vet den där känslan på morgonen då man vaknar. Man intalar sig själv att så inte är fallet, men efter att ha ätit morgonmål och druckit nånting varmt och ingenting hjälper inser man faktat. Man har tagi o blivit förkyld. Jess! just såhär passligt till studentskrivningarna. Viktigaste proven i hela mitt liv hittills. Jätte bra, NOT!
Ja va så sjuttons nervös. Händerna var svettiga och iskalla. Sen började det. "Tämä on...Nyt koe alkaa!" Då har man inte ens förstått att det börjar så man blir smått i panik och där pratar redan en gubbe i full gång.
Svåraste hörfen jag gjort hittills. Jag har sagt det förr och jag säger det nu. Det blir svårare för varje år som går. Varför?
Mamma sku vara snäll och köpa glass till mig idag. Sedan kommer hon hem med Tofuline glass. 100% gjort av växtnånting, inte en ända droppe mjölk.
Jag hatar tofu.
Men det gick att äta. Så farligt var det inte. Huvudsaken var att jag fick nånting att kyla ner halsen med...Ja nått såntdär skrev jag igår..förstår int hur det inte blev ett inlägg

studentskrivningar del 1 Finska hörförståelseHur kan man vara såhär nervös för en studentskrivning. Ja säg det! Finska hörf imorn! KÄÄÄÄÄK

Backstreet boys asså!Så jäkla bra dag! For på kaffe med Mallan idag. Vi bestämde oss att nej fan, vi SKA o se på Backstreet boys ti Helsingfors i december. Och nu är biljetterna köpta och kommer hem på posten nån dag. WUUUHHUUU Jag o Malin kommer ha så jäkla kul! Äh va jag är glad! Jag menar, backstreet boys har ju inte funnits i princip på länge..eller dom har ju inte haft nått nytt på länge. Man fatta va nostalgiskt. Jag har varit sånt fan av dem så de kommer bli helt jäkla roligt att höra dem nu ! SÅ jävla bra!

Sen kom kusinen och hennes pojkvän på besök också. Alltid roligt med lite variation i vardagen!

Nu ska jag börja laga läxor och sen peppa inför morgondagens studentskrivningar. Kan int fatta att det faktist är imoron som det börjar. Imoron börjar steget närmare skolavslutningen.

KassettbandspelareGårkvällen spenderades med Jessica W. Vi körde runt i Vasa och stod fast hur länge som helst på smulterö parkering och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var trevligt.

Idag bar det av till Mommo o Moffa och hälsa på moffa i sjukhuset. Han mådde bättre vilket gjorde alla mycket gladare. Nu har vi just ätit och ska snart o se på deras nya bostad inne i centrum.

Mommo har en kassettbandspelare här brevid datorn. En sån har jag inte sett sedan typ början av 90 talet. Min Ipod är nog aningen snyggare!

Stortrivs i mitt blonda hår. Härligt att det finns nått som heter färga håret. Efter att man börjat med att nångong färga håret, går det inte att sluta.

i väntan på JessicaSitter och väntar på Jessica. Vi ska hitta på nått chill ikväll :) Skönt.
Mycke kattbilder. Men har man bara en katt som modell så blir det så. Men dom är ju så söta! (Fast denhär tjejen ser nog ganska arg ut, kanske var hon störd på mig som sprang efter henne hela tiden)

nostalgi, eller?oh, såg just att en högstadie elev skrev på FB som status " sursik ikväll". Verkligen nostalgi. Ja där har man också varit. Dansa loss som en galning bland människor man inte riktit känner. Jävla bra musik och skön stämning. Ljuvliga tider!

Somnade då jag kom hem. Sku vakna klockan 6 men de blev 20 före 7 istället. Sku vila hitta en skön och mysig kofta såhär till hösten.

Helgen kommer gå i lugna tecken. På måndag är det finska hörf.
Allt går så himmla snabbt. Snart går jag väl ut gymnasie före jag själv ens vet om de. Nåja, snabbt får det gärna gå tills dess, men sedan får nog livet ta o sakta in. Jag vill ju inte bli 50 under beloppet av några år!!

BlondSå va man blond :)Efter många timmar i frissan.

Förövrigt har jag idag.. nej vänta. Har inte gjort nått annat idag än varit i skolan och frissan. Nu är klockan 8.

Psykkan sku kuna gå o dränka sig idag. 10 min på timme, sen projektarbete som int går att göra eftersom man ska kolla hur man beter sig under en vecka. Altså 10 minuter på timmen...nästa gång började jag kvart över 1. Grejt. Sisådär nästan 5 timmar ledigt.
hmh.

oho!Fick mamma att laga smörgås till mig. Hon är snäll! Tack mamma!

oj, nu blev de tomt i huvu...vet int va ja ska skriva. Orkar int ens klaga på vädre fast jag sku ha fast hur mycke att säga om dehär skitvädret :P

mera bilder från igår

Mer bilder från igår.


Titioo som modell


Va ute och fotade idag. Titioo fick stå (springa sitta ligga röra på sig!) som modell.fler bilder kommer senare:)

muffinsLäste gammla blogginlägg om muffins och fick otroligt lust att baka.

Så nu är muffinsarna i ugnen. MUMS!

1a september


Likadant väder som igår. Jag fryser aningen på busshållplatsen, mendå jag kommer till skolan skiner solen. HUR SJUTTON SKA JAG VETA VAD JAG SKA SÄTTA PÅ MIG PÅ MORGONEN??!!
Ena sekunden regnar de och nästa skiner solen!
Ge mig en ordentlig höst!

1a september idag. 1a dagen på hösten egntligen, för är det inte så att man börjar räkna hösten från september?
Jag gör det i alla fall.

Dagen har inte varit värst lång och jag har tillochmed fått känna mig lite duktig.

2 veckor och 5 dagar har gått av skolan och ajg är i full gång. Aningen nervös för studentskrivningarna som närmar sig med stormsteg. Ja, om 6 dagar e de finska hörf som gäller. Efter det är det bara 2 hörfar och 6 skriftliga prov kvar. Sedan är jag student!

Nåja, klockan är 20 före 2 och jag är hemma. Skönt att sluta skolan tidigt. Men andra ord, skönt att få komma hem och sova.
Gonatt för en stund.

Tisdag morgon


Klockan är 8. Och just hände det något väldigt underligt. Jag tror strömmen for för en bråkdels sekund. Lampan blinka till och datorn blinka till.
Nå i alla fall är det inte roligt att få smink i ögonen. Det händer alltid nu och då, och de svider!

Dagens humör är normalt. Skolan börjar om 1h och 45min. Men bussen far redan om en halv timme. Så e de då Vasas lokaltrafik inte kan lägga fler turer hit var jag bor! eller åtminstone timea dom me skoltiderna!

Nåja, efter att jag nu börjat må smått dåligt av frukosten ska ja ta o stänga av datorn och laga mig i ordning oo sedan pysa iväg till bussen.


RSS 2.0