Sol och värme


Fullspäckad dag med allt från släktträff och glada nyheter till villaliv och rastlöstbilsittande. De typ dagen i en kort sammanfattning.

Undeerbart väder såhär på första sommarlovs dagen, om man int räknar att första vardagen är första sommarlovsdagen, för då e de ju imoron.

Startade tidigt i morse för att fara ti Mommo o Moffa o fira Moffas 83 års dag. Gammal man de där, men han e bäst för det. Släktträff med alla parter vilket ju var skojjigt. Bestämde oss senare för att fara ti kusinernas villa o grilla o simma o sola. Grillande och solandet blev av för min del, men simningen var jag lite för feg för. Fast jag faktist redan har vari o doppa mig i år. Inbillar mig själv att jag kanske ändå haqr blivi lite brun, och det tror ja nog.

Har tänkt av nån underlig anledning att de är 8 juni imoron, så ja har levt i tron i flera dagar att jag slipper till frissan imoron. Men icke sa nicke, märkte besviket att det är först om en vecka. Så alla planer är väl nu ändrade. MMen har iaf bestämmt mig för att håret kanske trolitvis kommer få en rödare ton. Fast vem vet, kanske ja ändrar mig ännu före nästa vecka...

Fick meddelande av mina favorit-finska-tjejer att en kanske kryssning till Sverige eller nått av de baltiska länderna är på inkommande. Tjoho säger jag bara, är så sjukt messis! + att jag får träffa dem. 2 år sedan vi var till ljuvliga Malta. verkligen int sista gången för min del.

Nu sko ja faktist ändå vila o simma...kanske jag sku kunna övertala Sarah att komma..

SOMMARLOOOOOV SOLEN LYSER SKÖNT!!


SOOOOOOOOOOOOOMMMMMAAAAAARLOOOOOVV!!!!

Jepp du läste helt rätt.  ÄNTLIGEN! Dagen jag har väntat på i typ ett år !

Så har man gått ut 2an i gymnasiet och skall i höst påbörja sitt sista år. Jess! Dock ser jag ju inte frammemot att börja i höst ännu, för nu har jjag ju sommaren framför mig. Men det känns nog fan så skönt  att få börja studera om ett år och trolitvis flytta hemifrån.

Skolavslutning idag med dimission...91 studenter och ja gratulerar dem alla!

Var på studentkaffe till familebekanta, som jag kanske ser i vimmlet ikväl nere vi bryggorna.

Nyser som bara den. Är kanske allergisk mot katten.. nä int vet jag, kanske de e pollen?!

Gick i 10 cm klacka idag, och fötterna var nog sjukt sjuka efter att ha gått i 4 timmar...jag lyfter på hatten till folk som går med dem hela dagar!

Men nu ska jag ta o ringa Jessica M om kvällen.

Trevlig kväll!

Utekonsert


Sista skoldagen, tack för det!
Utekonsert o sånt. Kids va awesome. Är dock inte nöjd me mitt framförande, men de va bara 1 av många så de lungt. 

Försov mig från studerandekocken grejjsimojjsen..får väl hitta på nå annat då.

Nu ska ja o äta. 

Ett tråkit inlägg om livet, läs inte om du har svårt för såna inlägg!!! (som jag tex.)


En verkligen blandad dag. Ena minuten på brahumör o andra på dåligt. Trött som bara den har jag ialla fall vari.

Skolan e ju absolut helt fjantti nu sista veckan. Man gör inget vettit på någon timme.. bara ser på film o sånt chill. O har man int timme så sitter man i ABIhörnan o mögglar...just de, mögglar!

Kom hem o somna. For på kaffe me Jessica x2 halv 7...kom hem typ lite före 9. De här me att försöka få sina föräldrar att snabba på i matbutiken går int så bra.

Ikväll ska ja prova min vårfest outfit, samt läsa breaking dawn och midnight sun. Lite knepigt är de nog då man läser två böcker, för man blandar så lätt ihop dem med varandra.

Hitta superställe att vara på. Låste in mig på Wessan o sitter nu härr på wessabyttan me datorn i famnen. Super bekvämt . O nej, som svar på frågorna som just ploppa opp i huvu. Naturen kallade inte, jag sitter bara annars här. Javisst ja e lite knäpp. 
Ja undrar hurudan bild folk har om mig. Hurudan bild man får om man bara läser denhär otroligt tråkiga bloggen, eller om man känner mig också. 

Tråkig indeed. Ja e trött på mitt tråkiga och normala liv. Inget händer ju. Visst ja tycker ju hur mycket som helst om min familj o mina kompisar. Men inget speciellt händer. De bara rullar på. Inget är dåligt, men int finns de nått som är sådä jätte bra heller. Oh verkligen tråkit. Nå, efter en sånhän svacka borde de ju lyft..för de kan ju inte gå nerå¨t hela tiden?!

Men sen igen så e de supertråkit att läsa sånhä deppiga bloggar, så ja ska nog ta o sluta klaga. Men de e ju bra att veta om några år om ja läser denhär bloggen igen, eller kanske ja tillochmed fortfarande skriver då, så vet jag att ja har förut också haft tråkiga perioder i mitt liv, om jag då också råkar ha en. Eller kanske de helt enkelt bara kan gå uppåt efter dehär. Får hoppas på de. 

Annars är jag ju nog ingen deprimerad människa. Känner fortfarande ingen som har lika mycket energi som jag har (under de flesta dagarna av mitt liv). Men ibland ska väl vi galna också få ha lite nergångar.

Nämen usch då. Nu blev dehä inlägge nå jäkla deppinlägge. Och de e nog verkligen int min stil att prata om livet. Verkligen INTE.

Så då tar vi o slutar me de. Som ja redan sa för en stund sedan.

14 % kvar av akkun på datorn..kanske ja borde ta o börja spara inlägget så småning om då.
 NÅja o en sista hälsning. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) Jepp där hade ni er Satu dos för idag.

o så piggar ja upp mig själv med en bild på the family från venedig. Alla har nog ganska dåliga miner men vad kan man!


Ny sommarmusik


Ja ska skita fullständigt i dom som gör mig på dåligt humör. De ha ja bestämt. Dom kan bara gå o dra åt helvete.

I sommar ska ja bara ladda massa bra musik på min ipod. Bara massa musik som får mig på bra humör.

Nej fyfan vilken dag. Eller kväll kanske. Ja ber om ursäkt för mina starktladdade ord. Men ibalnd har man bara sånhä piss dagar.

Helvetes dag


Oh ja vet int va de e med mig men jag är bara så sjukt irriterad o arg o allt möjligt!! Fan ta alla! Nä int alla, men nästan..

Hade skola ti 6 idag. Vi öva utekonsertlåtar. Oj oj oj.. hu ska de nu bli me de. Genrep imoron då. Nå de e bara en utekonsert. Skit samma. Ja orkar int bry mig. O nått ja verkligen int orkar bry mig i e mitt dåliga finskaprovsvitsord. Ja bara orkar int bry mig. Skit samma, de e ändå sommarlov snart. OOOh!!! ORKA VARA SÅ ÅNGEST, Nej jag är vekligen inte ångest!

Oh ja, de m'rks verkligen att ja e irriterad. Visste int va ja sko skriva hit, men nu då ja sitter här o har börjat så sko ja kunna säga vad som helst för elakt om allt ii denhä världen. Förutom sommarlov. Tack gode gud för att sommarlov finns.

Att man kan känna sån ilska mot människor runt omkring sig så de e hemst. Ibland gör ja de. Nu gör ja de. Såna dagar kommer. idag är en sån dag. De som känner mig vet ändå att de e svårt att få mig på dåligt humör. Ja skuttar o sprudlar alltid av energi. Inte idag.

Oh, nu har mamma tappa bort katten.. måst o hjälpa söka. Jaa, faktist så e ja int arg på den! Bra de!

Breaking dawn


Vakna halv 11. Så skönt.  For tibax till stan för att köpa breaking dawn. Men en JÄVLA STOR VÅT FLÄCK I RÖVEN. Hade suttit på nå vått....gick och drog ner jackan så långt de gick under hela min stanvisit.

Ida kom hit ikväll o dansa. Wuhuu 1,5 månader ti Europa resa :D..haha nåja...nsätan europaresa...besöker 4 länder :)


Breaking dawn och midnight sun håller jag på att läsa...Men vet inte om jag skall först läsa klart midnight sun o fortsätta först sedan på breaking dawn..eller om ja ska läsa dem pararellt...I-lands problem. Verkligen.

Midnight sun


Jag läser midnight sun på netet (twilight från edwards perspektiv). Häftit. Verkligen. Finns dock bara 12 kapittel för författaren slutade skriva då de första 12 kapittlen läckte ut på internet. Synd, man sku ju gärna läsa hela boken. Men icke sa nicke, får nöja mig med 12...är på 5e nu. Rekomenderar verkligen den till alla smo har läst twilgiht :)

hejhej sommar, hejhej sommar


Oj sjutton vad härlig dag idag. For uti shorts och topp, låg 15 min i solen och hade redan fått shortsränder, både jess och tyvärr...för det är ju int så snyggt att ha en rand mitt på låre, men tjooohooo för att ha fått lite brunare ben, sug på den!

Låg i en timme efter de o stekte mig i bikini. Värsta sommarvärmen, jag blir så glad!! 5 dagar i skolan (eller 6 egentligen om man räknar med vårfesten) och sen e ja friiiiiiii!! SOOOMMMMAAR SOMMAR OCH SOOOOL!!

Ikväll får vi somsagt besök av kusinervitaminerna :)

Oh ja blir så glad av dehä fina vädre. Stog i duschen o hade massor att skriva hit. Men nu glömde jag allt. Nå int kan man nå. SOOOOOOMMMMAAAAR!!

Så mycket att göra på så lite tid, äntligen fri!!


jessus... ja har haft så mycket allt möjligt så ja har int hunni vara på datorn. Nu e de lördag och ja e första gången ordentlit på datorn på en vecka. typ.

Ja orkar bara int berätta om dom senaste dagarna..men dom har vari fullproppade med allt från jumppavårfester till 20 års jubileum och läxor...läxor i mängder!

Idag e första dagens jag är totalt fri, utan läxor och projekt. Så himmla skönt. Gick på stan en stund me Malin, fick skoskav. Kom hem o började nästan direkt cykla iväg tillbax ti stan där ja mötte Jessica och senare andra Jessica... vi stötte på Jonathan, Sukka o Caius också så vi satt me dem i Hovrättsparken. Cykla hem på 20 minuter hoppa i duschen och for sedan till stan igen, denhär gången för att höra på gospel med syrran. De e Vasa körfestival så..
De va coolt.. faktist. De hadde en gospelångare från USA och sjöng. Hon var helt sjukt duktig. Men alla vet ju hur stora mörkhyade kvinnor sjunger. Nåja iaf så var det häftit att höra på gospel, faktist första gången jag har hört det live så. Man sku kunna ta den där glädjen som dom  har ti "vanliga" körer också. Verkligen mycket roligare att se på såna som dansar och rör på sig än såna som står stilla.

Imoron blir de kusinträff utan 1/5, men de blir väl skojj i alla fall. 

Ja ska strax o sova. Har inte sovit ut på 1 år nu så de börjar väl bli dags. Jaa..eller jullovet sov jag ju.. så ett halv år då. Ja längtar så till sommarlovet så det är inte klokt. Oh så skönt de kommer att bli.

Nu ska ja o sova. Gonatt

HJÄLP

Ja har int skrivi på såå länge, men har bara int haft tid. Inte har jag nu heller egentligen, men jag tar mig itid iaf. Kristihimmelsfärdsdag så jag är ledig. Jumppavårfest och massor me skolarbeten. Det är vad det står på dagens program. Nu måst jag fortsätta me detta skitjobb. ORKA MED SKOLA. Jag vill bara ha sommarjobb nu!

Gonatt

RellaportfolioHar nu suttit sedan 9 med rellaportfolion, och ar bara kommit 3 uppg frammåt. Men ioförsej har jag nog inte jobbat me den hela tiden...men iaf. Klockan är nu halv 12, och jag väntar på Sarah som borde infinna sig här om en halvtimme ungefär. Titioo väntar också grymmt. Har ännu läxor ogjorda, men ja får ta o göra dem imoron på morgonen eftersom jag kommer ha tid i skolan för pappa ska så tidigt till jobbet. 

Igår så satt jag i köket o så mittiallt kände ja hur en stor slemklump(förlåt för min äcklighet) ville upp ur halsen, så ja bestämde mig för att springa till wessan. Golvet hade bestämmt sig för att vara halt, så ja sprang och halkade och slog mig. Grejt! men fick av nån underlig orsak inget blåmärke av vårt stengolv!!
slåss med en katt


Eurovisionsdag verkligen. Har hört på alla möjliga eurovision låtar idag..o nu e ja fullproppad me dem. Men har man bestämt sig att ägna dagen åt eurovision på ipodden så gör man de. O ja klagar int. För ja e så glad att Norge vann :)

Mina händer luktar fisk. Vi hade ännu lite kvar från i lördags. O eftersom vi inte äter nå ofta fisk hemma så tog jag för mig. Sik e nog så sjukt gott. 
Jaa, mamma e alergisk, därför äter vi aldrig fisk hemma.

Slogdes me Sarahs katt just. Vi kom in o jag skulle ta av dens koppel. O jaa..den ville klart o tydligt ha av den, men den trodde säkert ja sku strypa den så den börja klösa o bita. Fräckt att jag får massa skrapsår på armarna medan de int syns alls på den att vi slogdes. Jag är i alla fall sur på den nu, här e man snäll o tar ut den, o va får man? Bara massa skit(skrapsår). Synd den int förstår att jag är förbannad.

Är otrolit snål på nånting. Kanske ja sko ta o äta ett äppel...


Idag är det bara så fint väder. Solen skiner och man kan vara ute i t-skjorta utan att frysa. Så bra!

 • Läsa finskabok
 • Göra rellaportfolie
 • Öva på Rellaprov
 • Öva på finskaprov
 • Göra engelska läsförståelse

..de e dagens program hittills 

Jå o så glömde ja skriva att ja dansa med Jani-läraren idag. Vi sjöng aftonens sång o så mittiallt kom han o börja dansa nånslags vals me mej. Jaa, vals var kanske int riktit vad det var men jag försökte hänga med så gått de gick. Lite pinsamt var det ju förståss, de kom så oväntat :) HAHAHA


To do lista


Värsta sommardagen idag. Inte riktit lika varmt. Men då man tittar ut så har träden löv o de e just sådär typisk sommarkväll.

Min sommars TO DO lista: (Kommer säkert fylla på den ännu)
 • Resa till H:fors iaf en gång
 • -//- Åbo-//-
 • Fara ti särkänniemi
 • Tälta
 • Åka tåg (kan ju bli i samband me mina resor)
Okej, denhär listan blev ganska så jätte tråki. Måst komma på nå häftigare
 • +Simma naken mitt i natten vi en public strand (om ja vågar, malins idé, vem annars ;)?)

Okej, de kommer mera..men ja har int hunni tänka så mycket på de ännu!

13 Maj, underli snygg dag


De måste vara nått underligt med 13 maj. Då föds alla snyggingar. Både Robert Pattinson och nu också Alexander Rybak som vann för Norge i ESC i år. Knäppt. 


Pappa sitter o äcklar mig med att prata om nålar o blodprov o sånt. 

WUUHUUU!!!
Years ago, when I was younger 
I kinda liked, a girl I knew 
She was mine, and we were sweethearts 
That was then, but then it's true. 

I'm in love, with a fairytale 
even though it hurts, 
cause I don't care if I loose my mind 
I'm already cursed 

Every day, we started fighting 
Every night, we fell in love 
no one else could make me sadder 
but no one else could lift me high above 

I don't know what I was doing 
but suddenly we fell apart 
nowadays I cannot find her, 
but when I do we'll get brand new start 

I'm in love, with a fairytale 
even though it hurts, 
cause I don't care if I lose my mind 
I'm already cursed 

She's a fairytale, yeah 
even though it hurts 
cause I don't care if I lose my mind 
I'm already cursed

Norge my love


Jag blir så glad då bra bidrag som Norges vinner ESC. Super bidrag! + att han e söt han som sjunger..men de får man int säga ti nån att ja tycker..för ja har sagt att ja int tycker han e söt.. men har blir bara gulligare o gulligare o nu e han söt . ANtar att han snart e snygg.

HUIPPU ESC. titta int på de, men då dom sa igår på Åminne att Norge vann så blev ja så glad så ja visste int hur ja sko vara. För de va ju den ja ville att sko vinna. O så spela di den o vi shejka ti den o sjöng med falskt, SUPER.

Skojjig kväll me Mallan, jeba o ellan. Fast vi va bland dom äldsta så va de roligt i alla fall, för vi utklassa ju alla andra. 

Såg att de kommer pirates på tv idag...kanske man sku ta o se på de.
Men nu ska ja ut o sola en stund. 

Hejsvejs

 Okej, o tomrummen är ett youtubeklipp men ja kan int se de.. hu ska ja nu då göra om den int syns :S??

Sakta men säkert kommer bilderna tillabaka på bloggen


Oho...så fick ja in en bild till..men de tar sin tid..

lördagar, slödagar?


Nå äntligen fick ja upp en bild från slovenien. Har försökt me de nu i flera veckor.  Nä nu tog ja nog i lite, men dagar i alla fall..

Idag e dee ju då lördag och ESC final. Synd man inte är hemma.

Vi ska me Mallan o Jessica ti åminne på öppning. Lite skoj är de ju för där är ju mest bara fjortisar. Men vi ska fan shejka loss så sakens hårt. Eller i alla fall jag. Ja tror de blir en huippukväll trots den unga åldern på människorna som ska dit. Man får väl ta o äga dansgolvet i såna fall :).

Hör på ESC bidrag. Ja gillar mest Norges, sedan kommer Andorras, Armeniens, Sveriges Rumäniens och Finlands på delade 2 och 3 plats. Men Norges kommer att vinna. Eller jag hoppas på det i alla fall!

Skalade en fisk idag på egenhand! Duktiga jag! De va svårt men de gick. 
O så har ja köpt ett koppel åt Sarahs katt, så ja har varit ute en stund me den. Den e fortfarande lika kåt, men den håller på att lugna ner sig känns det som så det är skönt. Så behöver man inte lyssna på MJAAAAAAAU hela tiden.Inlägg från Maltaresan på gammal blogg

Hittade min gamla blogg som jag hade då jag var i Malta på språkresa. Jätte störande sätt har jag skrivit på i alla fall. Smajlin och massa sånt. Nåja, ni lär väl märka.

2 dagar före avfärd

Nåjaa..tänkte börja blogga :D.. haha...kommer säkert gå bra men hoppas ja får de upprätthållet ;) haha..men nåjaa...

2 dagar kvar...ja far på språkresa/dance camp ti Malta i 3 veckor..3 veckor..de e skit länge...o ja kmr så sakna alla här :( <3 men no ordnar de seij :).. Imoron far ja ti hesa ner på kvällen me mamma o pappa :) o så sover vi på nå hotell o klockan 05.15 på onsda morgon.. ska vi samlas vid Helsingfors-Vanda flygfält:)...( de betyder..stiga opp klockan HALV 4!!kmr döö ;)) näjaa :D..men flyge far då 07.15 :) altså två timmar eftä vi ska va där :).. o ja...så flyger vi ti frankfurt o sen från frankfurt ti Malta :D coolt...älskar att flyga :D.de e SÅÅ kul :D  väntar me spänning :D..o de bara pirrar i magen :D..tjohoo :D ska fösöka hitta nå internet café där som man kan chilla på :D.ja mena...halåå :D lite kontakt me omvärlden måst man ju ha :)..men hmm..ha int börja packa ännu o klockan e 17.16 men de ooordnar seij :D..borde fa o ta nå passfoton också lr nå sånt :D..men nåja..:D skriver mer om malta sen då ja slipper dit ;)

Igår blev man ju konfirmerad :D.. haha..o på kvällen va vi vi sandö :D kul kul ! o man blev ju faktist skit blöt tackvare vissa personer ;) men mantorka ju :D

nåjaa..de hä jick ju ganska bra :D..int så svårt att skriva blogg egentligen ;) hehe

<3....

 

Imoron är D dagen

 

Jaa-a... nåja...så e klockan halv 1...kom fö en stund sen från stan..va meAnnu...:)...Kmr sakna deij vännen..:) <3 no fö att ja kmr sakna alla här :)..men mest nog kanske ändå..Annu o Malin...man kan faktist int ha nåhärligare vänner <3 o de finns ingen härligare syrra än va ja har..Sarah<3kmr att sakna dig också :) <3 ja lånar din blåa väska..hoppas de e okej <3 nåja.. om 18 timmar sitter ja på flyge :)..påväg ner ti malta:).. blir skoj:)..ha int börja packa ännu :)..men de ordnar seij :)..klockan 2 ska vi börja köra neråt mot hesa :/ jobbit ti sitt i bil så läng..men nåjaa...

va ska man skriva? ..har int så myki ti seija..men..skriver merimorn..hoppas ja hittar nå internet café där nånstans :)..men nåja.. vi hörs:)

<3....

 

kan int skriva bokstaverna me prickar

 

TJOO!! ja e har nu :) deha tangentborde e helt underlit :D haha..kan int skriv naa av bokstaverna me prickar :) har e saaa varmt :D man typ svettas hela tiden :)...o ida had ja fossta danstimmen :) helt skoj men blir sakert roligare do hon lar oss koreografin :)...bor me 3 stycken andra flickor :) helt kiva e di nog :).. igaar va vi pa massa nattklubbar :D de va skoj :D o de blir vell storsta kvalls aktivitenten har :) finns int sa jatte myki annat att gora har pa kvallana :D va ida o simma bode i poolen o i have...vattne va jaaaate salt...gick knappt att simma da de borja svida i ogonen :P va ska ja mer skriva :D allt verkar jatte billit do de e som att som 1 ML e som 2.5 euro :P sa de blir som att en glass kanske kostar  kanske som 55 c...o ja :D int vet ja men 2 liter vatten kostar 30 c altso typ 75 cent i euro :D fluymm :D men har e rolit iaf :D ska ikvall ijen o bajla bajla :D

<3....

 

mandag

 

nu e de mandag :D ida had vi engelska timme o nu har ja fritid enda ti kvellen :) pa kvellen ska ja o sjunga karaoke :D...ja va ti golden bay, en fin strand fo nogra dagar sen :) brende lite ryggen men de e no helt bra snmart :) her e jette varmt...typ 35 grader i skuggan kanske lr tillome ennu mer...vet int..norde kanske fraga men ja orkar int :)  kopte en fin troja fo nogra dagar sen :) hehe..jaaaa-a o non da ska vi fara ti sliema o shoppa :) de e typ na stelle var di har bra shoppingmojligheter o de e int heller sode skit dyrt som her...ja vet int om ja ha beretta de ren men vi bor i ett hotell var shoppingcentre e som i samma byggnad so hard rock cafe syns fran fonstre :) der e forresten karaoke ikvell so jag o ansku ska fa dit o sjung xD hihi :D skoj !! naja...hhoppas vi vagar :)...va ska ja mer skriva :D har de bra her!!

<3...

 

danstimme

 

ida hadd vi danstimme ijen :) helt kiva..undra hu de blir :S...fo de e lite roddit...ikvell..hmm..hender int sa myki men vi far sekert o bajla :D...va igar ut o ot  da en flikka fylld or... helt gott :D..nu e ja pa msn :D..chattar me annu...saknar deij <3  o alla andra fo den delen :D men ja prata nu me henne sa dafo blev de soda :D men jaaa..hmm....sarah...hu har kissi de? ja saknar kissi messt av alla =)  faktist...sorry guys :) hahah.. men jaa...datorn stengs om 5 min..so ja mast skriv snabbt :D.. imoron ska vi ti en vatten park :D de blir skoj :D o sen pa lorda far vi ti maltas syster o(me prickar)... gozo...de blir skoj..men nu far ja ijen...miss ya <3

<3. . . .

 

gozo

Idaaaaag vakna ja halv 8...sen fo ja o ot moronmol 8..sen kolockan 9  bar de iveg mot hamnen varifran man kan fara till on Gozo....bussresan tog kanske 30 minuter..o sen so to de 20 minuter me bot :D...fosst shoppa vi lite :D..de va en jette fin o , ja  hitta 2 trojoor :D...sen fo vi ti en strand med massa klippor o grottor...vi fo me bot runt klipporna o grottorna..de va sooooo fint...pariktit...helt sjukt fint..o vattne va alldeles blott...so blott so man sko tro att de va karamellferg i de...naja...de va so fint :D..sen kom vi tibax typ halv 6 tiden...:D ikvell ska vi o bajla bajla :D..trallalal :D..skoj :) men jaa... ha brennt mej o nu borjar lite skinn fa..ur ecklit..blaaa...men naja...ska vell avrunda her....ha de gott :)

<3....

 

4 dagar kvar

 

4 dagar kvar da:( skit trisst...sko kuna stanna har...de e faktist skit skoj... ida ha ja vari o sola..o pa danstimme..o ikvell e de BBQ... sen ska vi sekert ut som vanlit :D..kanske ja ikvell fletar halva hore sode bak :D

igar va vi ti valletta..hende int sa myki... kopte  bara  en duk:) men den e ur fin.. va ska ja mer skriva..vet int...har lite huvuverk..men de gar vell om..hoppas ja ..

naja..ha de bra

<3...

 

Ja,  resten går att läsa på www.satu.papper.fi

 


Tar inte tillbaka sin spydiga kommentar från förra inlägget

Nåja.. kanske ja nu kan lägga in mitt bildinlägg. Då de funkade på senste inlägget.

nähä. INT DÅ. Men varför gick de på  förra inlägget 5 min sedan att lägga bilder men int här? NÅN som vet? SVARA ! ja blir galen på dehär!

KÅTKATT


Nej! Jag gillar inte att Sarahs katt är överKÅT. jJävla jobbigt att vakna kl. 4 för att den jamar. Den drar sig mot marken och går me rumpan i vädret. Nån som har en ledig frass? Titioo behöver honom :)

Somsagt har vi nu altså en överkåt kisse hemma...som gärna för min del skulle få sluta vara de. Liite jobbit är det nog. Eller inte så lite heller. Kan bara int alla husdjur typ para sig med sig själva så man slipper såna kåta jävlar som denhär. Nåja.. söt är den ju så de är lite svårt att vara arg på den då den jamar hela tiden.

Hade fysikprov idag, o ja tror de kan ha gått ganska bra. Så det är jag glad över.
Min o Jessicas finskapresentation gick också helt bra. Fast vi prata kanske lite snabbt. Men vi hölls innanför tidsramarna så de var bra iaf.

Jag förstår mig inte på min snuva. Helt som om jag skulle ha blivit förkyld IGEN... Nu fan får det nog ta o sluta. Jag tänker i alla fall inte stoppas av denna snuva.

 Ja gillar inte att de int går att lägga in bilder. Altså kanske dom e för stora..men det har ju funkat förr. IDIOTBLOGGSHITTO.Jahapp..så idag gick de tydligen. Tar tillbaka mina spydiga ord isf. Oj om titioo skulle vara såhär lite igen. Den e så jobbig då den har blivit större o kåtare.

JÄVLA BLOGGHELVETE


Jag blir stressad på denhär snuvan.

Idag annars så ahde jag fysik. O så får vi papper om va vi ska läsa ti prove, men ja hade int hört om nå prov, så ja frågar när vi har de, o får veta att de är imoron!! SHIT. De visste jag verkligen inte!
Blev lite chockad, eftersom ja får veta dagens före när vi har prov. Men int sku ja ändå läsa på de nåmer än 1 dag före så de va nog helt lungt ändå. Men di sko nog ändå få ta o meddela mig när vi har prov!

Sitter o pratar me Titioo.. den har löptid, eller va nu de heter på svenska. JÄÄÄÄTTE JOBBIGT. Den jamar hela tiden o går me rumpan i vädret. Nåja. o om ja säger nånting så svarar den, så vi pratar me varandra. Har nog aldrig haft en konversation me en katt förr...häftit!

NU VILL JAG LÄGGA BILDER HIT FÖR FAN! Men då ja int får in dem :/SnuvaJag förstår inte varifrån denna snuva kom?. Bara mittiallt så har ja ena näsan stockad. Störande. Eller ja.. näsborren mena ja.

Just nu har ja en så tung känsla i huvu så ja orkar bara int med den nåmer. Att vara sjuk i 3 månader, 4 månader ja ja vet int hur länge nåmer, börjar ta på krafterna. Nåja, Snart e de sommar. O denhär  sommaren kommer bli jävla bra. De har jag bestämt. 

Kanske ja sko få in bilderna nu då..ska testa..

Imoron e de äntligen fredag. Hur skönt som helst. 
Och ikväll kommer ESC semi 2 :) Jeee

Mammainlägg


Okej, ja sku lägga in bilder sedan hösten och frammåt.. men de tar så jävla länge så ja orkar int vänta. Får ta de imoron eller nån annan dag då datorn och nete vill jobba snabbare.

Nu ska ja i duschen o sen o sova. Nej, ja ska vänta tills mamma kommer hem o sen o sova :). Satu tycker om sin mamma. Ja antar de e många som tycker om sina mammor. Mammor e bra att ha. Oj nu blev dehä ett mamma inlägg. Men m,an blir aldrig för  gammal för sånahär inlägg. 

Men nu gonatt!

Everybody move your body


Nåja, nytt försök.
Sko skriva före jumppan men han int.

Onsdag idag då. Superdag. Eller dagar blir super om man e på bra humör och kommer på på timmen att man har håltimme mitt i dagen. Ja älskar håltimmar mitt i dagen. Dom e supersköna. Sku nog aldri byta ut dem. Jaa...kanske mot att sluta tidigare..men annars int. 

Trött e jag iaf. Efter gårdagens ESC tittande. Finland kom ju vidare så de e ju helt lungt. Ja gillar  Waldo people's (lr va nu di hette) låt på radio.. men live e den nog helt skit...eller helt skit e fel..men dålig. Sveriges e nog dock en av dom bästa. Kanske dom sko ta o vinna...för den e nog helt bra den dä operalåten. Jå o så tycker ja om Norges fast ja int medger de sådär in public. Den fassnar såååå på hjärnan..o man vill egentligen bara höra den mer o mer..så Norges bidrag e nog bra. Sen tyckte ja om Armeniens och Andorras...konstit nog nån av di dä östländerna.. men dom va skojjiga. Oj oj nu blev de nog många punkt punkt punkt. Ska sluta skriva de. 

Höll just barnjumppa somsagt.  Vi sko ha öva vårfest programm men de gjorde vi int för vi fick inget tält, så vi dansa lite o lekte o sånt. Di e nog ganska ljuvliga di dä barnen. Fast man blir lite störd på vissa ungar som int kan va tyst o sita stilla då man säger åt dem att göra de.

Ska göra klart en engelskaläsförståelse.. o sedan ska ja städa. Mamma kommer hem ikväll o pappa e sjuk.

Sarahs katt e ljuvlig. Men nu börjar ja nog sakna till sommaren o verkligen ännu mer ti sommarens resa/resor (i Finland främst..de ska ja göra)


Men nåja, kanske ja kommer me nå bilder, som ja lovar varje dag. Borde bara orka laga in dem o sådär.

Robert Pattinson fyller 23 idag så på honom kan ja ju laga in en bild :)
har fått nog av alla bloggares attityd. " Oh ja e så snygg titta på mej, ja vet alla älskar mig fast ni säger ni hatar mig"


O nu ett sista inlägg för idag. Bara för att ja måste få säga de.

VA FAN E DE ME ALLA FJORTISAR.
di härmar varandra.. först e de en som säger : " Oh ja e så snygg titta på mej, ja vet alla älskar mig fast ni säger ni hatar mig".. okej.. bra självförtroende ..grejt. Men då alla jävla fjortisbloggare e exakt likadana " Oh ja e så snygg titta på mej, ja vet alla älskar mig fast ni säger ni hatar mig"..." Oh ja e så snygg titta på mej, ja vet alla älskar mig fast ni säger ni hatar mig"...." Oh ja e så snygg titta på mej, ja vet alla älskar mig fast ni säger ni hatar mig"...

Man orkar bara int läsa sånt för 50onde gången.. Kom igen..ni behöver inte vara som alla andra. Nått nytt snälla! 

Tack för mig ikväll.. gonatt :)

DANCE


Ja älskar att dansa. Ja kan int stå still om ja ser andra dansa. De går bara int. 
Duktiga flickor har ja ännu till i min grupp.. dom var huippu!

Jag o Ida e bäst..vi kommer va så jävla bra i österrike. 

Wää va ja e på bra humör..

1 2 o 3 o 4  o 5 o 6 7 o 8
1 o 2 o 3 4 5 o 6 7 8
1 o 2 3 4 5 o 6 7 8 ...:)

Nu ska ja å äta... ikväll blir de ESC me pappa o popcorn


CAPSLOCK KOM PÅ


tisdag.

Norges bidrag i ESC.Altså ja vet int va ja ska tycka. Första gången ja hörde den så va den skit. Andra gången va den dålig. Tredje gången  va texten fånig...men fjärde gången..ja nu sitter den i hjärnan o ja får int bort den. Kanske den e helt okej iaf. 
Många tycker att han som sjunger e snygg.. men njaa..kan nog int påstå de. Han sir väl helt okej ut..men helt okej e de längsta ja sträcker mig i den frågan.

Tyskaprove gick väl bra... bättre än förväntat. Hade igen övat otrolit lite. Men de gick ju så.. godkänd är man ju iaf. Ja satsar på en 8.

Förde in studentskrivningspappre ti studiehandledaren idag. Skriver finska o matte i höst. Ja tror de kommer o gå bra om ja säger som de känns. 
Fick ut finska studentskrivingarna som vi har gjorrt på timmen..om de sko ha vari riktiga o poängen sku fara enligt poängen 2006..så sku ja ha fått E. Men ja ville ju ha L. Så ja får ta o skriva ännu bättre i höst.

Sitter o ser på Sarahs katt som ligger på golve o tvättar sig. Den e nog lite kosntig. Den kan lägga sig var som helst, när som helst. 
Däremot saknar jag min egen katt. Nadja.. som har vari försvunnen sen Januari :(

Borde göra en studiehandlednings uppg. tills imoron. Kanske ja tar o gör den nu. Ska ja ta om psykologi i Åbo eller balettakademien i Stockholm?..Ja tror de blir Åbo. ELLER KANSKE JA TAR NÅN SKOLA ÄNNU MER UTOMLANDS ÄN SVERIGE...ELLER SÅ TRYCKER JAG HELT ENKELT AV CAPSLOCK. 

Jag ska vinna


Måndagar måndagar måndagar...

Nu e ja trött...fast ja sov länge i morse.
Vakna av en underbar katt som kom o tryckte sig mot kinden och handen. Ja fattar varför Sarah tycker om den där katten!

Hann tillome fixa mig till skolan idag..tack vare dubbelsovmoron.

Engelskaprove gick väl helt okej.. hoppas jag i alla fall..men läsförståelsen var nog ganska så svår. 
Ingen kör hadde vi iaf.

Satt i skolan ti 20 över 3. Man fassnar allti i skolan av nån anledning..men bärre o mani sjöng o fjantta sig så de va kul :)

laga ris o nugetter.. gott.. men nu borde ja börja öva på tyska prove..men har ingen motivation..igen.. men ja ska ong orka..o ja ska få bra i de också. 

Planerar stenhårt att vinna den där tävlingen. Ingen annan får vinna den..bara jag. Så ja uppmanar alla andra att inte delta. JA SKA VINNA DEN. 

Sommarlove närmar sig me stormsteg..eller storm e kanske fel ord..för idag har de vari helt soligt. Har inge sommarjobb...tyvärr... Över 30000 ungdomar i Finalnd e utan jobb i sommar. Men kanske ja ännu hinenr få. Ja håller i alla fall tummarna!

Nä idag ska ja nog bara ja orka lägga in bilder hit. 

Veckoslut så skönt så skönt


Oj nu ha ja nog int skrivi på en evighet. Ska ta o berätta om veckoslutet då.

Fredag. 
Vaknade och fick veta att pappa far me mamma ti Åbo. Så hej då ti dom ja far ti skolan. Äsch, mycket roligare sko de ha vari o fara o hämta Sarahs kisse från Åbo.

Skrev dramadiplomet efter skolan. O nu har ja de ur v'rlden. Så tack o hej va skönt att de e över. Men roligt har de varit.

Soffan förde hem mig halv 7 o halv 8 bar de av till stan igen för att se på en keikka me Jessica. Den va helt bra nog, så de va kiva. Efter de for vi på vår klassfest ti Felicia, var nästan hela musikklassen var. Maha, vi e nog en ganska bad klass.

Lördag.
Vakna 10 tiden o hoppa iväg i duschen. Halv 12 for vi ti mommo o moffa. Via plantagen. Skojji butik. Ska o köpa träd därifrån nån dag. Halv 2 var vi hos mommo o moffa..vi åt o sen senare kom även kusinerna dit. Skojj att träffa dem också. Sarah e annars i Berlin. LYX. Men ja ska dit i juli så de e helt lungt! O i oktober också för den delen. Då vi har de dä förintelse projekte.

På kvällen for ja till Malin. Där va också Matilda. Så vi hängde där en stund ..sedan for vi iväg till Bärre o satt där hela kvällen. Massor me Friends prat. kunde int ha blivi bättre.
Efter de for jag o Malin ut o köra me Pate. Otroligt fin måne i natt. Sjukt vacker. Orange o stor. Var hemma kvart före 3. Sedan blev de gonatt.

Morsdag söndag.
Jepp idag e de morsdag o ja har redan handen full me skrapsår av katten. Men int gör de nå för den e söt.
Hörde att Sarah har de bra i Berlin.

Deltog i en tävling. Ja ska vinna den!

Nåja...så kanske ja skriver mer ikväll. Nu städa rummet. USCH

tomt


Ja vet int va ja ska skri va. Har nog inge viktit att berätta. idag är ja absolut tom.

Twilight


Onsdag.

Jepp de e onsdag. O de känns som en tung onsdag.

Fast int skoldan ha vari så tung me tanke på att ja bara har haft 2 ordentliga block, så har dagen ändå vari lång. För lång.

Kom hem från skolan 10 över 4. Åt snabbt och for sedan iväg till barnjumppan. De va väl lite jobbigt. Eller dom e smått jobbiga ibland. Och idag hade jag bara helt enkelt int ork.

Kom hem från jumppan och for direkt iväg me pappa ti butiken. Köpte twilight. Har sett på den nu ikväll.

Ja dör. Altså robert pattinson e så snygg så man får svårt att vara. 
Ja planerar redan hur jag skall träffa honom.Ja har nårga alternativ.
1. Ja e me i en film o sen vinner den filmen en oskar, o så träffar ja honom på oskarfesten..o ja..sen e vi ett par :)
2. Ja e som röst i en animerad film...o jaa.. sen händer samma sak som i första alternative.
3. Ja far ti los angeles eller london o så stalkar ja honom..
4. ja stöter på honom nånstan..o sen blir vi ett par.

Välj själv. Nån av didär blir de ;)

Nu e ja så trött så ja ska o sova. Gonatt

Videobloggande fjortisar


Altså de roligaste som finns måst va då fjortisar (de e bara dom som gör de) videobloggar,  ja kan sitta o titta på sånt hur länge som helst. 
Dom där större bloggarna från typ Stockholm. Dom e så jävla blåsta. Så himla roligt då dom har videobloggar. Wuhuu, mer sånt åt världen! HAHA.

Kom igen nu alla stockholmfjortisar! Mer videoblogg åt världen, de e så roligt att se/höra dåå dom förklarar vad dom ska göra o va dom ha gjort.Ett gott skratt förlänger livet. Att skratta på andras bekostnad också!Onödigt inlägg men ja måsta bara få säga de. 


Vart tog dagen vägen?


tisdag.

En fullproppad tisdag som inte kanske sist och slutligen var så tung heller.
Det som stör är att ja faila i fysikteste, för det skulle ha kunna gått bättre om jag skulle ha tänkt. Attans. 
Annars  så for jag till stan kvart före 6 med buss. Träffa Malin i stan o sen for vi på kaffe. Hon höll mig sällskap tills jag skulle o hålla dans. O dansen gick bra. De e duktiga didä mina danselever. Skojj.
Efter de for jag en stund till Mallan tills mamma o pappa hämta mig. O nu e ja då hemma.

Känns som om denhär sista månaden i skolan kommer bli jobbig. Jätte jobbig. Har en hel finskabok att läsa, studentskrivningsanmälan ska vara gjord, olika finskaprojekt, prov och portfolier som ska göras före skolan slutar för i år. 
De känns verkligen superskönt att det snart är sommarlov. Trots att jag inte har något sommarjobb.

Klockan är halv 10, och jag skall nog titta på friends ännu ikväll. Imoron på håltimmen kan jag göra läxorna. För det ska ja int göra nu. Ja orkar int. 

Oh ja e så dålig på att lägga in bilder. Men ja ska nog. Direkt då ja hittar tid ti de.Halv 7,10 före 9. Va e de för fel på mig?!


Måndag.

O de regnar. Massor. Usch.

Vakna av mig själv idag halv 7. Fatta halv 7. Jag börja 11.45.  Steg dock int upp, utan försökte somna om i en halv timme. De gick efter tanken att jag stiger upp o gör läxor om jag inte somnar inom en halv timme. 
10 före 9 vakna jag igen. Av  mig själv. 10 minuter före väckarklockan sku väcka mig. Somna om och vakna 9 av väckarklockan. Skitjobbit. För efter de sku ja ha kunna sova hur länge som helst.

Ja e så omotiverad till skolan så de int e klokt. Jag vill ha sommarlov nu. Ja orkar int me nå tråki skola. Sommarlov I need you! 

och denhär veckan kommer bli pain. Har massor me skoluppg. ja borde göra. Sombäst håller jag på me finska studentskrivningar. Hörfen gick bra. Men läsförståelsen kommer nog inte gå lika bra. Oh. verkligen jobbigt me skola. För de där e bara finskan, sen har jag fysik, rella engelska och tyska också. USCH.

Snart kommer suomen huippumalli haussa. De ska ja titta på, o sen ska ja göra mer finska.
Grejt!

Sommarkänsla


söndag.

Ett jätte långt veckoslut har det varit för min del. Har int vari i skolan på så länge. Men ja klagar int, det har varit superskönt. Bortsett från förkylningen, som faktist håller på att bli bättre. Härrlit.

Igår fo  ja först på  stan me Malin. Sko borda ha hitta en jacka o byxor o sånt, men int hitta ja o int orka ja läta. Sedan ringde Mani, eller va de kanske Caius, minns int, o sa att dom sku ti Uni-parken o grilla. Så dit for vi också. Då hade vi också stött på Jessica, Andrea och Caius. Ti uni-parken kom det sedan bara mer och mer människor. Vi var säkert över 20 stycken där ettag. De va hur kul som helst.

Efter dedär for vi framochtibax ti Malin och sedan ti Andrea. Och efter de ti Mia var vi sedan var resten av kvällen. Vi titta på ishockey som tyvärr ledde ti en förlust för Finland. Attans.

Ikväll kommer Ida med familj hit. Jippii!!! di ska berätta om vår Österrike-resa. O tjohoo va ja e tagggggad!! De blir årets resa altså!

Men nu ska ja nog ta o fara ut en sväng. Eller njä, ja ska kolla friends. eller nä, ja ska sitta här o vara taggad o planera sommaren!!!!!!!

2 maj


lördag.

Kanske di säljer remmar på torget idag också?
Ska i alla fall ti stan nu. Ska si om ja sko hitta byxor o jacka o kanske nån tröja. O sen en bikini som ja hitta här för ett tag sen, den sku ja kunna köpa nu på samma gång.

Ja håller på att bli friskare. De  e jätte jätte skönt. För man börjar få krafterna tillbaka. 

Ja tänkte på sommarens Österrikeresa. Gud va jag är taggad. Hoppas bara int denhä jävla svininfluensan blir såpass farlig att di ställer in hela gym for life :S!

Nu stan.

1 maj1 maj och fredag

Ja har en undrlig känsla i käken då jag gäspar. Faktist konstig.

Ska väl till stan en sväng idag. Måst ju få de årliga remmarna, fick ju inga förra åre pga godisstrejeken.

Hostan har ändrats och är nu smått underlig..tar inte lika sjukt att hosta som förr..men denhär kommer mer från hjärtat. Usch.
Kände mig dock ytterst frisk igår efter att ha sett Jonathan. Han va först sjuk om nån var sjuk. Ungefär som jag i onsdags.

Va om ja sko ta o köpa en ballong åt mig själv idag. Får se. Fast dom är nog ganska så dyra tror jag.

RSS 2.0