brons i OS och jag missade matchen


Finland fick bron i OS. Det var ju fint!

Igår kväll firade vi Mia lite grann o sen for vi till Fone. Jag var på hugget, hade jävla bra fiilis. Och det var nog en bra kväll annars också. Ollis är nog dock bättre än Fone, de fick jag bekräftat.

Ja har typ fått utläst den dä jäkla psykkaboken. Äntligen säger jag bara.

Och ikväll blir det pulkka:)

underbar kväll med vänner


Igår kväll var jag med Jessica x2 och Ida hos Jessica. (hehe, lös den gåtan! vilken jessica?). Vi hade en mycket rolig kväll med mycket skratt och cupcakes. Goda blev dom! Kanske jag sku ta o testa göra såna själv också.

Idag blir det att fira Mia som fyller 19!

Men först till staden med mamma.

äsch för studenten, men jag orkar verkligen inte bry mig.


mina studentskrivningar går int så bra. Bäst hittills har tyskan gått, vilket förvånar mig till tusen. Fan också. Men jag tar igen det, hoppas det i alla fall.

mitt läsande går heller inte så bra. Jag sku ha läst ut bok nr 2 igår och har int ens gjort det idag. MEN jag ändrade lite planer bestämde mig för 2 böcker/vecka => 1½ vecka att repetera...det räcker väl?

Marimekko


IKVÄLL, har jag och mamma varit på marimekkos kanta-asiakas ilta :) Nu är jag 2 tröjor rikare (och lite för mycket pengar fattigare). Ah, di e båda två såna otroliga Satu-tröjor. Ja älskar dem :)


Jeba

Läs aldrig på prov med Jessica M i bibban. Hon bara pratar och stör. För själv är jag ju en ängel och säger ingenting till henne. Aldrig att jag skulle ha kläckt ur mig : "hör på det här" o sedan läst upp en bit ur min text. Höh höh ;)

oh, mitt hjärta smälter när jag tittar på våra katter då dom sover. Kan man vara sötare? häähää, det vet ju int ni för jag har ingen bild på dem här. Men ni kan ju tänka er! Oh, jag e jobbig idag!

Ja, o så vaknade jag kl 5 för att titta på Finanad-Tjeckien match. Efter första perioden orka jag inte titta nåmer för Finland spela så uselt så jag fortsatte att sova. MEN..Finland vann så de e helt lugnt! Däremot förlora Sverige sin match. Hehe, suckers!

håll käften!


Att läsa på bibban har både sina negativa och positiva sidor. Dom positiva är att det är tyst och om man har ett bord så går det bra att koncentrera sig. DOM NEGATIVA SIDORNA är, att det mittiallt kan komma en moddaklass från VG som pratar så hårt så de e omöjligt att koncentrera sig på det man håller på med. Jag var arg. Som tur  var dom inte där så länge men åtminstone en halv timme av min dyrbara tid gick åt att lyssna på deras samtal.

-22


Ikväll har jag varit ut o gått med Jessica W. Ja, båda blev på så hurtigt humör så vi ska göra nått varje dag! Undrar hur det blir med den saken, för redan imorgonkväll är det faddergala.


dag 2


dag 2 på läslovet. Ja har kommit framåt några sidor, men int alls så många som jag borde. Men, nog hinner jag väl läsa igenom boken ännu idag. Bara jag inte sätter mig framför datorn eller tvn. Nej vänta, vad är det jag håller på med nu då? Fan också, dit for det. Nåja, ja har en paus. Man ska ha pauser. Ska snart tillbaka till läsandet. Ja lovar.
kryssningbilder


O så lite bilder från kryssningen. Bilderna är Elins. Puss på dig ellanpellanSatu och Jessica<3

Mia och Ida <3

Elin och Malin <3

Ida, Jessica <3 och Satu

alltid normal, checka fönstret!

Jäkla Svenskar.


Okej, så Finland förlora mot Sverige i morse. De va ju surt. O jag som steg upp för att se Finland vinna. Nåja, tydligen slapp båda ändå vidare så de e helt lugnt. Vi kommer nog ännu att vinna.

Jag tror att det är ganska mycket psykiskt, detdär att vi aldrig (Vi när det går bra, dom när de går dåligt, eller?) vinner mot Sverige. Jag borde fara o peppa upp di där spelarna så att dom glömmer sverigematchen. Ja, eller så borde jag läsa (eller sluta läsa) mer psykka.

Första dagen på läslovet! härligt. Och engelska hörfen gick helt åt röven, men de glömmer vi nu o satsar på den andra delen istället.

Erik Hassle


Söndag


Söndag.
Usch då, skola imorgon...NOT! wuhuu!!

Men imorgon börjar studentläsningen. Vet inte om jag ska fara till bibban o läsa, eller vara här hemma. Bibban är kanske lite lugnare, o så finns int där nån TV eller dator..eller jå, datorer, men dom orkar man int fara på. Så kanske de blir bibban då.

De sku kuna sluta snöa. Helt som om vi int sko ha tillräcklit me snö. Denhär snön som kommer nu sko kuna regna i Afrika istället där det är vattenbrist.

Abikryssning o såntdär du vet.


NÅJA! så var man hemma då. Efter en helt hullu, och bra abikryssning är man tillbaka i vasa. Abikryssningen var super, och själva penkkisen i torsdags var också super. Tiden går så snabbt.

På måndag är det skola igen...NOT! wuuhuuu, läslov heter det. Kan det bli bättre? Jo, om man är en lyckost som Malin, hon är i Thailand. Eller inte ännu, men imorn är hon helt säkert där. LYX! Kommer sakna henne i alla fall!

Ikväll blir det att chilla, för efter att ha partajja sen torsdagen så e man lite trött.

Nu är det studentskrivningar som gäller. Och fast engelskahörfen gick dåligt, så gick åtminstone tyskan bra :)

Konstigt?


Är det bara jag, eller gör andra det också?

När någon skriver att dom har det stressigt eller har bråttom nånstans i ett inlägg..så börjar jag läsa inlägget snabbare , som om det sku krävas för att förstå hur den andra känner sig. Nå i alla fall, det är samma andra vägen också. Har någon haft en trög dag o skriver det i bloggen..ja då tar det nog en evighet att läsa inlägget. Är det bara jag, eller e jag konstig?

Igår när jag sku öva på tyska hörfen (som förövrigt gick helt bra tror jag) så läta ja på youtube efter en nyhetssändning på tyska, men istället hittade jag denhär.

Hon är altså bara för rolig!

Tisdag...FASTLAGSTISDAG!


Jahapp. Så var det tisdag idag då. Tisdag betyder House. Tisdag betyder också att det är onsdag imorgon, vilket betyder att jag har tyska hörf. Men framför allt betyder tisdag att det är torsdag i övermorgon, vilket i sin tur betyder PENKKIS OCH ABIKRYSSNING. Wuhu säger jag, vad säger du?

Skall så småningom iväg till skolan på planerande av penkkis och kryssning, och sedan iväg till djurläkaren med våra underbara katter. Jepp, dom ska få varsin spik mot nånting. Kanske det var kattpest o sånt?

Hittills har jag haft en bra dag, så jag ska inte klaga...därför gör jag inte det heller.

Men nu ska ja ta o fixa mig o sedan bära iväg mig själv till skolan.
Ha en bra dag!

Ja o så va de ju fastlagstisdag. Ja ska försöka hålla mig borta från en bulle.


Super Nanny

Var i morse och gjorde engelska hörfen. Fattade texterna men sen då de kom till frågorna så var det värre. Satt där själv som ett stort frågetecken! Men jag hoppas attt det nu gick någålunda bra. Nåja, nog pratat om det.

Sitter och tittar på en gullig kattunge som jagar sin egen svans. Ah, denna glädje som fylls innuti mig när jag ser hur dumma andra kan vara. Det får mig att inte känna mig så ensam i denna stora värld!
Okej, ja ska sluta burna mig själv, alla vet att det ändå inte stämmer (;

Jag trodde jag hade tappat bort pappa, men han ringde just och sa att han var på jobbe. Så nu behöver jag inte oroa mig för det längre...heh, som om jag sku ha oroa mig för det!

Nåja, en sista grej ännu före jag far ut o gå eller börjar läsa på studenten. Jag håller på med supernanny metoder ti mina kattungar. Varje gång dom gör nånting dumt, som t.ex. går på matbordet, så för jag dem på naughty stairs. Tror ni det kommer att funka? Ja menar, så dom till slut fattar att man inte får gå på matbordet...

Valentine's day...även kallad vändag och alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag gillas inte av mig! Den firas i princip bara i Amerika (och England? inte så insatt)...det som vi har här i Finland e typ bara förfesten till alla hjärtans dag, och denhär förfesten suger. Jag vill uppleva en riktig amerikansk alla hjärtans dag. En alla hjärtans dag som kallas valentine's day och inte vändag. Men jag har haft en bra dag för det.
Imorgon är det engelskahörf som gäller. Hoppas hoppas hoppas det går bra. Det måste det göra! Nå, de får vi se imorgon.
OOH DENHÄR DATORN STÖR MIG: VARFÖR KOMMER DET INGA MELLANRUM MELLAN SAKERNA JA SKRIVER OM FAST JAG GÖR MELLANRUM FÖRE JA PUBLICeRAR INLÄGGET????????
puss på Siri. Som inte är riktit lika pussglad som jag.

!


WHAT?! bloggerskan Kissie har färgat håret brunt! När hände dethär?

världens sötaste


Hej Mia!
Tack för senast. Hälsningar härifrån (:

            

Igår var vi och hälsa på mommo o moffa med familjen. Sen for vi och hälsa på min kusin och hennes man och deras nyfödda son. Kanske sötaste pojken jag någonsin sett! Han var så liten o söt.

Idag har jag vari på stan med mamma. Ja, det är alltid lika givande, man kommer hem med mer saker än man trott när man for till stan.

Imorgon är det alla hjärtans dag.

Helg


Textkompetens studentprov idag då.
Jag tyckte det gick bra. Jag hoppas att lärarna är av samma åsikt.
Höjdpunkten var när solen började skina och jag åt min goda smörgås.

Nu sitter jag hos mommo o moffa. Vi ska snart och hälsa på Mia och Eetu och deras lilla baby. Skoj skoj!

Helgen tror jag kommer bli lugn. Måste ju spara mig till torsdag-fredag då de e abi-kryssning. Hehe, nåjo, skämtosido.
Men Sarah är hemma i alla fall :)

Textkompetens imorgon


Imoron är det textkompetens som gäller. Jag är taggad, både för att få äta massa gott, o för att de e ganska mysit att sitta i salen.

Lycka till till mig själv.

Gonatt

Bad boys


ÄH! jag måst väl. Nu lägger jag upp Bad boys av Alexandra burke. Altså denhä låten e så jäkla bra!


skida? nää


Sitter o hör på Lars winnerbäck och miss li . om du lämnade mig nu. Ljuvligt ljuvligt.

O så borde jag fara på lenkki. Men kan man göra det på vintern? Man halkar ju bara i snön o förrästen måste man ju klä på sig jätte mycket kläder för att inte frysa ihjäl. Kanske borde man skida istället. Men det är ju så fruktansvärt tråkigt!

step up


Fick ut mitt prov i textkompetens o det gick bra. Så jag är nöjd. Hoppeligen har jag inget att oroa mig förpå fredag. Jess, imorgon ska jag o handla min matsäck ill fredag. Va ska jag köpa? Ah, det är kanske det bästa med hela studentskrivningen. Att få äta sin matsäck. Ja tror alla abin kan hålla med om dethär.

Idag har jag haft 1 block psykka. Inget mer. Skönt. Kom hem, var en stund på datorn o kollade sedan på step up. Sko köpa step up 2an men den va slut på topten så ja ska ta o beställa den från cdonpistecom.
O så dansade jag en stund där nere. Tänkte komma upp o bränna en skiva så ja har nå musik att dansa till, men fastnade framför datorn. Så här sitter jag nu.

Positiva tankar om studentskrivningarna.


Då andra fruktar vårens studentskrivnigar tycker jag faktist att det skall bli ganska roligt. Jag har inget emot att sitta i en sal med mina älskade abiturienter och skriva. Äta lite emellanåt en god picnic man dagen före har lagt ihop o sen fortsätta skriva. Jag tycker det är ganska mysigt.

På fredag är det första delen av modda som gäller. Textkompetens. Får se hur det går. Nä, ja ska nog visa lärarna vad jag går för fastän textkompetens inte är min starka sida.

Nästa måndag är det engelskahörf som gäller. Jag hoppas innerligt att det går bra. För prepkursen har inte riktit gått så bra som jag önskat. Men månne int de går som ja hoppas på.
Nästa onsdag är det tyskan. Tyskahörfar brukar gå bra så nog kommer väl dendär tyskahörfen också gå bra.

Sen är det Penkkis och läslovet kan börja.

Jag skriver altså modda, englska, tyska och psykka nu i vår. Det kommer gå bra. Jag är otroligt positiv just nu. Kanske det beror på att klockan är halv 12.

LAT SOM FÅ!


Idag har jag vaknat. Latat mig. Gått i duschen. Läst. Fari ti skolan på ett block psykkaprep. Suttit framför datorn. Suttit framför TVn. O ja, sedan latat mig ännu lite till. Härligt liv man har! Uschdå. Känner mig onyttig som fan. O nu måste jag ursäkta mitt uttryck men så är fallet. Imoron ska ja fara på lenkki. Tro det eller ej.

Och det är jätte intressant att läsa vad folk gör och äter om dagarna! Ja har t.ex. ätit fisk.

Ikväll kommer House. Jess!

i'm yours

typ gulligaste pojken ja sett!

kriterierna


Ja just de! Jag har nu bestämt mig för kriterierna för min blivande man. Han ska vara: Brittisk, dansare (altså hiphoppare främst), men fast han e hip hoppare ska han ändå kuna klä sig snyggt, musikaliskt, spela gitarr, spela fotis, han ska se bra ut fast han sku måsta ha jätte kort hårt, ja o sen allt de dä vanliga med snäll o dom där sakerna.

O så satt jag o fundera hur ja ska träffa honom, ja så jag kom fram till att jag måste åka till England till en dansskola och stå utanför o vänta eller nått sånt.

bonbon


Jag slapp hem till min efterlängtade bonbon slickepinne. Just nu håller ja på att komma till saltet i mitten. MUMS!

Igår var det olliskväll för hela slanten med vasas svenska abin. Ja, o korsholms också, men ja räkna med dem i benämningen Vasas.
Skoj var det och de flesta verka ha roligt. Jag hade de super, dansa hela kvällen än en gång!

Idag hade jag ett block psykkaprep. Inga kommentarer.  Efteråt for jag en stund på stan med Malin och Mia, o sen tillbax till skolan för att kolla på koristurnering. Övis gymn. vann båda matcherna. Jess!

 Ja o så blev jag på stan snål på en slickepinne men ja visste att den vänta på mig här hemma så ja issa int köpa. Duktigt Satu!

Nu härjar jag lite me katterna.


Ollis!

Igår var det bad taste kväll på Ollis. Inte lika mycket folk som på beach party men roligt var det i alla fall. Altså, Ollis är alltid bra! De går int att ha de tråkit på Ollis. Så e de bara.
Idag ska jag städa. Blä.
Förresten så har jag i princip ingen skola kvar. Sista perioden är slut och nu har vi bara en så kallad abi-skarv. Nåja, har psyckaprep i den så jag är ändå inte ledig som ganska många andra, men 1 block / dag är inte så hemskt. Speciellt inte då man int behöver stiga upp till klockan 8, utan börjar varje dag tidigast klockan 11, så det är skönt :)

Köttätare och runeberg

Pollotarian var ingenting för mig då jag såg dagens mat i skolan. På vanliga sidan: Pasta och köttfärssås (som såg och var god) På vege sidan:SOJAFÄRSSÅS o pasta. Vem tynger i sig sånt frivilligt? INT jag. Så ja helt enkelt struntade i att vara pollotarian och fortsätter vara de vanliga. Köttätare. Jag klarade mig altså i 1 hel dag utan kött.
Ikväll blir de Bad Taste på Ollis! Dit ska vi!
Idag är det annars runebergsdag. Bland dom godare dagarna!

Pollotarian


Ja och förrästen så blev min vege-juttu int ti nå, Imorse när jag vaknade hade jag ingen lust att vara vege, så ja bytte mig till en pollotarian (för en vecka). Såna får tydligen äta fisk och kyckling.
Grejt, då borde jag klara mig!

AVATAR


Som så många andra, så har jag ikväll varit och kollat Avatar. OH MY GOD! den är heeeeelt suverän! Jag och Ida var båda helt sålda.

Fick ut hissaprovet som hade gått helt okej! Får 8 på betyget så jag är nöjd!
(ALDRIG MER BEHÖVER JAG SKRIVA ETT PROV I GYMNASIET, hoppas jag)

Nåja, tänkte ägna dethär inlägget åt Avatar.


VEGE

Imorgon börjar mitt nya liv, som kommer vara i en vecka. Jag, köttoanen, kommer bli vegetarian (i en vecka). Jepp ni hörde helt rätt.
Det enda problemet jag har, är att jag kommer troligtvis att glömma bort att jag bytt matvanor (eller bli äcklad av soyakorven). Och om vi har kyckling imorgon i skolan, då blir jag arg. Mamma tycker därimot att jag ska isf äta dubbelportion kyckling och börja en annan dag.

Så fel de kan gå.

Idag har jag kommit underfund med två saker och klockan är bara halv 9.

1. Att blöda näsblod i duschen är ingen höjdare. För att ha ett papper i näsan när man duschar är näst intill omöjligt. Men jag klarade det. Pappret blev bara lite vått, men duschen blev röd.

2. När man skriver ett snabelA (som frövrigt är ett skitfult ord) så kan det ibland hända att man hamnar typ till file ellerview osv. ja, o då måst man ju trycka tillbax till rutan dit man skriver dethär snabelA:et. MEN. Allt dett beror på hur du trycker på ctrl alt. Om du trycker ctrl alt far den där markören? ingen stans, men trcker man alt ctrl så far den. Så nu vet ni de.

okej, testade just igen, o de är ingen skillnad hur man trycker. Den far ändå nån annanstans. Skit också. Ja har altså bara kommit underfund med 1 sak denhär moronen. Skolans datorer suger


Keikka med Jessica


Hade keikka med Jessica idag. Det gick nog jätte bra. Vi är så duktiga! De tyckte alla tanter också :)

Just åt jag en smörgås och drack oboy. För det är sånt man vill veta.

CHIPS


Ja har ganska underlig musiksmak. Ibland tycker jag om rock, ibland om pop och ibland rnb osv. Ja kan som inte lägga fingret på vad jag tycker om mest. Just nu hör jag på en låt av Rihanna som är hur bra som helst, medan jag ibland inte alls tycker om hennes låtar.

SISTA REALPROVET SKREVS IDAG! (bortsett från psykkastudenten) Hissa provet gick helt bra tror jag, men man kan ALDRIG veta med den läraren vi har. Men hoppeligen blir jag inte underkänd i alla fall.

Jag och Jessica öva för morgondagens keikka och det gick helt bra. Hoppas dock på ännu bättre imoron!

Igår va ja så otroligt snål på chips så ja försökte laga egna. Tror att jag idag skall köpa från butiken så ja får mättat chipsbegäret. Ibland måste man ju få fetta sig med lite chips!

RSS 2.0