Argh!


Om jag skulle skriva ut mina känslor nu sku folk bli rädda för mig, så jag gör inte det. Istället läser jag andras bloggar för att tänka på någon annans liv en stund!

Supo och prov och såntdär ni vet.


FAN VAD JAG HATAR DÅ MAN SKRIVER ETT INLÄGG OCH SEDAN FÖRSVINNER DET!!!

Jag kanske borde sluta öva på prov. Det har gått mycket bättre än förväntat (förutom filosofin), och jag som inte övat typ nått. Eller så har jag bara blivit duktigare på att lyssna på på timmen. Bestäm själv.

Har fortfarande lite pipi näsa efter min incident i fredags (snöt mig) och funderar på att plåstra om näsan lite. Vilket kan ses som lite onödigt, men i alla fall tar folk det mer allvarlit då (inte för att det är det men det är ju alltid roligt att få uppmärksamhet, fast sättet att få det på inte alltid är uppskattat).

Och idag har min världsbild än en gång ändrats lite. VISSTE NI att Finland har en FBI?? Nä, det visste inte jag heller. Den heter SUPO (suomen suojelupoliisi). Fast, det där kanske jag inte ficke säga, för den är väl hemlig? Nå i alla fall finns den på nete redan, så ja tror inte att de tar fast mig...hoppas i alla fall inte det.

Och för att informera omvärlden, tänker jag nu gå och äta.

Myspace


Min bloggdesigne som Jae har gjort är så jäkla fin! Ja diggar den massor!!

Här hemma bråkas det om datorn. Pappas blev ju stulen i Stockholm och 3 stycken som ska samsas om en dator funkar inte. Så nu måste jag låta mamma komma hit.

Jag ska skaffa myspace tror jag (om jag nångong skulle få för mig att börja göra egen musik). Eller så har jag redan. Vet inte riktit, är inte säker om jag tog bort den eller om den finns kvar. Ska kolla upp det


Tack Janina!

JANINA ÄR EN ÄNGEL


OH MY GOD! Tack tack tack tack tack tack tack till Jae  <3 som har lagat en GRYM bloggdesigne till mig! Är den inte skitsnygg!?!

Jag gillar den till 1000!


Gästblogg

hej satu!
hoppas du tycker om din bloggdesign nu, annars e de bara o säga till så kan jag ändra det du inte gillar :) tryck på f5 om ni inte ser designen!

♥: jae

katterna

Här kommer lite update av katterna. Nu har båda två fått ögon :) dom är ganska suddiga, men det är omöjligt att få kattungar att posa stilla.

 

 mjölk och julstjärna är bland det godaste som finns


Ett snabbt inlägg före det bär av till skolan för lite musik.

Igår kväll spenderade jag kvällen med underbaraIda. Vi bakade julstjärnor, skrattade, drack mjölk och tittade på Anna Pihl. En av de bästa TV-serierna som finns. Bara några avsnitt kvar nu, o sen är det färdigtittat. 

Men nu iväg till skolan!

auch min näsa!


Igår sko jag snyta mig före jag sko fara och sova. Nåja, inte nånting med det, men jag tog visst i lite för hårt. För idag har jag jätte ont i ena näsborren. Jag tror jag har brutit av näsan. AJ!


det här är en katt näsa för dem som inte vet.

screw you för ung!


Ikväll skall folket på krog. Inte jag. Vad skall jag göra då? Kan det inte vara 16 december redan...??

God lillajul punkt.

Hasta lABIsta, Baby


Så här ser årets Abi-huppare ut :)

Den e lite stor ännu men den krympper i tvätten :)

bloggdesigne


NUUU vill jag ha ny bloggdesigne.

att sova på dagen är kanske de bäst som finns!


Sista provet idag och sista inlärningsdagen. Provet hade jag inte ens öppnat boken till så det vet jag faktist inte hur det har gått, och jobbet var bra :). Stog i kassan och paketera, sånt skoj. Ser nog fram emot att jobba där i jul, ska in dit någon dag kanske ännu före jag börjar jobba o gå igenom allt igen så att de nu börjar sitta. Paketerande gick redan bättre idag än i går.

Men tillbaka till skolan. Ja, det var altså det som hände. Traskade tillbaka till skolan, hörde på då några spelade och övade sedan dans med Ida.

Kom hem och somnade, 1½ av underbar sömn, kan det bli bättre? Jag tycker verkligen att sova på dagen är nått av det bästa som finns. Så himla skönt o man mår så bra efter det. Sen åt jag en glass. Men allt sånthär vad jag gjort och vad jag ätit är tråkit att läsa och ganska irrelvant (okej, nu laga ja bara in ordet för att jag tyckte att de passaade) så jag ska försöka komma på nånting roligare att skriva om.Filosofi.


Imorgon har jag Filosofi prov och jag har inte ens öppnat boken ännu. Klockan är kvart över 10. Härlit då motivationen är på topp.

Hade min sista teoritimme idag. Jippii. Nu ska ja snart börja beställa teoriprovsskrivning till 16 december :)

O så var jag på jobb idag igen :) det börjar gå bättre. Man lär sig varje dag lite mer. Och jag kan tillochmed säga var olika stuff finns efter att ha gått runt i butiken lite .

SKA JAG LÄSA ELLER INTE, DET ÄR FRÅGAN!!??

Tungt men roligt


För några veckor sedan fick jag jobb till julen, och idag har jag varit på inlärning. Samma sak gäller imorgon och iövermorgon. I alla fall. Jag lyfter på hatten till de som är på jobb på dagen och har skola på kvällen! Ja, eller varför nte tvärtom. Det är verkligen tungt. I och för sig har jag tror jag fått mer information i huvudet på en dag än vad jag fått under hela min skoltid, men det har varit tungt i alla fall. Tungt men ROLIGT. Trevlig arbetsplats med trevlig arbetsmiljö. Kan det bli bättre?

Hade efter jobbet bilskola så jag har riktit just kommit hem. O bilskolan var också påfrestande för det gick idag på finska, inte svenska som jag är van vid. Allt nytt är ganska påfrestande.

Imorgon har jag samhällslära prov så jag borde ju börja öva till det också. Men först måste jag nog sova en stund. Annars orkar jag inte stiga upp imorgon alls.

oooooooh!!idiot


Just nu är jag jätte jätte jätte irriterad och störd på allt och alla. Kan bero påa tt jag är trött och hungrig, men det är inte de ända orsakerna.

Inga prov imoron men istället ska jag jobba. Första dagen, får se hur det går.

Har man övningschema så håller man de o gör int nya tider, nu har jag ju planerat mig efter det. Oh!

Tänk om alla sku ha samma tidtabell som jag. Är jag ledig så är andra lediga, har jag nåttt annat så har andra också nått annat. Tänk va livet sku vara enkelt.

Men nu ska jag och öva på mina rita skills. När jag blir sotr ska jag bli rockmusiker eller designer :)

skype

Sitter och pratar me Sarah på Skype. Vi har kommit fram till att om jag säger hej till henne då hon räknar ti tre och säger hej till mig, så om jag säger hej på 2 och hon efter att hon räknat till 3 så kommer det hej på samma gång. Ja, så nu vet ni de ni som förstod vad jag menade.

Idag har vi haft musikalövning igen från 10-13 och 15-17. Alla var helt slut efter 3 så de blev itne så mycket av de islutet men vi tar igen det imorgon.

Imoron har jag hissaprov. Har inte börjat läsa ännu och har fast hur många sidor som helst. Men orkar man inte så orkar man int. Men jag skall nog öva ännu ikväll.

Nu blev dethär inlägget sådä tråkit vad man gjort, men såna får också infinna sig här ibland. Har man inget roligt att berätta så har man int.

musikalövning


Vi har haft musikalträningar idag från 10-12 oc 15-17.

Spiken gör susen hoppas jag. Nja, eller inte så riktit säker på det ändå. har tagit 3 burna sedan jag fick den och tydligen får man inte ta burana för det kan hindra antikropparna. GREAT liksom! Smart av mig att tappa bort lappn jag fick av skohälsnvårdaren. Hmh.
I alla fallhar jag stegring tror jag, och nt i armen. Själva srutan tog inte så ont men biverknigarna är verkligen int roliga.

Ikväll skall jag bli frisk.

SPIKEN


Okej, jag har just klarat av att ta spiken. Den som får alla människo att rysa.

Njä, kanske inte riktit, men för många skräckhistorier gjorde att skräcken för sprutor blev baraännu större.
Men tänk egentligen hur mycket som är psykiskt.
Jag lade mig ner vid hälsosystern och var så rädd så att jag helt bra skulle ha kunnat börja gråta. Ja, några tårar sipprade fram men det skall vi inte gå in på. I alla fall, när hon väl hade pickat mig så var det inte värre än ett myggbett. De to altså knappt sjukt. Nu undrar jag varifrån denna rädsla egentligen kommit. Jag måste ha haft otroligt dåliga sjuksköterskor som pickat mig tidigare så att de tagit ont, för dethär kändes knappt. Nu hoppas jag att denna positiva erfarenhet int glöms bort tills nästa gång jag skall ta spiken mot nånting.
Men blodprov är jag ännu livrädd för. Det är liksom bara för mycket!


Know How?


För en stund sedan kom jag hem från Know How mässa. Ja, själva mässan går ut på att man kanske hittar en utbildning som skulle intressera, men för mig blev allting bara ännu svårare. Sverige Finland? Var ska jag för det första studera? Om det blir Finland, så är frågan, finska svenska? Attans att kunna båda språken! Om det blir svenska, Åbo eller Helsingfors? Ja, allt är lika öppet som en åker. Ja, nog har jag i alla fall fått av Vasa.

Men man träffar mycke trevliga människor. Allt från södrafinländare ti norrlandssvenskar. Vad väljer man då, den ljuvliga norrländskan eller gummidialekten? Dessa eviga frågor slutar aldrig existera. Inte förrän man hittat en utbildning och det har INTE jag.

Kanske det där mellanåret skulle sitta bra.

Och för att ännu berätta om ett till litet problem som uppstod idag. Då man hittar en utbildning som kanske sku intressera sku den ju gärna INTE finnas i Kuopio, som är typ totalt finskt. Bra liksom! Jätte bra!

essäblä


Lång dag idag. Skola, sedan på kaffe med Ida, sedan bilskola och nu har jag just skrivit klart en filosofi essä. SKÖNT. Är lite hungrig så jag skall gå o äta. MYCKET ointressant fakta men så är fallet.

New Moon på fredag. TJOHO säger jag bara. Och imoron blir det know how så då kanske jag får en lite klarare framtidsplan.

Tråikiga inlägg på senaste tiden, men hinner man inte med nått annat så blir det såna.

psykkaessä


Skriver en psykkaessä. Uscha mig liksom. Alldeles för jobbigt, och jaghar hållit på fast hur länge. Nu ska jag forsätta. USEL UPPDATERING.

Katterna

inget att skriva om så jag lägger upp bilder iställe, ursäkta dålig kvalité, tydligen var linssen smutsig.


skit utan ps


Lite bilder från Stockholm. Borde skaffa photoshop till denhär datorn. Attans att pappas dator blev stulen!

Nähäpp, måste lära mig svänga bilderna först

vart försvann dagen?


Idag har jag:
-vaknat
-gosat med en ovanligt gosig katt
-agerat barnmorska.

och nu är klockan halv 5. Vart försvann dagen, har jag verkligen spenderat hela dagen med Titioo och hennes kattungar. OJ!

Kattungar


Titioo födde 2 söta kattungar idag. Vi trodde det bara skulle komma en men mittiallt ploppa en till ut. Jag vill behålla båda, resten av familjen får säga vad de vill.

Oj vad glad jag är :) En beige och en grå :)

Thomas Sabo


Nåja, efter några dagar av återhämtning från resan, är jag nu tillbaka. Måndagen var lång och gårdagen var pirrig.
I slutskedet var det 3 saker som kom hem med mig från Stockholm och som går utan avdrag till välgörande ändamål för mig. Det är mina underbara skor, min underbara jacka och en underbar kofta. Just det jag behövde.

Idag har varit en bra dag. Den började i evigt pirr i magen, och fortsatte i glädje. Jag har fixat jobb till julen. Kan det bli bättre?

För er som inte har börjat fundera på min födelsedagspresent ännu vill jag visa nånting som jag hemskt gärna skulle vilja vara ägare av.

Lite som Nomination armbanden men man skall inte samla bitar utan såndäna hängande grejer till sitt armband. Det är ju bara för fint. Tyvärr finns återförsäljaren bara i Helsingfors för Finlands del.

stockholm dag 2 forts.

Nånting som är riktit riktit störande, det är att hitta kappan/jackan man lätat efter men i FEL STORLEK!!! Vad är det för skit!!!???? Gick ignom två likadana butiker och int i nån hade di rätt storlek. Nåja, lätandet fortsätter.
Hittade inte ett ända par jeans som sku ha passat, så jag bestämde mig för att inte köpa jeans. Jag kör på jeansleggings istället fast det är kallt, och strumbyxor. Så eftersom jeansen ströks från listan ska jag istället läta efter klänningar och längre tröjor som jag kan ha med strumbyxor, för jeans är omöjligt!
Nu en bild på mina underbara skor. Dom är Mocka, från Vagabond.
Och sen en bild från 80tals dagen
Folk digga mammas glasögon från 80talet. Det gjorde jag med :)

Stockholm dag 2, utan Jeba dock :/

Jessicas flyg blev inställt. ATTTANS va trisst. Jag hade så sett framemot denhär dagen. Nåja, får ta o träffa henne imorgon istället då.
Jahapp, det blir att upptäcka Stockholm ensam då. Äventyr är ju alltid roligt. Ska åka tunnelbana i mängder. Först springa i butiker, sedan kanske det blir Gamla stan. Lite underligt bara att springa omkring och fota ensam. Måste göra det i smyg tror jag. Så shh,säg int till nån att jag är turist. Jag får ta o försöka leva mig in i Stockholmslivet nu då.
Förövrigt är jag rädd för städerskorna. De har redan två gånger varit in o kikat om rummet sku råka vara tomt. Men nehej, här e jag. Nåja,tnkte vara snäll och for och åt morgonmål. MEN DET FUNKADE INTE. Dom har inte varit o städa fast jag var borta nästan  en halv timme. Kanske bäst att pysa helt. Så att dom nu städer rummet nångong.
NU iväg till city (som försäljaren kallade det)!

Stockholm dag 1

Nåja! Nu är jag i Stockholm.
Igår halv 3 startade vi från Vasa och körde ner till Åbo. Klockan 7 var vi där, åt lite hos Sarah och for sedan iväg till båten. På båten åt vi och tax freeade lite och sedan for vi en stund ti baren. Men det blev för mycket för mig. Gamla fulla tanter och gubbar som dansar äckligt och stirrar äckligt. Äckligt äckligt äckligt. Blev lite sjösjuk och for sedan och sov. 3 tiden gungade så sjukt på båten så det var nästan som att vara i en berg och dalbana.
Kom i hamn halv 7 svensk tid. Efter att vi stigit i land håka pappa att han hade glömt telefonen i hytten. Ja, det blev bara för mamma (för pappa har benet i paket och kan inte svenska (så bra)) att springa tibax in i båten, förklara vad som hänt och hämta telfonen från hytten.
Nåja, glada och nöjda (läs. trötta) for vi till hotellet. Checkade in, åt morgonmål och gick o la oss. Eller jag o pappa gjorde det, mamma for på stan ch fixade tunnelbanakort (wuuhuu) och sånt. 11 tiden for jag o mamsen till stan. Köpte ett par underbara lårhöga stövlar, just såna som jag hade lätat efter. Bild kommer senare. Ända dåliga med dom är att dom släpper lite färg.
Hittills har jag haft det super. Och imorgon blir det mer shopping, då i sällskap av Jeba.
O jaa, hotellet har gratis nete, så de är ju SUPER!

Packa papper i pappas kappsäck som Elin säger :)

Jag älskar att resa och ajg ser verkligen framemot Stockholm. Så himla skönt att slippa tråkiga Vasa o få se världen(Sverige) lite.
Dock gillar jag inte lika myket att packa. Det tar tid, det är tråkit, och man sku ju bara vila ha de där kläderna färdigt nerlagda i väskan före man ens har börjat fundera vad man skall ta med. Men det som är ännu svårare än packa är att packa UPP. Min väska brukar minst stå 1 vecka på sovrumsgolvet orörd. Rekord om jag får kläderna ur den på två veckor!

80's


Imorgon är det 80tals dag som gäller. Alla Abin ska klä ut sig i 80tals kläder. Skoj blir det bara alla är messis! Fjanttigt dock av tvåorna att lägga opp en lapp med "70tals temadag imoron 5.11, endast 2orna" KOM IGEN! Ni har inte 70 dagar tills ni slutar skolan! Lite pointen med dagen! (Ja, inte har vi heller 80 dagar kvar, men det hade vi då den egentligen skulle ha varit för några veckor sedan, men på grund av omständigheterna flyttade vi framåt den)

Imorgon bär det också av till Stockholm. Skoj skoj skoj!

Var och körde idag. Håsa så otroligt i början, så bilskoleläraren var tvungen att säga till mig att jag sku lugna ner mig. Ja, alla dagar kan man ju inte ha flyt.

Dessa glasögon kommer jag i alla fall att ha på mig imorgon :)


Stockholm baby!

stockis på fredag


Fick veta att jag tydligen hade lyckats skrämma åtminstone en person med mitt ultraljuds inlägg här förra veckan. Skoj! det var ju trots allt det som var meningen :)

Har aboslut inget att skriva. Så bäst jag inte skriver nånting alls.

Stockholm på torsdag!! Eller ja, Åbo på torsdag och båt över till stockis, så i princip Stockholm på fredag!!

FB


Facebook kråtar! Hur jobbigt som helst.


Smoothie


Har sovi 5½ timme inatt. Räcker verkligen inte för mig. Var så otroligt trött i skolan så jag höll på att somna på varje timme.

Var och körde idag. Wuhuu, det går framåt. Eller i alla fall tror jag det. Fortfarande lite knyckigt, men det var bara 5e gången, så det får väl vara lite knyckigt ännu, har ju trots allt 10 gånger kvar.

Kom hem och somnade än en gång på soffan. När började jag med den traditionen, i högstadiet? Ja för det var väl då man blev trött?

Nu blev jag mittiallt snål på smoothie...baserat på saft, så aknske jag ska ta o laga en sån till mig.

Julklappsönskelista: En såndän blandare var man kan blanda smoothien. De e som en skål med en propell under, och sedan lägger man på locket o trycker på en knapp, o så blandar det!

Nya avsnitt av Huippumalli haussa. Ja, ibland undrar man nog var domarna ser i de där flickorna. Ingen var speciellt vacker, o vissa kunde inte gå för 5 penni (jajaa ja vet vi har cent!)!

bye bye idolerica


Såg på Idol reprisen idag. ÄNTLIGEN föll den ultratråkiga Erica ut. Tack svenska folket som inte röstade på henne.

Är irriterad och då man hör telefonen pipa för att akkun snart e slut, så blir man bara mer irriterad! ARGH

nåja, skriver mer då jag är på bättre humör

RSS 2.0