Finlands historiaHar nu plöjt igenom nästan alla provsidor(typ hela boken) till hissa provet. Det har faktist inte hänt så många gånger. Men då jag börjar fundera på vad jag läst så kommer de inga minnesbilder opp i huvu, de är ju jätte bra, faktist!
Hoppade dock över några sidor, men sånt får man göra, eller hur?
Kanske jag skall vara lite duktig ännu o läsa om stuffet på wikipedia, allt är roligare att läsa via datorn.

Igår var jag hos Jessica W. Vi har en keikka på en fin fest på tisdagkväll så vi övade till den. Vi hade hur bra som helst! <3


Alanya med Mallan i maj!

Resan till ALANYA MED MALIN är bokad. Penkkisdräkten har anlänt.
Nu läser jag på hissaprov. KAN DET BLI TRÅKIGARE? Nej.Men jag slipper inte ut ur gymnasiet om jag inte får igenom denhär kursen. Och så är jag ALLMÄNT störande och skriver vissa saker med STORA BOKSTÄVER.
Idag är jag nog lite störd.

She's the man


She's the man är en av mina favoritfilmer. Om ni inte har sett den ska ni se den. Den är så himla rolig!

Ikväll har jag varit hos Mallan, vi kollade på den filmen. Båda har sitt den fast hur många gånger, men den är lika bra ändå. Absolut bästa repliken i hela filmen är:
Girls with asses like mine do not talk to boys with faces like yours 
..okej, de går inte att säga vilken replik som är den bästa. För det finns så många bra!

Se filmen!


Mokus


Förrästen!

Min kusin har fått barn inatt!! Grattis till Mia och Eetu :)

Själv tycker jag det är lite synd att det inte finns namn (moster, faster, mommo osv) till såna som mig..altså en mors kusin..så jag har nu döpt mig till en mokus :)

Kreativ blogger


Jag fick en Kreativ Blogger award av Pernilla, tack ska du ha!

Nu är det min tur att ge vidare den till andra bloggare!


Såhär går det till:

1. Kopiera awarden på er blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv
4. Välj 7 andra bloggare som du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar
6. Lägg en kommentar i deras blogg att du har gett dem denna award


7 intressanta fakta

1. När jag blir gammal vill jag bli en skruttig alpkärring som är fet och har en egen get och bor i alperna.
2. Jag vill gå på röda mattan med alla andra kändisar och bli fotad i en ljuvligt vacker klänning.
3. Jag och Malin byggde engång en repstege och klättrade upp för den till balkongen, fastän den inte var pålitlig, repstegen altså.
4. Jag har bott halva min livstid i Sundom, men före det bodde vi på 7e våningen i brändö.
5. Jag ser lite framemot studentskrivningarna, eftersom man får sitta där och mysa med sig själv och äta massa god mat på samma gång som man är kreativ och skriver prov.
6. Jag har aldrig varit lika nervös som då jag skulle hålla en muntlig argumentation framför klassen i kurs 6 i modda förra året. Det berodde på att alla andra som gick kursen var 30r och jag var bara en ynklig liten 2a(kändes det som).
7. När jag blir nolad blir jag lika röd som en tomat och nu överdriver jag inte.

Och awarden går till följande:
Malin
Jae
Jeba

Annu
Ida

Ja, de blev bara 5 stycken men det får räcka.

röd rödare satu


Jag blir röd i ansiktet av allting. Precis allting. Till och med saker jag själv inte tycker är nologa eller pinsamma, men ändå blir ansiktet rött. Nå i alla fall har jag inte vetat HUR röd jag blir. Men råkade se mig själv i spegeln idag under en sånhär nolo stund och OH MY GOD! Jag blir faktist jätte röd. Bara för att jag nu vet dedär, så kommer jag nästa gång bli ännu rödare. Jag borde aldrig ha kollat spegeln..damn!

pulkkakväll med Vasas, om inte Österbottens eller Finlands BÄSTA abin!


Vi har haft pulkkakväll med ABINA. Vi är nog en så jävla bra årskurs! Jag ursäktar mina starka ord, men det går inte att beskriva på något annat sätt.

Efter några timmars pulkkaåkning for vi till motorest(?) och drack varm kakao. Jeba kläckte ur sig kvällens bästa, mallans mössa rykte, mia hade wonder-maskara och jessicas jacka började mittiallt läcka ut vatten. Mina händer var så frusna så det var svårt att ta emot växeln i kassan och jag fick nästan lust att säga keep the change.

Håltimme och sånt


Va e de för fel på datorn om den gör nått underligt när man gör snabelA. Hur otroligt störande e de int, när man skriver in hotmail.com men det syns inte i rutan för datorn lever ett eget liv.

Att ha håltimme mitt i dagen är både skönt och störande. Skönt eftersom man inte behöver sitta och lyssna på lärare som allt för ofta talar ointressant, men störande eftersom man istället skulle kunna ha en lektion och sluta tidigare.

Jag har förövrigt inte gjort det jag hade tänkt göra på håltimmen, vilket nu gjorde mig lite stressad. Skitockså!

Kanske jag kan göra det efter skolan?

Att underhålla sig med folks bloggar är ett fint tidsfördriv. Speciellt om man får skratta åt dem alltid emellanåt!

El gringo


Igår var vi till Gringo ett varv. Där va ganska myki folk, men sen for ganska många till Fone efter 12, men nått sånt orka vi inte med. Så vi for o träffa Pate. Sen blev klockan för mycket och jag for hem.


Shoppingsuget har slutat suga


Igår var jag på teater med Ida på kvällen. Vi var och såg Två ljus i fönstret. Helt bra, men jag blev kanske inte lika berörd som andra har blivit när dom har sett den. Ganska hemst egentligen, så kallhjärtad är jag väl ändå inte :O?!

I alla fall, efter det, for jag och Jeba och mötte upp Mallan och Matilda. Vi for emot Pate som kom hem från milin. Sedan for vi till ABC på kaffe och hörde på alla hans storyn om hur det är där. Intressant, men dom lägger nog verkligen nerverna på prov. Sen körde vi runt lite o sen efter halvanatten bar det iväg tillbaks hem o sova.

Idag har jag varit med Mallan på stan. Hittade en Trench coat till våren, en stor lös tröja och ett bälte. Hade värsta flytet på idag! HÄRRRLIT!

Kvällen är ännu ganska öppen.

Hiphop temadag


Så, igår var vid med Malin, Mia, Elin och Mani till Seinäjoki för att leta efter penkkiskläder. Tyvärr hittade bara Mani, men vi hade det hur bra som helst ändå. Fick dock bekräftat hur otroligt fult seinäjoki är. Betongstad. Usch.

Idag har vi haft abi-hiphop temadag i skolan. Nästan alla hade klätt ut sig så det var faktist jätte roligt. Sen var det lite hiphop dans i estradan och alla klara av att det. Verkligen begåvade 91or vi är!

Nuu sitter jag och väntar på Marta som är i Vasa. En kväll full av prat om allt från pojkar till män är svin! härrligt! Ja, o så rymms det väl lite annat dit emellan också (:

Seven days a week

För några år sedan då det var staffetkarneval i Vasa dansade vi till Seven days a week av the sounds. Det är jätte jätte underligt att höra den där låten nu, för man hör den på helt annat sätt då man lysnar på den än då man dansar till den. Då tänkte man bara på melodin och takterna...nu hör man att nån sjunger också!

Fjant på görans


Printade just ut ansökningsblanketterna till Musikalakademien. Nu skall jag bara skicka in dom. Får se hur det går.

Började idag kvart före 10, men eftersom pappa sku ti stan till 9 for jag också till 9. Kvart före 10 for jag som vanligt till klassen. Det jag inte visste då, utan först 10 minuter senare, var att läraren var sjuk och att vi inte hade nån timme. Ja, det är ju kiva att lärarna informerar så bra, för om jag sku ha vetat dethär i går skulle jag ha haft sovmorgon till klockan 13.15. Typsikt.
Nå jag o mallan pös till stan och satt och fjanttade oss på Görans, Mia joina också efter ett tag :)


Så jag har gått på övervarv idag igen.

Dagens

Att ha två vilda kattungar är kanske det roligaste som finns, inte såklart när man måste springa efter dem och hindra dem från att klättra upp i gardinerna men i alla fall..

Dagens roligaste hände, som man kanske kunnat räkna ut, med domdär två filurerna.
Kattungarna löpte amok i vessan. Skulle tvätta tänderna så joinade dem...dock inte i springandet. Dom brukar hoppa upp på vessabyttan och titta på mig när jag tvättar mig, och så även denhär gången. Det den gula, som förövrigt heter Rasmus, inte visste, var att vessalocket inte var ner. Så han tar sats och skall hoppa upp på vessabyttan då han hoppar rakt ner i gapet. Roligt som tusan såg det ut, men värre var det att måsta agera vessadykare för att få opp honom. Det blev inte bättre av att måsta tvätta honom, kattens klor har lagt sina märken i min hud.
Kanske jag sku ta o lära dem att gå på vessa som riktiga människor...undrar hur det sku gå..

övervarv...huh...jag?!


Folk har sagt att jag gått på övervarv idag...men gör jag inte det alltid?
!

hups


Jag vill int skriva ett tråkit inlägg om min ohändelserika dag, så ja hittar på nått annat istället.

...

tomt, vi(jag och mitt ego) tar det ikväll istället!

Pinsamheter


När jag hör musik får jag alltid en himla lust att dansa. Om jag trotsallt int har möjlighet att dansa av olika orsaker så gör jag det sådär i smyg. Sitter på stolen och gör minirörelser eller står opp o gör samma minirörelser.
Pinsamt blir det då nån frågar "VAD gör du?!?" "då är man alltid lika nolona o säger röd i ansiktet som en tomat "dansar" eller ännu bättre "INGET!"


Dehär får stå för det

PuckFick en ny glee sång till min favoritglee samling! Hur söt är han int då han sjunger denhär?
(på 1.22 då han tar i sådär, wää!)

Usch, jag är typ största glee nörden nånsin! ;D

Sova under täcket ?


Vaknade inatt av att jag hade otroligt varmt och tungt att andas. Kom senare fram till att det säkert berodde på att jag låg under täcket och sov/gömde mig. Ja, tror nog aldrig det har hänt förr. Undra vad jag var rädd för?

Nåja, så låg jag där och funderade på livet (usch vad det där lät jobbit!) och hade fast hur mycket som helst att skriva av mig hit. Men minns jag det idag? NÄ!

Ska på bollywood dans med Jebabeba idag. SHAKE SOME ASS! eller ?

KNÄPP med stora bokstäver


Såhär går det då resten av huset sover.

Vi var och fira Annu till Amarillo. Efter det for dom flesta ut men jag fick min krogdos igår så ja orka int fara två dagar irad. Istället for jag o Jeba till ABC och prata om allt mellan himmel och jord. Har haft en super kväll än en gång!

nånting lurt


När vet man att nånting lurt är pågång. Då kattungarna e ovanligt tysta, då dom annars löper amok i huset

chaffis-satu

Jag ör nog en av domdär chaufförerna som gamla 50åriga gubbar sitter och svär åt för att dom inte kan köra bil. Har dock int gjort nått paha idag, men ja erkänner. Och jag kan framförallt inte parkera! Lär mig nån! Jag kunde i bilskolan!


Beachparty @ Ollis


Igår var det beachparty på ollis. Vi hade fast hur roligt som helst! Är evigt tacksam att Mallan o Jeba drog med mig.

Ikväll fortsätter festen med att fira Annu som fyllt 19. Grattis söt!

Igår när jag gick hem från bussen stötte jag på grannflickan och hennes kompis. Hon går redan på 5an. Jessus altså. Sen när blev hon så gammal? Sen frågade hon hur gammal jag är och då först slog det mig att jag faktist är 18. Ingen har ännu frågat mig hur gammal jag är så det där var första gången jag fick säga det högt. Vitsi ja e gammal!

Och det bästa sättet att inte ha tråkit på wessa är att skaffa sig två söta kattungar som hoppar opp i famnen då man sitter där (;

men nu ska jag fortsätta städa så int mamma får hepuli!

fotvård


Jag var på fotvård idag. När jag gick ut från stället hade jag en stark känsla av att jag ville gifta mig. Konstigt...mycket konstigt.

Har inget intressant att berätta. Och inget roligt..så jag låter bli helt enkelt att berätta nånting då.

Penkkis om några veckor...vad ska jag vara!?!??!

sveriges prins


Sveriges prins e nog ganska snygg. Synd han e så gammal.

När har klockan hunni bli sådär mycket?

Satu a.k.a tuttan eller tuttis....tyvärr


Många har frågat sig själva...och mig, varför nån kallar mig för tuttan eller tuttis. Nu skall jag förklara fallet. Såhär var det:

Malin kallas för mallan
Elin kallas för ellan
Edith kallas för eddan...

Vi satt på en tyska timme. Jag malin och jessica. Malin blev kallad för mallan som vanligt..men sen sku Jessica säga nått till mig. Så hon vänder sig om och tittar på mig och skall just säga tutus (som hon bruka kalla mig för...men  hur det namnet kom till är en annan historia) då hon av nån anledning lägger ett till t dit i mitten. Såhär lät det ungefär
"TUTT....an!?" "TUTTAN"
Sen börja hon och Malin skratta, jag blev bara röd. Som vanligt. Sen utvecklade de namnet så nu finns också tuttis med i bilden.

Sad, but it's true!

gleek


jag är nog en Gleek. Så det här inlägget blir massa Glee.

Först och främst. Take a Bow..Rihannas låt, men jag tycker Glee versionen är bättre. Men jag lägger upp båda så man kan  jämföra.


Hittade inte videon från serien.Olika tonarter men vad gör det.

Och den klassiska Don't Stop believin'
Ja, och den här är bara annars rolig

Ansökningsblankett -er


Ska idag me Jeba på info om att vara au pair nästa år. Fick ett mail var man sku printa ut ansökningsblanketter osv. Så jag tog och gjorde det nu då jag har hål. Men jag hade dock int lagt märe till att de var 17 sidor långt. Helt som om dom med mening kollar om man passar som au pair eller inte. Dom som orkar läsa igenom alla papper har tillärckligt med tålamod för att ta hand om skrika ungar?

godis och cocis


Vi sko ut och äta och sedan ut i natten. Det blev inte riktit så. Det började med att mamma och jag kom hem med mat och vi åt så vi höll på att sprängas. Ja, ut och äta var inget alternativ nåmer. Så vi tänkte att vi far till Crystal. Jag somnade och senare gjorde Sarah det med. Vi vakna halv 8 och orkade inte fara ut. Så vi for till ABC och köpte godis o cocis. Det blev en hemmakväll :)

Idag har vi varit med pappa ute och fotat. Ljuvligt väder. Första gången jag har varit ute i år ...typ...

chill söndag


Jag och Jessica i Polen...bilden har inget att göra med nånting..men jag måste ladda upp nån bild så det blev första bästa:)!

onödigtonödigtinlägg


Sitter i köket. Hör på musik och luktar på mamma som lagar mat. Eller jag luktar ju int på mamma..utan på maten..

Den skolveckan var kort men ack så påfrestande. Imorgon är det lördag vilket betyder att jag har jobb. Sista jobbdagen dock. Så kom dit om ni vill se mig in action. höh höh.

Nu hör jag på Lady Gaga och bad romance. Bra låt. Den sitter i huvudet som en smäck. Kan man säga så? Nå jag gjorde det i alla fall.


Jahapp, o så var det mat. (Som om nån sko bry sig!)

Körkort


Idag har jag varit till banken. Jepp, ni hörde rätt. Jag var själv till banken idag..skötte några ärenden och nu e jag nog ganska officiellt aikuinen nainen. Jag var också och hämtade mitt körkort. Inte lika nöjd dock pga fotot, men i alla fall.

Ikväll blir det läxor i sin största bemärkelse. Har fast hur mycket som helst. Och jag som är så trött och hungrig. Kanske sku man ta en power nap före det?

Imrogon är det fredag.


Inget Ollis för mig

Jag har haft 7 lediga dagar av 18. Visst har det kommi in pengar, men det räknas ändå inte. Jag har inte haft tid att hoppa i snöhögar eller skrinnat eller gjort något annat jullovigt. Mitt eget fel dock, jag vet.
Alla andra var på Ollis igår. Inte jag. Hade ingen absolut ingen ork. Att jobba hela jullovet istället för att chilla som dom flesta andra lägger sina spår. Nja, kanske man inte kan säga sådär men i alla fall.
Istället var jag hemma med Sarah och hade sisters night..in? Ja, bra hade jag det i alla fall :)
Idag skall jag göra allt det där julloviga jag missat...och läxor. För visst har man läxor över jullovet, vem har sagt att det sku vara ett läxfritt lov?

Snyggt parkerat Satu.

Julrean suger. Det har den alltid gjort. Men jag menar, när har den nånsin varit bra? De ända stället julrean är någålunda bra på är i sportbutiker eller typ..ja..suomalainen kirjakauppa! Men dit har ja int vari i år.
I alla fall så var jag duktig idag. Jag körde ner i grott/torg/källar-parkeringen idag. Ensam. Det gick bra. Men varför står det  där uppe att det finns lediga platser men där nere att det är täynnä. Helt skit. I alla fall fanns det en super parkeringplats ti mig. Det bara blinka Satu ovanför den. Bra tyckte jag och körde in i den. Det var inte förrän då jag och Jessica sku fara från platsen jag märkte att jag lånat lite av grannens parkeringruta. Oj, lite nolo kanske. Men Jessica fick sig ett gott skratt i alla fall. Jag är alltid glad då jag kan vara andra till lags. höh höh.

Nåja, jag parkerade "fint" vid rutan och for opp till H&M. Blev rädd för några spurgun som värmde sig i grottans uppgång, så jag raskade lite på stegen. Dom trodde säkert jag hade bråttom. Nåja, det hade jag i alla fall int.
För exakt 1 månad sedan var kanske en av år2009es bästa dagar. Jag o Mallan var på Backstreetboys konsert.

...

Gott nytt år förresten!

2010

OJ, var ska jag börja.
Okej, ja bestämde mej för att börja blogga, jag föll för grupptrycket och tyckte att vad vore inte bättre än att börja blogga 1.1.09. Den största orsaken var väl kanske den att jag inte minns alla fina stunder från 2008 och om man bloggar någålunda ofta, så kommer man ju att minnas i alla fall lite av det kommande året.
Sådär lät det för exakt ett år sedan. Kanske inte precis på klockslaget men i alla fall.
Nu sitter jag bara o funderar om jag verkligen skall orka läsa igenom alla inlägg, eller bara leta efter godbitarna...kanske det blir nått sånt. Enklare vet ni, att kolla några inlägg istället för alla. Men sådär  stort sett så var väl nog 2009 ett helt bra år. Mycket hemskt har hänt, men himla mycket roligt också.
Mina naglar e fula, så jag borde ta o göra manikyr på dom. Intresseklubben antecknar, nu slutar jag skriva strunt.

RSS 2.0