Fler snälla städerskor till denhär välrden!


En galen kväll i en liten bil med musiken på högsta! Så kan man väl sammanfatta kvällen.
Skoj var det.

Så träffade vi en av gymnasiets städerskor utanför siwa. Hon kände igen mig och sen också Mia. Hon var så glad av att se oss o fråga om vi har börja skolan. Jag sa ti henne att vi gått ut redan, o hon "oj'a" sig o tyckte att hon har inte varit där på så länge, men nu ska hon tibax. Oh, hon made my day! Bara för att hon är så trevlig och kände igen mig :)

villaavslutning


Villaavslutningshelgen blev en bra helg trots allt. Vi var på Jessica's villa i Molpe. Super sällskap, god mat och raketer. Kan de bli bättre?

Imorgon börjar mitt universitetsliv...eller? Ja, iaf är de redovisning på hanken som gäller imorgon. Hjälp!

Ja, o sen har ja ju lekt me min nya IPHONE4 BABY!
Jani har iaf fått nog av mitt prat om den :P


my baby


ÄÄÄÄNTLIGEEEEEN!!!! har jag fått min iphone4 baby. Som jag har väntat!
De ironiska är att simkorte funkar inte...så måste vänta tills imoron för att få de aktiverat. typist. Just typist.
skratta den som vill

Baby iphone4

dance


Tänkte fara o dansa till gymmet idag kl 17.45. Får se hur de går. Har inte dansat på 100 år och inte rört på mej på 1000. Önska mig lycka till.


Satu o ett gäng breakdance'are förra sommaren i bregenz! DE, va fiilis!

brunetti

Så var man brunett, efter 2 timmar i frissan. Jag gillar de apigt mycke. Pappa tycker jag ser ut som 16. Shysst.


Färgen blir aldrig rätt med webcam. Det är lite mörkare än på bilden. O jag är inte vit i ansikte. Int ännu iaf (;

blondi goes brunett


Så kvällen är räddad och jag ser fram emot att fara ut o shejka såm rööv!

Sista kvällen som blondi måst ju firas! jag menar, så man kan jämföra om blondiner faktist har roligare.VS


ignorera den konstiga minen.


ollis?


Med underliga drömmar starta jag dagen.
11.00 väckning.

Har skött ärende idag, o nu är jag aningen nervös för allt. Jag måste helt enkelt bara bestämma mig, och tänka fananamma.

Idag är det tisdag, de betyder ollistisdag.
Fara eller inte fara, det är frågan. Nä, den egetnliga frågan är hur jag skall slippa hem.

Imoron frissa. Jippii. Då ska håret börja matcha min själ. Jag tänker färga BRUNT! (int fejk-brunt jani, brunt, och brunt matchar min själ, okej? int blond, BRUN :))

cheryl


Cheryl Cole's album 3 words är super!
Massa bra låtar! Parachute och happy hour e mina favoriter! läta på spotify vetja!

powerpark


Har idag varit med Jeba, Jani o Jonas (kolme ässää) ti powerpark. Vi sku starta 10, de blev närmare halv 11. FÖR DE VAR ETT H*LVETE  att få krabbisbarnen (jonas o jani) upp ur sängen. Till slut lyckades jag, utan hjälp av nån. All credits till mig! Aningen småsura va dom, men de blev bättre efter ett tag. Men utan Jeba sku de ha varit mindre roligt (;.
Nå, bra dag hade vi de iaf. Jag o jeba åkte i dom farliga attraktionerna. Krabbisbarnen mådde antingen  för dåligt fär det, eller var alldeles för fega, välj själv. Jag väljer de sistnämnda!


Sarah

Checka nya länken, Sarah i USA! Nu har de kommit upp ett inlägg om dom första dagarna!!

Finland vs Sverige


Finland har ju blivit rankad som bästa lande i världen. Men de viktigaste är ju såklart int de att vi ligger på första platsen, utan de, att vi e före sverige.
hihi

världens bästa


Idag ha ja vari ti seinäjoki o titta på då Jani o hans 80 (eller va di kanske ännu fler) kämppisar svor deras sotilas vala...Altså. Ja tror de heter så? nå iaf. de va ganska intressant :) O nu kommer ju påjchin hem också i 3 dagar. Klagar inte!

Ikväll kanske de blir bio. Tydligen får jag välja mellan två filmer. The Expendables eller Inception. Den förstnämnda filmen har massa kända skådisar i sig. O den andra har jag hört att är bra. Den första låter aptråkig. Inte den andra, Leonardo di Caprio e ju me!!! Anyway, jag vill se STEP UP 3D. Va tror ni de krävs för att få med Jani på step up?!

O så döpte jag om min blogg till världens bästa! Jag menar definitivt inte att bloggen är världens bästa, utan namnet kommer från då moffa allti tycker att allting är världens bästa. Jag är världens bästa Satu, han har världens bästa barn och världens bästa barnbarn. Här behövs postivt tänkande! Ja menar, alla vet vem världens bästa karlsson är!hon är ju bara för gullig!!


dit i mellan e jani!:)
ni vet!

Ni vet när man kör hem en kväll. Ingen annan är på vägen o man hör på hård musik (altså, volym e hårt på), sjunger med i refrängerna och dom orden man kan i versen. Sen hör man början på en ny låt, o blir jätte glad, för den låten svänger ju. Efter ett tag inser man att sången är på spanska, o de låter INTE bra när man försöker sjunga med. Man kan varken spanska eller melodin. Då blir man aningen deppig.

Anyway. Har haft en super kväll med Jessica x2. Puss på er!

woopwoop

yay! Jani är bara ett halvår i milin! Glad Satu!


Klänning

Jag råkade försäga mig om mina planer att laga en egen klädkollektion, (som jag sedan ändrade till bara en klänning.) Men iaf. Ida nappade på direkt o vi skakade hand på att jag på nyår skall ha min egendesignade och gjorda klänning på mej. Nå, iaf. Nu har jag börjat planera den :)
Det jag är mest orolig över är att vår symaskin inte funkar. För ja tänker inte börja sy för hand heller!


bra timlön.

Klockan är halv 11 den 19 augusti och jag har redan tjänat 80 euro. Sug på den va! Med andra ord har jag sålt mina gamla kursböcker till nuvarande gymnasister. Woop woop. 5 euro per bok, typ.

När jag körde till stan var det en trög husbilsförare framför mig, så jag bestämde mig för att köra om. Jag menar, man kör int 75 när man får köra 80. Efter att jag gjort min smidiga omkörning (omkörning= redigt med överhastighet) märker jag att nästa bil som kommer att komma emot mig är polisen. Då sänkte jag hastigheten till 78 och såg oskyldig ut när dom väl körde förbi. De funka. Inga böter. Så 80 eurona går rakt i egen ficka. Great!


gamla bilder och jag är hungrig!

Bye bye


Jag saknar Sarah! Men de e bara 4 månader kvar tills hon kommer hem. Hon är int ens fram ännu. Kl 0500 finsk tid är hon framme i Springfield. Läs om hennes tid där här.

Efter att vi hade fört Sarah till flygfältet börja jag o mamma köra tibax till Vasa. Via ideapark och ikea då förståss. Ettpar jeans och lite ikeastuff rikare. och några euro fattigare. Men det är absolut värt de.
Nu är jag så innii att städa mitt rum, rensa klädskåpet och göra om rummet till nånting trevligare.
Jani föreslog att jag sku städa hans rum sen, men halå, de e ju han som ska städa mitt, för de e ju han som ha lärt sig städa i milin, int jag ;) eller hur!?


cheryl


Ah, bra låt!


Goooood morning!


Gomorron världen!  (här kommer jag! -de e nån svensk pojke som sjunger en sån låt, men ja kan int komma på vad han heter. Dålig är han iaf.)

Jag tänkte ta o berätta om hur skönt det är att ha sommarlov och min första sommarlovsdag, men nu kom jag på, att jag hade ju faktist 2 veckor ledigt i april före jag börja jobba i våras. Så dit for de. Attans, va ska ja nu skriva om...

Att vakna lite före 11 då alla andra (yngre) traskar iväg till skolan klockan 9 är ju skoj. Men jag är fortfarande lite avundsjuk på de som har ett abi-år framför sig. (int de där med studentskrivningar o massa jobb me skolan, men allt de andra). Och för att inte tala om ABI KRYSSNINGEN. Helt klart värt de!

Idag ska jag nog dra min rumpa mot stan o fara o shoppa lite. Bara för att de är så roligt att slösa pengar...
söndagkväll


Nu har jag äntligen sommarlov. När alla andra börjar skolan imorgon, tänker jag njuta av min första sommarlovsdag. Va sägs om att shoppa eller sola...eller kanske ja bara tar de lungt. Nåja, det där med sola kan jag väl skippa. För högst antagligen (så har det vari hela sommaren) så är det dåligt väder nu då jag är ledig.

tisdag åker vi iväg ner mot Helsingfors och på onsdag tar Sarah första bästa flyget till USA. Där är hon enda till julen. Följ me henne på hennes äventyr bloggen.
Jag kommer nog att sakna henne. Det är ju länge till julen. MEN, om allt går som planerat, så far jag o hälsar på henne till USA i höst eller sen längre mot julen!

Idag har jag suttit med underbara Jessica x2 och Ida vid uniparken. Vi hade minipicnic. Jeba berättade lite om sommaren i stockholm, o så skvallrade vi bara annars om de senaste. Sådär som de ska vara. Super helt enkelt.
Vi bestämde med Jeba också att fara ti powerpark nästa helg. Jani är väl sådär halvt me på de, vi borde bara hitta nån 4e att ta med oss (;

Ja saknar inte gymnasiet. Men abi-året var super. Där har ni att se fram emot om ni ännu inte har gått ut gymnasie!

Snabb update

Förra helgen spenderades med Jani, på strampen och Ollis med tjejerna och mommo o moffa/kusinernas villa.
Bra helg med andra ord.
Nu har jag bara två jobbdagar kvar, imorgon och på lördag. Sen tar jag sommarlov.
Ikväll har jag kört omkring med Ida A. De blev blandannat pizza och en sväng via abc för att köpa kattmat.
Och hösten värkar klarna...iaf lite. Troligtvis är det öppna uni på hanken som gäller.

Imorgon blir det goodbye och welcome party på strampen.
för sen far folket åt olika håll i höst.den 25e blir jag brunett igen! OhJOY!

Fyför skotton

Jag hatar skogen. Jag hatar alla småkryp och alla jävla spindlar. Jag blev just tvingad till att plocka blåbär. Jag kom in efter 10 minuter. Jag klarar int av de!
Att vara på min vakt hela tiden o kolla efter ormar eller att koncentrera mig på om det är ett blåbär eller ett knått jag plockar, det är inte riktit min grej. USCH, FY och BLÄ!
De hjälper ju inte att närmaste grannen är en skog.


Oho!


Nu är det lite pinsamt. Jag har fått en kommentar på mitt senaste inlägg om skräp i ögat. Såhär lyder kommentaren : Men Satu, du är bäst när du är glad. Alltså klaga inte...
Du är toppen!
Nu är det så att avsändaren heter Satu, och länken går till min blogg..altså är det jag själv som har skrivit den. Men jag har ju inte gjort de! Vem är det då som använder mitt namn? Jag tror de e mamma! Om det inte är mamma, vänligen meddela vem du är...


o denhär gråa tröjan har jag tappat bort. VAR ÄR DU??

skräp i öga

För ett år sedan denhär dagen, klaga jag på att alla fyllde 18 och jag fortfarande var 17. Idag klagar jag på att jag har skräp i ögat som irriterar. AH! Vilket är värre liksom! Helt klart skräp i ögat!

RSS 2.0