Muffins


Okej,
har läst,som jag också trodde, hela dagen New Moon. Ja kan int sluta den e så bra!

Nåja, halv 8 va de dans. O de va riktit skojjit att röra på sig igen, fast jag kanske int sko ha borda,men i alla fall var det skönt!

 Lägger opp lite bilder från dagen om en stund.

Men nu ska ja LAGA MUFFINS, tjohooo, di kommer bli så goda !!


jajaa, ja klotta lite på kanterna, men super blev di i alla fall :)


Gå 2, dansa 4 spring 4 dansa 4 spring!

Tisdag.

Vakna kvart före 10. SÅ SKÖNT! att få sova länge. Altså verkligen!
De bar av till veromoda kl. 11 för att prova kläder ti fashionshowen. Är nog inte riktit nöjd me dem, men vad kan man. Tyvärr är det int jag som bestämmer.
Efter de for vi till skolan och lärde oss 2 nya danser till. Huh huh, hur sjutton ska vi hinna tillfredag. Vi ska väl i alla fall öva imorn o sen ska vi o prova resten av kläderna imoron o jaa. Kl. 9.30 har vi frissa tid på  lördag, vitsi jag väntar på de!

Ja kom på att jag har int lämnat in ett tyska projekt som sku vara inne i förra vecka. hups. attans va ja e slarivig. Nåja, hoppas int de gör nått om ja lämnar in de imorn, huvusaken är väl att jag lämnar in de?

Läste nästan hela gårdagen New moon  som sagt. Den e så himla bra. Ska snart o fortsätta läsa.

Ikväll är de dans som vanligt. Ska fösöka att int bli alldeles för trött pga att jaint riktit ännu är frisk så. Men de ordnar sig.

Ska senare lägga in bilder från dagen, men nu New Moon!

New Moon


Efter att ha suttit nästan hela dagen och läst New Moon, så har jag nu tagit en paus i läsandet. Skall snart bege mig till Mallan en stund. Måst komma bort från Bella's värld (;

Alla ja rekomenderar Twilight och New moon starkt! Har bara läst dom böckerna ( o inte ens New moon klart) men ja har hört att dom blir bara bättre och bättre! Åh, värsta drogen!

Nåja, nu ska ja i alla fall pysa iväg till Malin, och hoppas att huvuvärken går över!

:)

Bussen och barn


Måndag.
Kom för en stund sedan hem..med buss :O de händer INT ofta denhär tiden om dygnet. De var massor me små söta barn i bussen, o sen jag. Vuxen kände man sig i alla fall. O så kom jag o tänka på att om jag nångong skaffar barn, så har jag nog ingen skillnad om de blir en pojke eller en flicka. Då jag var mindre, eller bara några år sedan, var jag helt säker på att jag ville ha bara flickor. Men små pojkar är ju så gulliga också:)


ungefär såhär känner jag mej (:

Nåja nog pratat om barn.
Skrev modda prov, årets textkompetens. O jaa, ja har faktist ingen aning hur de har gått. Ja satt jätte länge o bara fundera vilken jag skulle skriva. Så hann inte planera egentligen nånting. Men månne int de gick helt okej. Full poäng får jag nog trolitvis ändå inte, fast jag borde skriva de för att få åtminstone 9 i kursen. Men nåja, int gråter jag blod över de, som Jessica brukar säga.

Efter halv 12 va jag klar från moddan. 25 min sen för att hinna me bussen som for 11.05 och 1h45min för tidig. För nästa buss for altså 13.15. Lite störande, men jag satt med Jessica i skolan och vänta så de va helt skojj.

Nåja, nu har ja ingen skola på 2 dagar. O de e jäklit skönt. Eller visst, ja har på onsdag spel, men de räknar ja inte helt som skola, o imoron ska vi öva på fashionshow danserna så de  räknar ja inte heller som skola. Så i princip är jag ledig nu i 2 dagar.

Vet inte riktit vad jag skall hitta på för ikväll. Men nånting kommer jag nog på. 

Nu , New moon! blev inget igår, de blev för sent.Finländare springer i lera och annat geggigt


Söndag.

söndagar e söndagar + att flytta fram klockan en timme. Grejjt!
12 bar de av till teatern. Dramadiplomsövning, o vi kom väl lite frammåt igen. Så nog får vi den klar nog! Hoppas jag iaf. fick dock en otrolig huvuvärk där, och den har hållt i sig hela kvällen, Fast jag har tagit en burana.

halv 5 va de öving i rewell för fashionshowen. Hmm..vi kan int riktit påstå att de gick bra. Vi hadde klart 2/4 danser, men int gick de tvåsom redan var klara bra heller så. Men på genrepe på torsdag så kommer allting vara perfekt. Hoppas jag. Så de bara inte blir som förra året, då vi ändra vår dans till varje show. haha, just typist oss att göra allting i sista minuten.

Vi hadde int så mycke publik nu då vi öva, men altså, va gör folk påriktit i rewell på en söndagkväll, då inga butiker ändå är opp?! De bara gick omkring från bänk till bänk. No life kallas de!

Idag kom Amazing race från Finalnd. De var lite skojj. De sko springa i lera och sånt. O som presentation av "grenen" så sa dom att sådär tränar finländarna på sommaren för att de ska hållas i form till vintern. Herregud, va måst USA påriktit tro om oss! 

Oh, vilken huvuvärk ja orkar inte!

Imoron e de moddaprov som gäller. Ja borde skriva 10 i prove så ja sko få 9 på betyge. De lär int hända. Men ja håller tummarna för mig själv. Sedan e jag ledig tisdag och onsdag. Så skönt!!

Men nu, New moon och sedan sängen

Earth Hour

Lördag.

Altså min dag har egentligen varit helt super bra :)
For altså i morse ti mommo o moffa. 2,5 h i bil. Men de gick bra, hade ju ipodden med mig.

Vi kom till mommo o moffa 1 tiden, kännde mig helt borta, för hade sovit i bilen en stund. O sen somna jag somvanligt där också på soffan, de e pånått sätt en så lugn stämning så man somnar fast man int sku va trött.
De va i alla fall rtevligt att se mommo o moffa, för hade somsagt int sett dom sedan julen. O de verkade också glada att jag var med.
Läste lite på new moon, o den e nog så bra, fast jag bara har kommit 6 kapittel frammåt!

Nåja, halv 6 tiden startade vi från mommo o moffa, o då bar de av till Annu. Eddan kom ju hem igår, så träffade henne ikväll.
Vi hade de jätte kiva. En otrolit lyckad kväll, i mörkret pga earth hour!

Kvällen slutade dock lite pinsamt, men vi överlevde tystnaden.

Imoron är de dramadiplomsövning. Fashionshowsöving. O sommarjobbs söknade som gäller.

Men nu ska ja så smånigfara o lägga mig


Mommo o MoffaEtt snabbt inlägg.
Ska strax iväg ti mommo o moffa. Mommo ohar fyllt så. Blir helt skojj att se dem, har int gjort de sedan julen så.
Förkylningen håller på att bli bättre hoppas jag. Men armen är fortfarande i lås. Jätte störande.

Igår kväll for vi med Malin, Mia, Jonas o Caius ti Amarillo. De hade Sports club's och Lady line's typ årsfest?! Nåja, de va riktit trevligt. Sturm und drang spela där klockan 12 så de va lite skojjigt. Jag drack en frozen margarita, o den va nog sjuttons god. Ja rekomenderar ! (:

Nåja, men nu iväg o klä på sig, och sedan 2,5 timmar i bilsnart river jag av armen


Fredag.
Oh ja e jätte störd. Min arm e helt i lås. Ja kan int ta bakåt den alls. Om ja rör på den normalt sådä, frammåt o bakåt..sådä som då man går, så tar de så sjukt ont då ja tar den bakåt så de int klokt. De e jätte jobbigt. Får huvuvärk o alla möjliga andra värker av dehär.
Sen e ja störd på att ja int e 18. De hä e första gången ja ha i princip påriktit vari störd på de sedan alla börja fylla 18. Har annars ingen brådska med at bli de, men just nu har jag. vet int hur ja ska slippa hem från stan ikväll, o om ja sko va 18 o ha körkort sku de ju va hu enkelt som helst! Attans ja e störd.
Ja ha bara vari störd idag. Fast jag nog har varit helt glad. Men ja råkar skriva inlägg alltid då jag är störd.
 Nä usch!
Inge mer nu. stop


en onödig bild i ett onödigt inlägg

Störd!


Igår kväll efter att jag surfat på några bloggar och var påväg att gå o lägga mig kom jag o tänka på varför folk skriver överhuvudtaget blogg. Själv bloggar jag för min egen skull. Började pga, då jag skulle i slutet av förra året försöka komma ihåg höjdpunkterna med år 2008, knappt mindes nånting. Och de ville jag verkligen ha ändring på, för int kan väl 2008 varit så tråkit, jag menar, jag lever ju fortfarande?!
Jag vill altså kunna bläddra bland mina gamla inlägg och se vad som hände under dagarna. Vad jag prioriterade etc. Helt för min egen skull altså.
Men då jag surfade där mellan alla bloggar såg jag några som jag störde mig grymmt på, och de var de bloggare som bloggade enbart för andra. Det verkade som det ända de ville, var att få en så stor blogg som möjligt. De reklamerade sin blogg precis överallt, och på andras bloggar, bara för att synnas.
Nu menar jag inte att det är någo fel med att vila synnas. Men snälla, med måtta. Det blir bara oerhört jobbigt att läsa nåns blogg som bara skriver för att bli känd, eller för att vara någong de inte är.
Jag kan nästan lova er, att dessa personer innerst inne int e kanske t.ex. så självcentrerade som de verkar. Eller kanske till och med tvärtom.
Då man sedan ser på de största bloggares bloggar, och läser svar på frågor som "varför började du blogga?" Så är ganska ofta svaret att de främst skrev för sig själva, och att de inte alls var meningen att de skulle bli stora som de är idag. De tycker jag i alla fall är bra. Och själv tycker jag att det är mycket mer intressant att läsa någons blogg som är äkta, och inte så plastig som vissas verkar.

Nåja, ovanligt djupt blogginlägg för att hitta den på min blogg. Men jag blev bara så störd så jag måsta få skriva hit de.

Nu ska jag o Eski o jeeet!
Tyska provet gick väl sådär. Bätre än förra i alla fall :)

90210


Ja var så in i att se på 90210 idag. Men nehej, de kom int heller. vilken besvikelse! Ja som trodde att de var en godkäns ursäkt att inte öva på tyskaprov, men nu måste ja väl göra de iaf. JOBBIT!!

Huvuvärken e grym igen. Ja bara orar int vara sjuk.

Nåja, nu iväg o läsa på tyskaprovet, jag måst måst måst!


satu vill bli frisk nu!


torsdag, tror jag.
Ledig dag. Ingen skola, inga prov, skönt! Dock for jag till skolan klockan 11, med buss. Bussgubben sa nått underligt ti mej då ja steg in i bussen, fråga "va?!" en gång, o uppfatta fortfarande int va han sa, så ja skratta o sa jå. Undrar verkligen va ja har svarat jå på.
Vi öva dans till fashionweekenden. De blir nog bra, vi e duktiga så (: 
O på tal om dans så borde jag o Ida verkligen sätta i gång me Österrike-dansen. Musiken skall vara inne om 1 månad!!!! 
Borde verkligen int ha dansa, ja komemr aldri bli frisk i denhä takten.

Efter dansen blev de ABC me mamma. Vi va o åt pizza. Så de va skojit. Där satt en pojke o åt, o mamma va 100% säker att han va högst 18 år, jag såg att han va minst 20. Borde ha frågat hur gammal han var !

Nu sitter jag o äter gårdagens kladdkaka. Den blev nog god, lite sötare skulle den ändå ha fått vara. Men kladdkaka är alltid gott:) Fast man int känner egentligen någon smak.

Idag har Nadja varit borta i 8 veckor, jag trodde aldrig ja kulle mista honom på dethär viset :( <3


Nu iväg o posta ett paket till Sarah.

Kuulemiin!

Ipod och internet= sant


Onsdag.
Moronen börja kanske int så bra. Fick jätte brottom, för mittiallt sko pappa ti botniahallen, o fick värsta brottom att fixa sig före skolan. Nåja påvägen dit så håkar jag att ja int har nå mattegrejs med med, och hade matteprov idag, så blev att köra hem me mamma o hämta allt stuff o sen tibax ti skolan. Blev försenad. Men jag måsta!
Hade spel först. Vi tog i genom cellblock .. den gick väl okej.. men nu e de nog kompet som måst öva. Int sången nåmer. Efter musiken va de menigen att vi sko ha modda. Men läraren kom int så de blev hål. Och på hålet så fick jag nete att funkapå min ipod så ja satt begaistrad över de hela resten av håle, och efter matteprove, som ja hade efter moddan, som vi inte hadde. TUFFT! så coolt.. o så va ju de så himla bra kvalite också!

Nåja, for hem efer provet o klockan 5 bar de av till jumpaskoj med 4-6 åringar. Di va helt söta idag! Lite har man ju nog saknat dem, hadde int sett dem på 2 veckor! Vi hade bana, o de såg nog så roligt ut, så ja sko också ha vila v ara med!

Kom hem och blev snål på kladdkaka, så tror ja ska baka de!

Imoron e ja ledig. De e skönt, men ska ändå ti skolan för att laga fashionweekend dans! De e nästa vecka :O!

Nu kladdkaka!

Förkyld igen!, men sport vann!


Tisdag.
En kall jävla tisdag! -14 på moronen, nej tack! Nåja..så vakna jag o var ännu mer förkyld. blev förkyld igår. vakna flera gånger inatt pågrund av övertäppt näsa. USCH USCH varför kan jag aldrig bli frisk :(???

Igår efter skolan så blidde de mammas jobb en stund. Satt där o gjorde läxor sedan 5 tiden for jag till Mallan, för lvart över 5 så bar de av mot ishallen. Sport-Jokipojat igen. Vi for på samma ställe vi var på i fredags, o tyvärr stod det två jätte jobbiga typer framför oss, som vi redan hade tappat nerverna på på fredag. Men vi klarade oss utan att göra dem illa. Nåja, skämt skämt men framför oss stod det en pojke/gubbe.. som helt enkelt int kunde klappa i takt. O jaa, de e nog jävlit irriterande! Nåjaa nog pratat om människorna, de va ju matchen vi kom  o så på. O jaa-a, första och andra perioden var nog nästan lejm. Inget hände! ingen fick mål ingenting altså! Men tredje perioden så börja me att jokipojat fick ett mål. De blev ganska så tyst i salen då de fick de. Nåja.. int gjorde de nå, sport tog igen de! 1-1 va ställningen efter 3e perioden. Så de blev en period till. O jaa...då hände de...sport gjorde mål så di vann!! o tjoohohoo va alla blev glada ! De va så jävla fiilis!! Nåja..så di vann o alla va glada !

Idag ha ja gått i en egen liten bubbla. Har knappt hört va nån har sagt, o min näsa är så täppt så ja känner absolut inga lukter. Maten smakar inget och huvudet är så tungt så ja orkar knappt hålla opp de. Jippi! rolit!
Imoron börejar i alla fall provveckan, o de e helt sjukt skönt! Har haft en lättare period så har bara 3 prov under provveckan! de betyder 3 dagar ledigt! ska bli så skönt! + att ja har inga läsämnen egentligen, för matte kan man int riktit läsa på, eller visst kan man räkna men iaf. Modda kan man int läsa på, o tyskan e de bara 2 kapittel så:) SKÖNT!

Men nu ska ja iväg. Orkar int sitta här nåmer. Tvn kallar. Fast först borde jag äta något!


Satu,Malin och Elin på ishockeymatch!
Elins bild!

solen skiner


SÖndag.
Soligsöndag. De dä lät nästan som solig fiskgryta. Blä! Ja kom o tänka på påsklunchen i skolan. Den brukar va god!

Idag vakna jag 10, halv 12 bar de av ti stan. Vi hadde dramaövning från 12 ti 17. O vi kom faktist lite frammåt. Slute är nästan klart och mellandelen är också nästan klar. Härrlit! Vi var så nöjda efter de. Ja for hem me buss. Bussen for 10 före 5. Typ 5 före var vi redan i Sundom. Han körde så sakens snabbt så ja var nästan rädd!

Ja har lite ont i halsen, o ja har haft de nu i flera veckor. Ganska jobbigt. Men mest är jag snål på glass. De sko va så gått me en sunday med chokladsås!!

Ja ha hört på lite sånger av miley cyrus. O jaa-a...hon e nog bra! Om hon sku komma ti Finland, så lovar jag att de sko vara massa 11 åringar och jag på hennes konsert, haha. Men hej, int kan man nå:)

Ja borde börja laga tyskan, har ett helt kompendie med uppg som ska lämnas in så. Men men, jå. Ikväll ska ja se på film!

Tjo!

Ray-ban


Lördag.
Sjuktfint väder. Ja borde nästan ta mig en sväng ut! Men de är säkert kallt ändå.
Ja e ännu glad efter gårdagens match! Ja lovar sport vann tack vare för att jag va där . Haha, kanske ändå int .

I alla fall så läste jag på Kenzas blogg att ett par ray-ban wayfarers kostar lite under 900 kronor, altså typ 80 €. Här i Vasa gick jag förbi en glasögonbutik, hmm, de kosta 141 €. Kanske ja borde fara ti sverige och inhandla dem. Fast de blir ju ändå dyrt, för då måst ja ju betala resan också, så kanske de int e nån vits. Men såna ska ja ha iaf! Helst riktiga! i värsta fall fejk !

Idag ska ja laga plättar. Mums mums mums! de kommer bli skitgott!. Eller kanske ja lagar våfflor istället. De blev super då ja laga dem i somras, o de va ju hur gott som helst i torsdags så. Kanske de blir våfflor.

Nu ska ja nog ta o pysa.SPORT


Altså ja har nog haft en bra dag! Ja har vari på bra humör precis hela dagen! Eller i alla fall tror ja de , för ja minns int att ja sko ha vari sur nå!
Börja me en vanlig moron. Modda, matteminitest, spel(cell block tango), o sen tyska. Chill ämnen egentligen, vill int att denhä perioden ska ta slut!

Eftert skolan for vi till Görans på kaffe me vår dramahandledare. Satt o diskutera me henne ungefär en timme. O på söndag har vi drama igen. Kanske vi kommer ännu lite frammåt på söndag:)

Efter de for jag snabbt hem åt nån smörgås o sen bar de iväg mot hockeymatch. Sport vs. Jokipojat, o sport vann!! wuhuuu....vitsi de va fiilis! De va så jävla bra asså! Vi hade sjukt kul. Tack till Malin o Elin, de va grymmt! O de var första gången för både Elin och mig, så de var ännu extra roligt! Vitsi ja e in i de nu! ÄÄÄH.

Nåja, sedan traska vi iväg mot stan. Matchen sluta nångång kvart över 10. Så for vi ti hese o åt "nattmat" fast de nu int riktit va de. Men de va gott att få i sig nått "ordentlit". Fast kanske man int kan kalla franskisar för ordentlit. Därav dom " ". 
Senare kom jessica o jessica också o prata en stund med oss.. 

Nu e ja hemma och är bara såå trött. Sku vila läsa new moon ännu ikävll men vet int om ja orkar. Nu ska ja i alla fall sluta skriva :) 

De går int att ladda upp bilder, ja blir galen!

..into his head!De blir ett snabbt inlägg före jag far iväg igen.
Torsdag. Ja gillar torsdagar asmycket! Först spel, sedan tyska o sedan spel o Sen slutar jag. Klockan 1. SÅÅÅ skönt.
Efter skolan  i alla fall vänta ja på Mallan så ja satt i skolan me några  andra på gården o sola lite. Jaa sola kanske int va de bästa uttrycket, eftersom de nog var såpass kallt att man måste ha ten kofta på sig, men satt i solen, o de va skönt! O stundvis varmt. Så härrlit altså. O sen ha ja planera Jonttes liv också. Bonde kommer han att bli. Hehe. de gjorde jag aaltså undertiden resten va på timme o jag hade slutat:)

Efter skolan for jag på kaffe me Malin, Mia o Elin. De blev waynes. Ja hade int varit dit på sååååå länge! De va så skönt o sitta där o prata skit o komma av sig för att nån snygging gick förbi.

Efter de for jag o köpte new moon boken som ja ska läsa ikväll,  sen for vi hem.

SKa just iväg tibax ti stan. Di har våffeltorsdag på ritz, så de blir antagligen att styra stegen dit o äta våfflor. Gott.

Idag kommer 90210, jippii!! hoppas ja hinner hem tills de börjar. vem vet. Annars får jag ta o se på de på nete.

Men nu ska ja somsagt iväg. Ha de bra så länge!

Astronaut!

Onsdag.
Har varit nervös hela jäkla dagen. Men värst blev de efter klockan 3.
Hade planerat att fara på lenkki på moronen eftersom ja hade sovmoron, men jag är nog alldeles för lat för det. Kom iaf int mig upp halv 8 då de var tänkt, utan halv 9.
Idag hade jag populärmusikhistoria=projektpresentation, sedan modda=bokpresentation, matte, o sedan grupphandledning. Vi fick våra sheman för nästa period o sen att kryssa i nya val för nästa år. Ja kan bara int förstå det. Nästa år är vi äldst, o vi skrivier studenten (som faktist Jessica o Ida gjorde idag, ja tror de gick super!) o sedan e de universitet etc. som gäller. Ja kan bara int förstå hur snabbt tiden far. Skoldag ha farit snabbt, o ja vill egentligen int byta period, för denhär har varit så sjukt skön. Med 3 ämnen och inte ett ända realämne! ja och musik då (PMH och Spel) men de kan inte räknas, för det är ju kul.

Efter skolan satt vi o chilla en stund ti klockan 4, fast vi sluta klkockan 3, o senbar de av hemmåt. Åt snabbt en smörgås och sedan bar de iväg på arbetsintervju. Tänker int berätta vad o var o allt det. Men ja tror nog inte jag får det. SÅ bra känndes de ändå int , men de e inte så farligt, ja börjar nog inte gråta floder pga det, int ens vattenpölar. Okej, torr kvällshumor!

Efter arbetsintervjun var de bara att snabbt fara hem, äta en smörgås till och sen blev det föreläsning. Jag var och hörde på Christer Fuglesang, ni vet, första astronauten från Sverige. Det var SÅÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRRR intressant! Faktist! Altså bilderna han visade från rymden o allt vad han berättade var så sjukt intressant.
Jag är inte ett dugg intresserad av kemi, fysik, matte, eller nå andra naturvetenskapliga ämnen, men rymden är ju så intressant så det är inte klokt.
Han visade bilder fsom han hade tagit från rymden, och filmer som va filmade på den där stationen. Det var bara för intressant. Helt som man skulle ha varit med. Sedan visade han också tillexempel hur vatten blir i tyngdlöststadie(de syntes altså på filmen) o de var baras som en bubbla som flög omkring som dom sedan fångade me munnen och svalde. Likaså "matade" di varandra bara genom att slänga matt mot varandra o sen någon fånga det med munnen! SÅ häftit, och bara sååå intressant!
Jag är helt såld, ja vill bli astronaut!

Nu ska jag börja laga tyskaläxan.

Hejs!Ajj, mitt huvud!Tisdag.
Vanlig tisdag. eller? Jepp de e de.
Hade sovmoron men for ti skolan iaf. Satt o gjorde matteläxor o lite tyskaläxa. Efter de va de Spel. Hehe, vi gjorde en sång, den heter Satu's sång. VÄSSTA GRYMMA ASSÅ!
Nåja, efter de va de matte. O jaa, mattelärarn fick väl ett litet utbrott på mig o Mallan, vadå, vi skratta bara lite, men hon sko ha kuna säga snällt först en gång att vi ska vara tysta före hon börja skrika! Skärp dig själv!
Sedan hade vi tyska. O de gick nu lika somvanligt.

Efter de for jag o Ida ti arbetskraftbyrån, di hadde no sommmarjobbsinfo grejjs...men jå, ti Åland isf. Fast kanske ändå int. Ja vet ej.

Kom hem o gjorde några åttor. Somna o ska nu snart laga några åttor till.
Dans ikväll som vanligt :)

Ja ska ta o forts. lägga lite bilder från slovenien/venedig.


piran, tror ja de hette

taget från bussen
svart hatt, svart slipsSådär ja. Så va man hemma ordentlit efter en lång dag.
Som ja redan nämnde så hade ja håltimme under dagen så de va skönt. Före de hade ja modda o efter de hade ja Spel(vi hörde på musikalpresentationer) o sen kör. 
Efter kören lämna jag o Ida i skolan o gjorde lite dans. Vi kom int så långt fram, bara 2 åttor, men vi har iaf på klart va vi ska ha :) De blir Michael Jackson för hela slanten. O som kläder ska vi iaf ha en svart hatt och en lös svart slips ;) TUFFT! de ska bli så jävla huippu :D!!!

Nåja, efter skolan o dansen for jag hem. Hann vara hemma i 45 min, sen bar de av igen ti Gerby för att hålla barnjumppa. Di va söta dom dä barnen :) O jaa, sen kom  Fia o hämta mig, senfor vi o hämta mamma o pappa o sen for vi hem. O nu e ja då hemma, har snart vari i en timme.

Imoron blir de väl vanlig skoldag. O på kvällen dans. O den dansen borde ja annars också ta o göra lite längre! Ska ju va klar om 2 månader:O!!! typ.

Nåja..Ja saknar Nadja helt grymmt. Ja läste min gammla blogg idag, o ja hade skrivi där att ja sakna Amanda, altså nadjas tvillingBROR o att de va 1 år sedan han dog. O nu har ja ingen dera. De e hemskt! Va har jag gjort för att förtjäna att Nadja försvinner o har vari borta i 6,5 veckor :'(!!!??

Nu ska ja sluta skriva, månne ja sko ta o ladda opp nån bild. Tackhej


hihi, lite bilder från slovenien o italien  från hösten.


venedig

venedig

sista bilden för ikväll från venedig. LJUVLIGT, dit ska ja igen!

Håltimme


Skola. Måndag.
Har håltimme just nu, från 11 till kvart över 1. Hade tänkt fara på gymmet, men kom på att ja inte riktit hinnre, måste ännu göra matteläxa o sånt tråkigt. Sen borde ja ringa mamma.
Nåja..läste smaskigt skvaller om Robert Pattinson. Muhaha.. nåja nog me de, nu ska ja o äta lunch!

Moips :)

Twilight hos MalinVar hos Malin ikväll. Vi traska ti Makuuni, köpte lite godis. Ja försökte hålla mig på den nyttiga sidan, men int vet ja nu om de ja åt va nå nyttigare än vanligt godis. Nåja, sen traska vi tibax ti Mallan o såg på Twilight. ALTSÅ OH MY GOD! va Robert Pattinson är het. Vi satt båda o sukta efter honom hela filmen igenom, ääääh!! värsta hetingen.

Nåja, fick  reda på att jag imoron skall vikariera nån så ja ska hålla barnjumppa me eve i Gerby :)

O imoron annars har jag ett fullspäckat programm! Först skola då. Och under min håltimme ska ja trolitvis ti gymme o springa lite och sånt. Efter de så e de då skola o efter skolan blir de dans med Ida från typ 4-halv 6- 6. Sedan från halv 7 till 8 barnjumppaledare:)
SKOJJ!, undra bara när ja ska ha tid att göra typ läxor, men de hinnner ja med, de e nog int så viktit.

De e annars ganska tråkit här hemma nu då Sarah o Titioo ha fari hem. Ingen katt kommer springande imot en. Nadja var e du :(?
Men nu ska ja ta o avsluta denna korta inblick. 
Adios!

Nadja kom hem!Söndag.
Söndagar är äckliga dagar. Ja gillar int alls söndagar.
Vakna klockan 8 av att Sarahs katt kom ti min säng o ville bli skrapad. O sen ville den ut ur rummet. Somna nog om för de o vaknade sedan 11 igen. Denhä dagen har bara flygit iväg. Ja har inget minne av att ha gjort nått annat en bara vari. Slött!

Ska iaf ikväll ti Mallan o se Twilight! Fast ja borde läsa ut moddaboken. Men den e ju så himmelens tungläst. Men ja ska nog, i alla fall en timme eller två.

Sarah O titioo far hem kl. 18 . O de e synd. Fö då har ja ju ingen att vara med, o speciellt inte då Nadja inte är hemma. Den ha vari borta nu i över 6 veckor. Ja ville inte mista min katt, ja sko ju ha me honompå studentfoto :'( Ja skulle göra vad som helst för att få honom tillbaka!

Igår hände världens äckligaste grej, o då menar ja världens äckligaste. 
Ja stod o tvättade tänderna, o så mittiallt känner ja nå hackit på min tandborste, o så tittar ja på den o ser att den int e min utan Sarah, vi har sini likadana (puckat!) men hon har typ klippt ett hack i sin så man ska veta de e hennes!  FY FAN va de va ävkligt!! usch usch usch!bläää!

Nåja, nuu moddabok.

Momo


Lördag.
Börja med att vakna. förmiddagen spenderades med attt titta på disney channel och hannah montana/ miley cyrus konsert, hehe. Blev förvånad av att se en ung man i publiken som filma henne me en telefon, men kom senare fram till att de måst ha vari nån liten tjejs pappa. 

Kl 15 blidde de teater me Michaela. Vi va o så på Momo. En barnpjäs som går på wasa teater just nu. Den va nog söt, men lite trög. Dock mycket bra för att vara en barnpjäs, o tillome lite skrämmande. Jaa, ja e proffs på att bli rädd på barjpjäser. Då di spela en julsaga, blev ja rädd för en äckli gubbe som syntes genom en glasdörr. Såklart sitter ja där bland småbarnen, o skriker till. Grejt, enda i publiken :) Nåja, träffa Jessica på teatern också ettvarv, hon va i jobb.

Nu på kvällen ha de vari sisters night me Sarah o Satu. Vi ha sutti framfö TVn o kolla på sveriges melodifestivals final. Jätte jätte jätte oväntad vinnare! Trodde aldrig hon skulle vinna efter att alla jurrygrupper hade givit sina poäng. Men tydligen kan svenska folket vara lite flexiblare i sin musiksmak nuförtiden.De brukar ju allti vara nån poppig låt som vinner. Men nej, int i år, de va opera fö hela slanten, eller nästan hela.

Men men, nu har jag inget mer att berätta.

1000=66


Oh, ni vet hur jobbit de e då man ska logga in nånstans, typ här på bloggen, o så e de färdigt ett lösenrd där i den rutan..elelr int ett lösenord men såndä prickar, som försvinner då man trycker på rutan. Ja blir helt sjukt stressad på de! Sen tror man de e ens lösenord o sen så e de int heller så måst man skriva om allt. JOBBIT!! i-landsproblem.

Idag då ialla fall. Vanlig jobbig skoldag. Jobbigast på hela veckan faktist! Men vi behövde iaf int ha vår bokpresentation o de va bra :) iställe bore ja läsa boken tilld måndag.
Fick ut tyskaprove. Jå de va nog en flopp! men fick bättre än jag trodde ja sko få! kanske ja borde börja läsa igenom provet efter att ja skrivit de.

Har haft jäkla beatleslåtar i huvu hela dagen. O spec. basgången i  sången I want to hold your hand..eller va nu den heter! Men nu hör ja på muse istället! Vässta twilight fiilisen!

Ja e störtförtjust i mina nya leggings/jeans! sko aldrig byta bort dem! måst nog köpa ett par till i någong annan färg! så jävla sköna! Men den färgen ja egentligen sko ha så fans de bara i storlek XL, så de va nog lite för stort ! Men men. ja gillar mina ljusblåa lika myki i alla fall. O ja märker att ja lägger punkter o stora bokstäver på konstiga ställen i denhä bloggen. Säkert jobbigt att läsa. och utropstecken använder jag o massor! 

Nåja, Ikväll va ja me Sarah ti Fia. De va en så fin lägenhet! O imoron ska hon ti estland, o visste ni att 1000 estniska kronor e värda typ 66 euro !
Vi titta på let's dance. Tur hon Bettan åkte ut. för hon var ju nog sämst!
Nu har jag egentligen ingen skillnad vem som vinner :)

Imorn blir de teater kl. 15. Hoppas ja kommer ihåg de!

Men nu ska ja nog o sova. Gonattens!

Jeansleggings


Sitter o aijar mej över min tumme. Råkade riva tumnageln så nu blev den fö kort.

Lepodag! Så skönt. Först spel, sedan tyska o sen spel igen! o Sen sluta jag !

For hem me mamma, o sen for jag o Sarah 2tiden ti stan. Vi va ti HM,Aukia,Jim o jill o Vila. O först trodde ja int ja sko hitta nå. Men icke sa nicke! Vila! Tack vare doms bra kundbetjäning, så blev de tillome en tröja, o ja som bara sko ha byxor. Nåja, de blir jeansleggings, LJUSA:O! ja har aldrig ljusa byxor. Men nu köpte ja iaf ljusblåa jeansleggings. Ja gillar dom asmyki! O sen en svart stiackad lös tskjorta! Oj oj va man blir glad av att ha shoppa! de måste ske oftare!

Hör på Across the universe soundtracke, skit bra (: Ja som lovade mig själv att hata beatles, men de går int efter att sett den musikalen. 

Jim sturgess som spelar Jude i across the universe

Ikväll blir de tyvärr läsa moddabok o göra läxor ti 100% 
Kom just på att ja har massor me matteläxa, o sen typ 200 stora sidor att läsa i moddaboken. bläjj!
Nåja, kanske bäst ja traskar iväg o börjar läsa då.

moips

Across the universeVanlig skoldag idag igen. 
Bortsett från matteminitest. 
De gick väl helt okej. Men ja fatta som int va hon mena. Va sjutton e en variabel? o jaa..så ja försto int altså va hon fråga efter, men ja gissa..o ja tror ja gissa rätt! hoppas iaf.

Sko egentligen ha börja först kvart före 12, eller int egentligen. Men grejjen va den att vi hade pmh. Altså laga projekt. Men jag o jessica hade ju haft vårt redan. så i princip va de onödigt att komma på timmen. Men ja titta på början av musikalen across the universe. O den va bra ! o ja e så inne i låtarna nu! o blä ja hade ju lova mig själv att hata beatles o doms musik, men de går int riktit efter att ha sett den dä musikalen. Nä nu måst ja no ladda ner soundtracke o lägga på min ipod ! O han huvupersonen e ju bara för het! o men sin dialekt o allt ...ääh!


e int han söt!

De e nog lite jobbigt att dom snyggaste människorna finns på vita duken! Kan int dom bara få för sig att komma ti Vasa!
jajaa teinisnack nu slutar jag!

Hade iaf barnjumppa idag. Ida va sjuk så en annan tjej vikariera henne iställe. O de gick nog bra. Vi lekte bara idag så:)
Efter de kom ja hem  o så klart filmen som ja altså påbörjade i skolan, o sen ha ja bara slappa o sjungi resten av kvällen. Borde ha läst moddabok. Men ja ha int orka. Ja ska ha denn utläst i övämoron, lycka till säger jag bara! kommer aldrig hinna. Men kanske halva  boken!

Mina fingrar som ja brände igår mår bättre idag. Men de känns ännu underligt i dem.

Usch, ja har nå fel i halsen. Varje gång ja andas in djupt, börjar de kittla helt grymt o ja börjar hosta som nån galning! jobbit värre!

Men nu ska ja o sova!
Guten Nacht!

enhetgaffelAJAJAJAJ!
Ja brände fingrarna!
Sko ta en gaffel från spisen, eller ja, ja hade laga en gaffel där på en platta som int va på tidigare, o sen sko ja ta den igen, men tydligen va plattan på så gaffel var altså brännhet! Men jaa, den va så het så ja int märkte de först så ja höll ju i den ett tag, o sen då ja märkte den så slängde ja gaffeln o börja skrika o härja. Men nu vet ja int var den brännheta gaffeln är, o ja har jätte jätte ont i mina fingrarn :( Skit skitskit.

Hade tyska prov idag, o de gick nog också skitskitskit! Ja kunde nog orden, men resten va nog helt opp åt röven!
Före de hadde jag matte o före matten hade jag spel. 

Måst läsa en moddabok tills fredagen, o ja har int ens börjat, så de e lite sådär ojdå. O ja som hade tänkt si på en film ikväll. Men kanske ja borde läsa på moddan,o öva på matteminitest som ja har imorn!

hade dans för en stund sen. Från halv 8 till halv 9. De va som de brukar vara:)

Men nu hinner ja int skriva nåmer, fö nu ska ja läsa modda o si film!

mosade hallon o jorgubbar!Har brottom. För ja måst öva på tyska prov. Har ett stycke kvar att lära mig orden till och klockan är 22.48, o Merlin kommer halv 12 ;)!

Bra dag idag. Sovmorgon,modda,hål,musikpresentation(hairspray musikal),kör. Inte alls tung, så de har somsagt varit riktigt skönt! Imoron däremot blir de jobbigt. För har tyskaprov o matte (o spel) så de e int kul. För tyskaprove kommer gå helt åt röven! O dans tills imoron har jag heller int gjort, o de måste ja göra imoron, för ikväll hinner jag inte. 

Men nu ska ja forts. läsa åp tyskaprove.

Auf Wiedersehn

Star wars o musikalerSöndag.
Söndagar är tråkiga dagar De händer ju absolut inget! Men skall nog ikväll börja läsa på tyskan. Har tyskaprov på tisdag,har varit borta 4 gånger så de börjar bli ganska paha tror jag. Eller i alla fall känns det som om ja int sko kunna nånting alls! och så är nog fallet också.

Igår tog jag iaf bort min hårförlängdning. De va lite underligt, för nog blev ju håret lite kortare. Men ja trivs i det. Funderar på att klippa håret, o ta bort lite från längden, som ordenligt. Ja vet int. Ville så länge ha långt hår, o speciellt ti ÄD så man kunde laga nån frisyr, men nu har ju de fari redan, så nu sko ja ju kunna klippa de kortare igen. Ja tror ja passar bäst i kortare hår, fast ja gillar de då de e långt. Men ja vet int. Iaf funderar ja på att laga slingor i de, typ nått som far lite mot rött kanske..? ja vet int. Men nått fräsht vill ja ha  i alla fall nu ti våren, då den nästan nästan e här :)

Bara några månader till o så e de vår. Jippii! Ända negativa me våren, e att då de ännu är i början av våren, så e de jätte vått o slaskigt av snön då den håller på att smälta. Men hoppas snön smälter snabbt i år i alla fall :)
I sommar sku ja ju i alla fall vilja jobba, men  ja vet int hur de blir med det. Helst av allt sko bara vila resa, men de lär väl int hända. Eller visst far ja ju till Österrike me Ida, o de e ju kul. Men ja sku vila resa ännu mer än så :)

I fredags pratade jag me Jeba om att samla olika serier, o hon samla då på Friends o grey's o o sex and the city hade hon också. O så tänkte jag att ja vill också samla på nån serie, för de verkar så kul :) Men nu kom ja på istället va ja ska börja samla på. Alla möjliga olika musikaler !! De e nog vår spelkurs fel, vi har ju film o musikal tema, men  i alla fall ska ja börja samla på musikaler :) o jaa, sen titta ja på let's dance, o kom fram till att ja borde nog skaffa resten av Star Wars filmerna också, för har bara 3an så. Så Star wars o musikaler ska ja börja samla på.

Men har nog int så mycket mer att säga. Ska fara o titta på nån film nu o sen blir de att öva på tyska prov :/

Inget att skrivaJa har absolut inget att skriva.
Så kanske ja ska låta bli då också.
TAck o hej, kanske ja laddar upp bilder istället:)

Fira Michaela ikväll:)


fast bilden ljuger, jag är nog inte på sådär bra humör

tältskojj


oj, ja skrev inget igår. men ja orka int. 
Var hemma hela gårdagen, för fick feber på onsdag kväll och hade stegring ännu på torsdag. Var verkligen i dåligt skick. Ja brukar aldri aldrig aldrig ha feber, o igår hadde jag, så nu vet ja hur de känns också. Hade iaf sjukt i hela jävla kroppen, o ja trodde ja sko svimma på onsdagkväll, de va hemskt.

Idag for jag iaf ti skolan och de känns nog mycket bättre. Har dock ont i halsen, vilket int e sådä jätte kul. Men ja hoppas int de blir en förkylning.(helt säkert).
Skola idag i alla fall. Gick väl helt bra antar jag. Inge mer märkvärdigt me de.

Ikväll sku ja i alla fall vara hemma o bli frisk o göra så lite som möjligt för att påriktit snabbt bli frisk, fö ja hatar att vara sjuk. Men ja ville int, så ja joinade Jessicax2 istället. Vi åt fettomat, prata skit o ännu mer skit..o byggde kojja! Ni vet sådä som man gjorde då man var liten. Hur mysit va nu int de ! Puss på er två!

Imorgon blir de stan, och på kvällen blir de fira Michaela. Först ut o äta o sedan till henne o partajja. Ja hoppas bara min hals blir bättre:/

Men nåja, har nog int så mycket mer att berätta så ja tar o slutar här. Gonatt kära vänner, nu ska denhä halsontstjejen o sova!

senil?!Dagen har kännts som en evighet. Ja for till skolan ti 8 fast ja börja först klockan kvart före 10, för ja orka int ta bussen, så for me pappa. Nåjaa, int va de nå me de, ja läste twilight i skolan, så nu har ja bara 1½ sida kvar före ja kan börja på new moon :) i alla fall, hade ja PMH2 först, jag o jessica blev väl typ ganska så långt klara, så de blir presentation på hairspray på måndag. Efter de hadde jag mat o sen modda och moddan har aldrig varit så tråkig! eller säkert har den, men de va så tråkit, o ja var bara så trött, så ja höll på att somna o jaa-a. Sen va de matte, o kan nu hon den dä jävla kandidaten sluta upprepa sig...ja blir galen! ungefär så här låter de då hons ka fösöka säga en hel mening : "de..de e på grund av altså...altså för att..att x..x int kan vara..vara noll" . Ja, ja hitta på den dä meningen just så den har nog inge samband me va vi gick igenom, men de e så jävla störande då hon ska säga varannat ord två gånger!!!ääääääh!!! såndä skit studernade kan int mena allvar då di vill bli lärare! stackars elever som får henne!

nåja, iaf efter de så va de info om förintelsekursen/resan. o ja vet int om ja ska fara eller int. För de första så kräver de ganska myki arbete , o  de e bara en kurs, men de e int de, utan den e ganska dyr. 600-800 euro blir den, eller kanske mindre, men knappast nå mycke. Iaf så e de myki pengar, o ja sko lika bra kunna fara ensam ti södern i två veckor, eller nått liknande för samma summa pengar. o just nu lockar de mer.. så beslutsångest nr 1 jå!

Ikväll e de jumppa fö barnen...eller int ikväll, om 55 min. O ja e ju bara så trött så ja vet int hu ja ska orka! men ja måst nu pina mej igenom de iaf. Sen så ska ja nog faktist ta o slappa resten av dagen. Ja e så sjuttons trött!

O ja håller påriktit på att bli gammal. Ni vet hu gammla männskor stiger opp varje dag typ kl.7 oberoende om de e vardag eller helg. Nå hej hopp här e jag! På söndag, sko ja ha fått sova precis hu länge ja ville, ändå vakna ja klockan 9 o fick int sömn efter de. Int nog med det. I går, vakna jag 45 min före min väckarklocka ringde! va e de nu för skit! somna dock om, men sku ha helt bra kunna stiga opp då! IDAG vakna ja av väckarklockan kl. 7 O JA VAR PIGG!!! de e ja aldrig! nå ja laga iaf väckarklockan att ringa 5 min. senare... o dom 5 minuterna har aldrig tagit så länge :O USCH!

o så har ja ont i ryggen från igår. Att int ha dansa på 2 veckor märks nog ganska bra!

men nu ska ja o vila en stund före barnjumppan.

Nadjakatten har annars int kommit hem ännu :(..den har varit imoron borta 5 veckor :( Kom hem nu Nadja :(

chokladen kommer att äta opp mig innifrånEn tung skoldag, fast ja bara hadde 3 block.
PMH2 först..de gick bra för Jessica va ju där. sedan matte o sedan tyska. Matten lkunde int ha vari mer ointressant! Fatta! teori precis hela timmen! Usch. Nåja..o tyskan jaa-a. Ja kan typ inge tyska nåmer..vet int va som har hänt!
Efter dedä va de matteminitest. O ja har allvarligt ingen aning hu de gick. Matteläraren kolla nog igenom o sa att de såg bra ut. Men sedan avslöja hon ändå inget. Så ja vet int?! 
Efter skolan blidde de stan en stund. Cittare och choklad stod på tur. Tyvärr choklad somsagt idag igen. Attans va ja e beroende! Nu måst ja sluta äta choklad! annars ser ja ut som en köttbulle före sommaren har börjat ;)

Ikväll e de dans. Har int haft dans på 2 veckor, så får se hur de går. Efter dansen tänker jag göra matten..o sen ska ja bara slappa tror ja, se på tv o sånt skit. Ja e bara såå trött. Ja sover ordentliga nätter, men när ja kommer hem är jag död! Idag tillochmed vakna ja före väckarklockan. En hel jävla timme! va har hänt med mig. Lika var det på söndag efter Tärnaby. Ja vaknade av mig själv kl 9 och fick inte sömn efter det !! Ja tror ja håller på att bli gammal. Ni vet sådär som gammla tanter o gubbar stiger upp typ klockan 7 vare sig de e vardag eller helg. Uschamig!

nåja. Tror ja ska gå o vila en stund. Sen iväg på dans!
Ciao

020309


Måndag måndag o måndag efter sportlov. Kan de kännas mer motbjudande?

En vanlig ksoldag egentligen. Först sovmoron,sen modda,sen hål, sen musik o sen kör. Håltimmen va ialla fall bra. Jag o Ida åt choklad o prata sportlov. Så de va riktit bra de! o musiken o kören va nog int heller så dåliga.
O sen så man ju alla härliga kompisar man hade varit utan under sportlovet, så de va bra! Så nog har väl dagen varit helt okej. Men morgondagen däremot. De blir tyska o matte o matte minitest! Fy sjutton! o ja som int kan nått..borde väl nog plugga nu ikväll då. Annars så e de också dans imoron, så borde väl göra de också. Men först ska ja nog vara på datorn en stund.

Ikväll annars..så kommer ja som ja sa öva lite på matte o laga dans...men sen altså sen blir de dator o tv till max. Ja känner mej så oinformerad om omvärlden..så de ska ja göra ikväll!

Annars så har ja ont i armen. Slog till den nånstans i en dörr idag i skolan under håltimmen..o nu tar de ju bara så jäkla ont! Men nåja.. inget mer om de.

Laga in lite fler bilder på facebook från sportlove..så alla ska dit o titta på dem :)
Men ja har nog inget mer at skriva för stunden. Adios!

supersportlov!


Så va man hemma igen,tyvärr. En underbar vecka i ett vackert Sverige.

Reste hela gårdagen. 11,5 timmar tog de, en timme kortare än påväg till Tärnaby. Vi starta 9 svensk tid o var framme halv 10 finsk tid. Stanna i Arvidsjaur och i Torneå.

På fredag va de topptur. Tur jag Malin o Ida for, fö annars sko vi nog ha gått miste om nått. Vi traska upp i 1,5 timme, ca 900meters höjd, o sen stanna vi där i en halv timme o sen åkte vi ner. De va bara för vackert landskap, de va helt sjukt snyggt:) o på fredakväll blev de pizza o film i cafét me hela gänget.
Super vecka me super människor. Tack ti Malin o Ida!

Trodde ja sko sova länge idag, men nehej, ja vakna 9. Men lika bra de, väl. Lade in bilderna på datorn, o dom kommer väl opp hit och på facebook o kanske bilddagboken inom kort. Tog dock int så många bilder, men några :)

Ikväll blidde de rewell center. Fick höra om en modevisning ja ska dansa på me 3 andra tjejer i april, så de e väl nått om de:)
 Imoron e de skola igen då. Ha typ int gått i skola på 2 veckor, så de känns lite underligt, men månne ja int klarar mig. Hoppas jag.  
Nåja, nu ska ja börja ladda opp bilderna.<3

RSS 2.0