Break


Nåja, så har ja laddat upp sista bilderna på Facebook från resan. Själv har jag börja vänja mig vid vardagen, men kan fortfarande inte släppa tanken på resan, den var faktist så jävla bra!

Är sånt fan av de där breakdansarna, så har bestämt mig för att hitta dom på facebook. Tyvärr tror jag inte dom har nå fanclub där, men man kan ju alltid hoppas!

Mattekursen tog slut idag. Äntligen. + vi fick sluta 1,5h tidigare också. Så det var huippu.

Min skrivlust tog slut direkt då jag började med inlägget, så bäst att sluta före de blir flummvlkgjkbjgdk.iiiih! vadå saknar! bästa dagen på länge! först dansa själv och sedan se på jävla bra breakshow!

Dansande DJ


Kvällens gapande fågelmun stängdes och de bar iväg mot stan ti MallanBallan. Vi for och hälsade på Jessica ti Kuntsi och där blev vi o sitta sen hela kvällen. Matilda kom en halvtimme senare och sedan fick vi även besök av Jontte mfl. 
Bra musik och gott sällskap, verkligen!

Nu sitter jag på ansiktsboken o pratar med Mallan och det konstateras att vi båda är trötta men vi kommer int oss för att fara o lägga oss. 

Till slut ska jag ännu citera henne:

"så sen när de börjar komma konstiga bokstäver vet ja att du ha somna fö då e de ditt huvve som ha falli mot tangentborde ;D"

 

Gonatt!


fredag..imoron


Planerna för kvällen står lika öppna som en hungrig fågelunges mun. Ah, vilken fin metafor...eller ja, heter de så? Livet ler och allt är bra. Eller  nästan i alla fall.

Tack så mycket för att det är fredag imorgon så ja sliper den dä otroligt dumma kursen, men lärt mig nått har jag säkert ändå gjort.

Ute e de varmt så ja bestämde mig för att sola en stund. Låg där en halvtimme och resultat hade jag redan fått.

Och så kom jag och tänka på min klumpighet. Ramla in i klassrum och ut ur bussar är inget nyt. Men de börjar vara tomt på den fronten så kanske det är dags att börja klumpa till sig lite. ELLER fara på lenkki för att göra motsatsen. All choklad på resan kanske (har inte vågat väga mig;)) har satt sina spår, men Anna Franks dagbok ligger ändå i första hand. 
Usch vad dethär låter diktigt, bästm jag slutar före nått värre händer.o så poängtera MallanBallan att de heter liknelse och int metafor! så byt ordet där lite högre opp till liknelse istället för metafor!

Mycket huvudlös dröm


Har just vaknat från en alldeles underlig dröm.

Jag var ute på terassen och tittade om katten skulle ta och komma in. Mittiallt sitter en stor fågel på en sten. Den har ett långt panterfärgat släp, som på en smoking, och den kan knappt flyga. Pappa försöker hjälpa den att flyga men de vill int. Den försöker komma in i huset och jag försöker skrämma iväg den. Mittiallt är det Ida som jag försöker skrämma iväg, TILLSAMMANS med henne. Altså fanns det mittiallt två Ida:n, en som försöker komma in i huset och en som försöker sopa bort den andra, som annars bytte form tillbaka till den underligt jättestora fågeln. Int nog med det kommer en flicka som jag knappt känner och är några år äldre än mig också in på terassen. Hon vill ha något att dricka och f¨rågar efter limsa. Jag far in och hämtar men märker att vi inte har, så jag ger henne saft istället, i en isbitsmugg med hål i. Ja lägger dit en till isbit för att den skall hållas kall, och ytterst lite saft. Då jag går ut igen har fågeln fortsatt sin väg mot grannarna och har bytt skepnad till en svartvit randig lurvig hund.
Sen ringde Malin och väckte mig ur den underliga drömmen, tack för det!

Ja, de går int att beskriva drömmen mindre flummigt, tyvärr.

Gratulerar till min äldsta vän


Nåja, så var man här igen då. Huvudvärken spökar någonstans i bakgrunden, men förövrigt är allt bra och att komma tillbaka till verkligheten är också på godväg.

Matteprepkursen kan gå o dra sig i röven, men månne jag int klarar av ännu 3 dagar. Det är ju bara det att de som vi räknar e långmatte?! Inte sku de vara nå problem om jag int sku ha kortmatte!! Jävla dumma idioter som bestämt att blanda grupperna! 

Efter prepkursen for vi iväg till Strampen på lunch för att fira Jessica M som fyller idag 18! Jag som ännu minns då hon var liten. Grattis söt! Trevligt att träffa folk igen, då man är tibaka i Finland. Och jaa, man lär sig verkligen uppskatta sitt hem då man är borta, och rågbrödet får vi inte glömma bort!!

Träffade Mallan igår också, så himla härlit att se henne igen! Vi satt fast hur länge på Waynes och tala skit!

Ikväll hoppas jag att den 3e star wars filmen står på schemat. De myndiga ska o fira Jeba, men är man född sent på året så är man. Skit!

Nåja, idag tänker jag i alla fall lägga upp bilder hit, bara int det tar alldeles för länge.


Hemma i Vasa


Nåja, då har man kommit hem. 
I lördags rättare sagt. Har inte skrivit blogg före dethär för de har inte kännts okej. Nu har jag så småningom börjat komma in i den vanliga rytmen och den normala jag, eller försöker i alla fall mitt bästa.

De sista dagarna på resan var hur bra som helst. Vi besökte somsagt Berlin, Köpenhamn och Stockholm. Allt från shopping till Tivoli och mycket bra köp av 5 Star wars filmer. Ja, 3an hade jag redan så de blev resten. 

Skönt att vara hemma, men ack så roligt vi hade de. Tittar på bilder och vill tillbaka. Har sån himla lust att hitta breakdansarna på facebook, för att ännu en gång tacka dem för en himla bra show. Hoppas hoppas hoppas dom har facebook fanclub. Och månne dom inte minns mig! Jag låg ju faktist där mitt bland dem ett tag (läs tidigare inlägg). Ja oj oj va vi hade bra.

Men nu e jag somsagt hemma, och visst är det så, borta bra men hemma bäst. Och såklart saknade jag ju Vasa, fast jag inte skulle tro det. Eller kanske inte Vasa, men alla nära och kära. 

På lördag efter hemkomsten bar det av till Kokkola för att hälsa på moffa och mommo. Moffa e nämligen på sjukhuset igen :( Mycket ledsen Satu, men han kommer ännu bli bra, de måste han! Ja tänker åtminstone hoppas på det till 100 %

Igår var det en gammal bekants konfirmationsfest, och på kvällen blidde de Harry Potter på bio. Hade hört bara negativt om den, men jag tyckte den var hur bra som helst. Bättre än 5an. Och är man Harry Potter nörd så är man.

Pipet har kommit tillbaka också. F:et som pipar i örat. Grejt, nej de är det  verkligen inte. Jobbigt om man vill ha de tyst. Men jag har så mycket som händer i livet just nu så kanske de e de som spökar. 

Var på matte prep-kurs idag. Första dagen. Nej tack. Fyyy vad det var jobbigt att sitta där och försöka hänga med i svängarna. Men månne de inte blir bättre. 

Så ska jag träffa Malta-tjejerna också här nångong före skolan börjar, hoppas jag. De är bara så svårt att få ihop allas tidtabeller etc. Och inte nog med det så bor vi ju alla i olika delar av Finland, så det gör ju inte saken precis lättare.

Nåja, är hur trött som helst och skall snart och ta en tupplur, men tänkte uppdatera bloggen lite, så jag vet vad som har hänt och kommer att hända. Bilder är också på kommande. Direkt då jag får dem minskade :)

Puudli pudli pudli puuu... NEJ!

Nåja, så hade man internet igen då. Gym for Life är över och hemvägen är i full fart, men jag tänker ändå berätta vad som nu hänt under de senaste dagarna.
Onsdagen den 15 juli
Vi blev avkippade i Dornbirn på skolan HTL och "logga" in oss där med våra ljuvliga madrasser. Som jag tyvärr blir lite sjösjuk av, men inte gjorde det nånting. Bättre den än ett liggunderlag. 
Vi bodde me två andra grupper från Finland. En från Lappfjärd och en från Närpes.
I samma skola bodde ännu danskar och albaner och ryssar och tjecker. Ja, heter de sådär? Nåja, ialla fall.
På kvällen var det inmarch och öppning av världens förta gym for life. Somvanligt en megabra show med fartfyllda gymnastikprogram.
Torsdagen den 16 juli
Dagen vi väntat på i över ett halvt år var kommen. Dagen då jag och Ida sku uppträda på stadens torg. Och bra gick det, om man bortser från musikteknikerns moka i början. Men i alla fall.. Varmt var det också. Minst 30 grader i solen, och absolut ingen lufta att andas.
Vi titta även på tävlingsprogrammen i hallen och några andra program på torget. 
På kvällen bestämde vi oss för att åka tåg till Bregenz. Vi förstod oss inte riktit på biljettautomaten så en snäll ortsbo hjälpte oss. Men mest häpna blev vi då vi berättade varifrån vi kom och han svarde med att säga "mitä kuuluu?" Jaa, tydligen hade de en finsk utbyteselev i hans skola. Mycket trevlig var han, och burn till andra andra pojkar som förökte få oss att se på dem, då vi pratade med honom istället. Maha.
Vi kom till Bregenz och åt på en fin italiensk uteservering. Efteråt var det meningen att vi skulle till bodensee stranden, men vi fastnade vid en breakdance show. SÅÅÅ JÄÄÄVLA bra var dom. Och ännu roligare blev det då dom kom fram till mig och sade nått oförståeligt på tyska. Jag som ändå förstår tyska hade svårt att fatta så jag sade "english please". Då hade han tydligen sagt att jag skulle sträcka upp armen. Nå, modig som jag var sträckte jag upp handen, fastän jag var svettig som en gris. "högre högre" tyckte hela gänget. Så där stod jag med armen i vädret då han igen sade nått oförståeligt på tyska som jag inte hörde. Då hade han frågat efter en frivillig. Och där stod jag då och markerade, så såklart jag var den frivilliga då ;) De ville att jag skulle lägga mig ner på deras "dansgolv" och blunda. De gjorde jag så gott jag kunde och så började breakdansande. De hoppades o skuttade över mig och där låg jag och kunde inte göra nånting. Pricken på iet var då nån av dem gick på händer över mig och pussade mig på kinden. Ja, Gud vad jag och Ida talade om dem hela kvällen. FAN va di va bra. Showen avslutades med orden. Our show is your show, your money is our money. Dit for alla småpengar ;)  Kvällen avslutades med ett jagande av tåg tillbaka till Dornbirn. Huippudag!!!
Fredagen den 17 juli
Sista tävlingsdagen. Spenderades i hallen och tittade på bidragen. De båda Finlandgrupperna hade fått silver dagen före. På kvällen var det The monroes som spelade. Smått tråkigt hade vi i början, men efter håkandet att baren hade K16 så var det lite bättre. Vi shejkade hårt och allt slutade ganska vått. Jag och Ida missade nämligen sista bussen tillbaka till skolan så vi måste gå i ösregnet ca 3 km . Inte nog med det , de fans ingen trottoar så vi måste gå på bilvägen, och tyvärr var den ganska traffikerad så de blev många besök i närliggande diket. Grejt! Skorna är ännu våta.
Lördagen den 18 juli
Tittade på de sista uppvisningarna och på kvällen var det gala. Alla program som hade fått guld i sin kategori visade upp sina program och tillslut korades en vinnare. Det blev en estnisk  truppgrupp som vann den första gym for lifen. Själv köpte jag ett paraply som jag mer eller mindre älskar. 
Söndagen den 19 juli
Gym for life tog slut och inflyttningen tillbaka i husbilen stod på schemat. Sedan körde vi ca 400 km till en by vid ett namn jag inte minns. Vi blev positivt överraskade av ett närliggande spa med SAUNALAND. kan det bli bättre. Ja, jag och Ida såg verkligen framemot det så vi stack dit direkt efter lite lunch på campingen. Saunaland visade sig ändå inte riktit vara nånting för oss. För då vi kom dit märkte vi att alla, precis alla var över 50 år, och inte nog med det, NAKNA!!! Mysigt att basta me nakna tanter och gubbar som går stolt och visar upp sig. Nej nej, smått chockade som vi var, höll vi oss på simdräktssidan. Men Ida gick ändå och tappade bort sin skåpnyckel så helt utan äventyr va de inte. Men nyckeln hittades och likaså en svensktalande tysk som bott i Finland för 50 år sedan. HUH HUH!
Idag, måndagen den 20 juli
Berlin berlin berlin, wuuhuu. Vi såg på Anna Pihl hela vägen upp, som jag annars har fasnat i. Jäkla bra serie. Nå i alla fall. Idag har vi varit och sett på Sanssouci slottet och parken och jaa-a, vad skall man säga. OTROLIGT vacker park och vackra slott. Alla stod med munnen opp då slottea bara fortsatte fast hur långt. 
Nu ska jag och Ida ladda upp lite foton, men sen ska vi o sova. Tidig väckning, för de e ju faktist BERLIN vi besöker imorgon. 

Jippi, internet!

Lördag
Det bar iväg från Sverige med båt från Helsingborg till Helsingör. Det vackra Danmark stod på reseplanen. Och verkligen, det var vackert!! Små hus med höööögt till tak, och stora herrgårdsliknande hus med havsutsikt. SÅ vackert, jag var helt in LÖÖV! Vi körde genom Danmark till södra delen av landet och stannade där på Albuen camping. En kiva camping med trevliga människor. Jag och Ida raggade tillochmed imisstag opp campingens barn och en smätta oss tillochmed på röven. Jaa, lite rädda var vi nog att gå till Wessan på kvällen, för vem vet vem som kunde ha lurat i buskarna och smättat oss på röven igen!?
Brevid Campingen fanns det också en jätte vacker strand som blev fotokohde nr 1 . Sååå otroligt fint, och så härliga stenar!!
Söndag
Tyskland var det som gällde. Vi åkte med färja över till Puttgarden. Där besökte vi Boarder shop och inhandlade lite billig alkohol. Sedan var det köra genom norra tyskland som gällde. Vi stannade vid Humboldtsee på en camping. Mycket vackert ställe med trevliga människor och Brötchen. Ja, jag beställde faktist bröd till nästa dag på TYSKA! Här övades tyskaskillsen, och jaa, de är nog roligare att prata i verkliga livet än i skolan :)
Måndag
Köra genom Tyskalnd var det på dagens schema igen. Enda ner till Tübingen. Det kändes nog jätte långt, men skönt var det att komma fram. En mycket vacker stad med gamla fina byggnader. Vi gick i gamlastan och vid den genomflytande floden och hörde på körsång som sjöngs vid båtarna nere vid floden.  Vi hade här också  lokala pojkar efter oss, men jag och Ida är svårflörtade. Men nåja, dom var typ 14 så dom intressera ju int ens oss ;)
Tisdag
Idag har vi kört den sista biten av Tyskland och till Österrike. Bregenz var på dagens schema och upp med linbana. Så himmmmla vackert med alperna runt oss i alla möjliga olika höjder. Där oppe vid alperna fanns också olika djur, allt från gulliga kaniner till vildsvin och hjortar. SÅ vackert. De går inte att beskriva, och inte att få på bild heller för min kamera e inte kapabel till sånt. TYPIST!
Vädre ha vari varmt de senaste två dagarna, men före de har de vari ganska dåligt. Men från resandes synvinkel bra. Inte för varmt och inte för kallt.
Idag annars då jag och Ida skulle duscha så for vi i vanlig ordning till duscharna och stod i varsin koppi brevid varandra. Efter att båda hade tvättat oss klart så utbrister mittiallt Ida " Vi har inga handukar". Jepp, just de. Vi hade glömt handukarna i bilen och där stod vi då nakna och våta med nytvättat hår och visste inte vad vi skulle göra. Skratta gjorde vi i alla fall, och speciellt d jag ännu kom på att ja hade heller inte tagit med några byxor med till duschen. Så de blev att lägga på ig pyjamasen på den våta kroppen o traska genomblöt till husbilen! 

Första dagen

fredagen den 10 juli
Oj oj oj vilken dag. 
Den började med väntan på att väckarklockan skulle ringa. Vaknade av att de guppade så mycket på båten. O jag var inte den enda, tydligen hade alla andra också väntat på att väckarklockan skulle ringa, men ingen vågade säga nått för att inte väcka någon.
6.30 finsk tid var vi i hamn och då bar de av genom Sverige. Jag och Ida sov 3 timmar i bilen, och jaa-a, de e verkligen skönt! Tro de eller ej, men då bilen gungar så e de jätte enkelt att somna! + att de e roligt!
Vi pausade i Grenna och åt lunch och shoppade lite polkagrisar. Jätte vacker stad, verkligen. Så söt
Sedan fortsatte färden mot södra Sverige. Nu sitter vi i Råå nära Helsingborg och äter kvälsmål. Vi har "bastat"(sveskar kan int basta) och simmat och gått längs stranden. De e blåsigt men int gör det nånting, vi har det mysigt i bilen.
Imorgon fortsätter färden mot Danmark och i över morgon Tyskland.

The Resa är här!!


WUUUHHUUU!! Idag gäller det! I
dag är det dagen som vi väntat på i över ett halvår.
De bär av till Österrike idag då. Dock kommer vi int fram före om 5 dagar, idag är de bara Nådendal som gäller, men i alla fall! Ja e så taggad, de kommer bli AWESOME.
Klockan 2 startar vi, o jag orkar inte vänta, klockan är bara 11.

Förövrigt har jag lite ont i huvudet. Det var nämligen så att jag var ute med katten och den hade gömt sig under terassen. Nåja, int någo med det, det gör den alltid. Så jag bestämde mig att lägga mig på mage och kolla var under terassen den var. Såg inte den så ja försökte kolla lite nogrannare. De visade sig att den var för nära för att jag skulle kunna se den, men Titioo värkade nog se mig och ha annat i tankarna.
Mittiallt kommer en tass flygande framför mig. Jag blev så skrämd så jag slog huvudet i terassen. Nu har jag en liten bula, men som tur gick inte huvudet sönder. O nej, inte terassen heller, som min gamla lågstadielärare skulle ha funderat över.

Hamppare och franare


Nåja, nu e nästan allt packande klart. Men ska ännu med mamma till butiken för att köpa det sista bortglömda sakerna.
Efter stan så blir det att börja göra hemmalagda hamburgare. Har varit snål på det fast hur länge, men de har aldrig blivit av , så idag skall jag laga hemmalagda hamburgare och franskisar. MUMS! (hoppas ja)

Det är ganska många som ska på resa just imorgon, kanske det är en populär dag att resa på, va vet jag.

O så flytta vi över mitt gymkort till Sarah över sommare. E ju borta och har annars heller inte tid att fara på gymme, så nu får Sarah ta o använda det.

Halå? Halå?


Nåja, 1 dag kvar till the resa! Ska packa o se vad allt jag skall ta med mig, och ikväll blir det att packa in det i husbilen. Och imoron smäller det. De kommer bli så jäkla bra!!

Kom o tänka på ett telefonsamtal ja fick här nån dag sedan. Antingen va de nån som int hörde vad jag sa, eller mer troligt nån som skojade lite med mig. Jag hade iaf roligt åt det. Samtalet löd såhär:
"hej"
"hej"
*tyst*
"halå"
"?"
"halå"
"halå"
*tyst*

Maha, mer sånt åt världen!

Nu ska ja så småningom hoppa i duschen...men nu packa!

Michael Jackson på tv4Märkte just att det kommer ett program om michael jackson på tv4 som jag tror jag skall ta och se på. Sedan ska ja titta lite på vad jag skall packa, och sen är det nog sängen som gäller !

Gonatt!

2 dagar


Oh, nu är jag nog så på G. Vi var med Ida och hämtade våra jackor från Startrikå. DOM VAR SÅ JÄVLA FINA! Äh, e helt förälskad i jackan. Jaa, o så kolla jag in i husbilen, snart smäller det!

Ikväll ska ja träffa Malin en sista gång före vi far, och snart skall jag börja laga pizzadeg. De blir nämligen hemlagad pizza idag.

Katten hade varit ute idag och då den kom in märkte vi att den hade fått fläskläpp. Antagligen hade en humla stucki den i munnen. Stackarn så såg otroligt söt och rolig ut med halva läppen normal och andra halvan 2 gånger större!


O så äntligen har packandet börja lite. SKOJ!

Saamaton


Nåja, fixa en ny look på bloggen igen, bättre eller sämre vet jag int men nu tänker jag inte röra den på ett tag vare sig nån vill det eller ej.

Tiden går så otroligt snabbt. Fattar inte att klockan redan är halv 9. Har jag faktist suttit här så länge?! Nåja, blir väl strax att börja kolla kläder jag ska ha med etc, för de ska tvättas och sånt.

Jag gillar inte när folk är saamattomia. Fast jag vet att jag själv är det ibland. Eller det är väl kanske det mera, om jag inte är saamaton, men någon annan är, då är det störande!

pannluggen blev RAK


Var och shoppade inför resan idag. 3 nya tröjor och en topp, ett par fliflops och underkläder samt en ny look. Klippte pannluggen RAK. Så himla nöjd!

Jag hade så mycket att skriva för en stund sedan, men nu blev det helt tomt. Får väl ta och återkomma då inspirationen är tillbaka.

Ni får ursäkta suddigheten


Yesfunderar starkt på att fara o klippa håret imoron. tänkte klippa mig en ordentlig rak pannlugg..månne jag vågar.
Tänka först göra det själv, men antar det blir bättre om frissan gör det.
Antagligen har min "vanliga" frissa int tid eftersom jag senast måste vänta 5 veckor för att få min frissa tid. Men jag tänkte fara till ett drop in. Hmm.. jaa, kanske jag nog skall ta och göra det (:

Kolla med Sarah på filmen Yes man. Den var ganska rolig och helt sevärd så ta o hyr den. Den handla om Carl som sa nej till nästan allt, och sedan far han på något slags möte där han lär sig att säga Ja till allting, o så börjar han helt enkelt säga ja till allt från att fara på Harry Potter maskerad till att hoppa bungyjump etc....ähh...låter kanske underlig, men den va nog helt bra :)

4 days to go4 dagar kvar!! wuuhuu! Känns helt awesome verkligen! de kommer blir så jäkla bra, hoppas jag iaf (:

Och imoron ska de på stan och shoppas saker för resan. Grejt!


Ikväll blir de att se på film med syrran. Men först skulle hon kunna vakna. För just nu sover hon. Kanske jag skall fara och väcka henne. Satus specialitet: Hoppa på henne, lyfta på ögonlocken, dra henne lite i håret (inte allt för hårt) och sist men inte minst, det värsta. Dra av täcket!

Bröllopsdag


Om en snar framtid, ska vi säga sådär 10 minuter bär de av ti Närpes till någonslags växthusrestaurang(?!) 
Det är nämligen så att mamma o pappa har bröllopsdag idag.  5.7. 
23 år har de varit gifta.

Nåja, nog talat om det.

Vi gav maskkur åt katten idag, och jag måst nog säga, att en förtryckt katt ser gullig ut. Men nej, nu lät de där fel. 
Men ni vet, då den försöker kämpa sig loss från greppet, för att inte behöva svälja den illasmakande tabletten och själv fösöker man hålla i den med kraftigare tag för att den inte skall rymma. Jaa, den är i alla fall jätte söt i då (: .. äh jag är konstig (;

Nåja, men nog om det. Nu ska jag fixa håret och sedan bär de av ti närpes

Nånting äckligt läsvärtNånting hemskt äckligt hände idag.

Jag var ute med katten. Såg en spindel på marken och tänkte att jag skall vara MODIG och mosa den. Nåja, räkna ner för mig själv på samma gång som jag hade konversationen "gör de, nej, gör de, nej, gör de" i mitt huvud. Bestämde mig för att göra det. Tryckte sakta foten på den äckliga spindel, och höll den där i kanske 1,5 sekunder för att försäkra mig om att spindeln verkligen var  död. Då jag lyfter upp foten ser jag hur hundratals minispindlar sprider sig från den störres  våta fläck. FY FAN vad det var äckligt. trodde jag skulle spy av äckllighet. Nu efteråt då jag tänker på händelsen tycker jag aningen synd om den mosade spindeln...inte visste ju jag att den var gravid!!

Satu vs klädhög


Jag nästanpackar sombäst  inför den kommande resan.

Har kämpat med den allt för stora klädhögen på stolen. Ni vet, kläderna som man egentligen borde vika tillbaka in i skåpet men som man slänger på en stol istället för att det är enklare. Nåja, kanske inte 2/3 skulle ha behövts slängas i tvätten, men det är enklare att tvätta än att gissa om nått är rent eller smutsigt. För hur kan man minnas när man senast har använt en tröja???

I alla fall så håller jag på att tvätta kläderna som skall med på resan. Eller jag gör ju inte det, utan tvättmaskinen men i alla fall.
Har också insett att jag har ganska mycket jag ännu borde handla före jag far. Finns det något som jag borde ta med?! Att packa är ju  i och för sig ganska tråkit, men på något vis ser jag ändå fram emot de. O framförallt själva resan. Bara 5 dagar kvar. Jag kan int fatta de.

Imoron har mamma och pappa bröllopsdag. Så vi ska antagligen ut och äta. Till närpes tyckte mamma, där finns nån växthus restaurang. 

Nåja, nu ska ja fortsätta med mitt städande och planerade inför resan.


6 dagar och sommaruniHar kämpat med pappa med en engångsgrill...Dom är nog ingenting att ha.
Vi skulle köpa en ny grill i våras, men de blev aldrig av, så nu då vi vill ha grillmat blir de att ta till engångsgrillen.
Får se hur de blir.

Ikväll blir det strömsö. Fira Ellan som fyller 18! Stor flicka, grattis!

och idag är det bara 6 dagar kvar till the resa. Wuhuu vad jag väntar. Det kommer bli så jäkla roligt, hoppas jag iaf. Så har vi fått brev från hon som har hand om det och jag är nog ganska på G!


Fick också brev från sommaruni idag. De blir matte rep i sommar. en vecka räkna matte från 9-13. Huh huh, men de är nog bra, så behöver jag antagligen inte räkna så mycket sen senare. 
Sen kom jag på att jag måste läsa en förintelse bok och skriva några tusen ord om den. Hjälp. Men månne jag int klarar av det.

Det är så mycket i höst som händer så jag nästan väntar på det. Eller inte väntar, inte på det sättet att jag skulle villa tibax till skolan nu. Men jag ser smått framemot alla projekt, förintelsen och musikalen osv. Studentskrivningarna ser  jag kanske int direkt framemot, men visst vill jag ta studenten så snabbt som möjligt..

Nu ska de kokas ris!

martasparta mallanballan <3


torsdag idag.

Gårdagen och idag morgon har gått åt att vara med Marta och Malin. Så roligt att se henne efter 2 jävla år. Allt för lång tid. Nu väntar jag bara på att fara ti sverige och hälsa på henne!

Nu sitter jag brevi en sovande katt och funderar på att fara och sova själv en stund...blev inte så mycket sovet inatt.

Men först skall jag nysa, jag gör de hela tiden

RSS 2.0