snö på marken

Första snön kom annars igår kväll! skoj! Nog för att den smältar bort direkt solen lyser på den, men i alla fall :D så de ser lite vitt ut i alla fall.

överasknings fest

Igår kväll firade vi Malin. Vi lagade ögonbindel på henne och körde till Mias villa. Först efter 10000 km grusväg och 2000km asfaltväg gissade hon rätt. Ja, jag och Elin blev mycket förvånade då vi såg Köklot skylten efter kanske 20 km. NU FÖRST! var vår första reaktion.
Vi åt god taco paj som Mia hade lagat och god kladdkaka som Matilda hade lagat. Och sen massa chips och godis och popcorn och sånt. Riktig tjejkväll. Sen bar det av mitt i natten för mig och Ellan tilbaka till Vasa.
Ont i bakre delen av tungan. Hoppas verkligen det är på grund av godiset.
Om en vecka går jag och Jeba i Stockholm och shoppar loss! Hoppeligen!
Bilder kommer inom kort.

tar spiken mot flunssan



Skola och sen dubbelblock hål. Kanske det skönaste nånsin då andra också har. Var till hälsosystern och tog HB och blodtryck och sedan med Jessica W på kaffe.

Hemoglobinet var 134 och blodtrycket 120/70 så allt var perfekt sa hon. Så min svindel som jag får ibland beror inte på det. Men hon tyckte jag borde dricka mer och få bort spändheten ur axlar och nacke. Ska till en massör så snabbt som möjligt.
Bestämde mig också för att ta vaccinet mot svininfluensan eftersom nästan alla andra också tar det. Snacka om att vara lättövertalad, lättmanipulerad och faller för grupptryck. Jepp det är jag det! Men vadå, int vill jag vara den ända som får svininfluensan om nån ska få den.

Efter skolan var det kaffe med Mallan the ballan som gällde.

Happy halloween till alla!

Gratulerar du bästa!

Klockan är 9 och först nu har jag tid att sätta mig ner vid datorn och koppla av. Eller okej, har nog haft tid före, men har bara inte orkat.
Höjdpunkterna på dagen:
kokosboll av Soffan och ben an jerry's av Jonas. MUMS!
Vi var och grattade Malinsjuklingen idag också, 18 år fyller hon. Grattis sötnöt <3
Var och körde på landsväg idag, körde 80 wuhuu!
Telefonsamtal av Sarah :)
Såg på muodin huipulle och tyckte att absolut fulaste klänningen var den som vann deltävlingen denhär veckan.

Stockholm i mitt hjärta.

Ser så mycket fram emot Stockholm nästa veckoslut! Ska shoppa massa kläder och stuff, ända problemet är att jag borde vinna på lotto före det. Men kanske det inte är en omöjlighet!
Skor, byxor, vinterjacka, tröjor..det ska jag i alla fall ha. Ja, hmm o sen sku det ju vara roligt med nya festkläder och accesoarer (hur skrivs det?) .. ja, den dä lottovinsten sku inte sitta helt fel.
Imoron blir det körningen igen. Akta er!
Sku villa ha ugg's men jag sku vila ha ettpar andra stövlar också. Vad skall jag välja? För om jag köper ugg's ska de inte vara fejk utan riktiga!

kallt och vått

Kanske tråkigaste föreläsningen nånsin i skolan idag!! Kan man prata tystare?slöare? tråkigare? tror int det!
Är otrolit trött och funderar på att bara slänga mig på soffan o kolla på TV resten av kvällen. En alldeles för vanlig hobby dock. Men man vill ju inte precis ut och motionera då de regnar! Och gymkortet är uthyrt, attans.
Krya på dig Malin!

DET BRINNER!! eller nått sånt

Satt och kollade på 90210 i övre våningen. Mittiallt började jag känna en tobaks/rök lukt. Andades in en gång till men då var lukten borta, men nästa andetag var än en gång fylld med röklukt. Ropade till mamma och sade att här luktar bränt (eller nånting ditåt), för ingen röker i vår familj heller. Tittade opp från datorn och såg helt klart och tydligt rök i hela vårt hus. Sprang ner och var helt inställd på att det brann nånstan i huset. Då jag kommer ner för trappan ser jag pappa med en cigarr i munnen i tamburen och skrattar "ihan kippurassa". Tydligen sku han bråka med mig. Han funderade också hur det tog så länge för mig att känna lukten, stackarn har inte ännu heller fått upprökt sin cigarr som han fick i 50 års present av nån. Den skiten :)
Nu luktar det sverigebåt i hela huset.
Godnatt!

titioo

titioo i väntan på sin tur :)

Ultraljud


Var och kollade ultraljud. Förstod inget av bilden, men läkaren sade att hon kunde se ett hjärta och sprattlande ben. Blev jätte jätte jätte glad!

Ja, dock var de inte mitt ultraljud, utan kattens. Tydligen är det möjligt att några ungar dör och katten föder ut dem, medan några stannar kvar i liv. Titioo har ännu 1 levande kattunge i magen. Så kanske det blir en kattunge till jul i alla fall. Bara inte hon får missfall igen, vilket tyvärr är möjligt. Men vi håller tummarna!!

Jag var helt hårig i famnen efter att jag hållt i titioo, eftersom veterinären måste raka bort lite hår för att kunna ta ultraljud.

Ikväll blir det lite tv, läxor och 90210.

Bläckfläck


Märkte att jag hade två bläckpennsfläckar i pannan. Undrar hur de har kommit dit?


och eftersom jag är så sjukt dålig påa tt ladda upp och ta bilder sådär bara, får det än en gång bli tråkiga webcam bilder. Men jag får ta och nöja mig med det.

Om en stund bär det av till veterinären med titioo, får se vad de säger om henne.


Att inte få sömn


Att räkna får funkar inte. Att räkna till 100 och sedan tillbaka till 1 funkar lite bättre. Däremot funkar det ganska bra att dra täcket över huvudet och låta näsan sticka fram för att få lite luft.
Fick altså inte sömn förra natten. Låg och vände och vred på mig fast hur länge. JOBBIGT!
Att svänga på kudden testade jag på i morse, kanske bästa sättet!

Översvämning i badrummet lyckades jag också nästan med. 

Nu ska jag ta o fixa mig, äta morgonmål och sedan pysa iväg till skolan. Ha en bra dag! 

vad är det för hastighetsbegränsning? oj, 50.


Hade körning idag. Wuhuu jag körde 60, det var roligt. Men det är ganska svårt att kolla på både vägen ooch hastighetsmätaren, för att inte glömma speglarna! ;D

Ja har inte egentligen nånting att skriva. Så kanske int jag ska göra det heller, så det inte blir massa flummmm.

Muse i münchen

Sitter och lyssnar på muse än en gång och ångrar att jag inte köpte biljetter till deras keikka som var för några dagar sedan. MEN de ska ti münchen 20 november, nån som vill köpa flygbiljetter o biljetter ti keikkan samt en hotell-natt till mig? Ingen? mamma? nåja, tänk på de!
Så tänkte jag o Sarah planera vår New York resa som blir av nångong i April. Vi båda är fast hur taggade som helst. Än en gång borde vi bara hitta nån sponsor...nån frivillig sponsrare?

thrill the world


Natten var lång. Titioo födde 2 döda kattungar. Synd, jätte synd. Sarah var med henne hela natten på wessan om den ännu skulle ha fött fler, men det gjorde hon inte. Imorse bytte vi plats.

Men det var nån som sade att hon ännu kan ha nån levande kattunge i magen, som kommer på rätta dagen. Så de får vi hoppas på. Men vi får se, vi skall imorgon emd henne till veterinären.



i går kväll/natt hölls thrill the world i Helsingfors för första gången. 90 st medverkade. I alla fall stod det så på Youtube. Ganska dåligt filmat är dethär dock.

inga kattungar till jul :(


Det blev inga kattungar heller :( Titioo fick missfall ikväll, så nu har den fött 2 döda kattungar. Jätte jätte jätte synd, jag hade verkligen sett framemot kattungar till jul. Men nåja, får hoppas på att hon blir gravid igen och att det inte blir missfall då. 

Humör: inte bra

Fiesta

Ben and Jerry's och Idol kommer kvällen bestå av. Ja, o så lite maränger, för Sarah kom på att hon ska ta o baka sådana.
Trött som bara den efter en "lång" skoldag. "lång" pga de två hålen jag hade mitt på dagen, men den höll trots allt på till halv 3.
Kom hem och somnade i 2 timmar. Hur skönt är nu inte det att sova på dagen?! Kankse nått som borde införas i lagen i Finland, fiesta helt enkelt. På grund av den mörka tiden vi har här.
MMMMMMMmmmmmMMMmmMmMmM

Muodin huipulle


Jag tål bara inte folk som inte kan ta det att de förlorat.

Tittade just på Muodin Huipulle från mtv3 och där var denhär ena tanten, som designa typ världens fulaste plagg och inte kunde ta det att hon förlorade. Hon sade inte hejdå till de restvarande deltagarna och hon agerade bara surt. Det är mer acceptabelt om det inte skulle ha varit TV men nu såg ju i princip hela Finland hennes barnsliga beteende. Och då de frågade vem hon tror/hoppas kommer att vinna, svarade hon "ingen". HUR BARNSLIG FÅR EN 40 ÅRIG KÄRRING BLI???
PINSAMT Hely!



tjock o lycklig


Dagens dubbelbokning gick smärtfritt och jag fick komma en timme tidigare och köra istället.
Det är nog super skojjigt att köra bil, idag övade vi backstartar och sånt. Gick super tyckte jag! Det tyckte bilskolaläraren också så ja fick köra tillbaka till bilskolan, skit skojj att köra i traffiken! Äh, ja väntar på måndag då jag än en gång ska fara o köra. Duktig Satu!

Skolan var nu som den var. 3 läsämnen efter varandra är ganska jobbigt. Men Samhällsläran tar ut de för det är lite som högstadieflashback.

Bilskolateori från kvart över 4 till kvart före 6. Helt okej, inte lika tråkigt som senast. Det beror så mycket på läraren hur rolig timmen är!!

Ikväll kommer Sarah hem så det blev inget Åbo för mig.



FLÄSHT

Jedi powers, ja visste jag hade sådana!

Gjorde ett test på facebook, och märk väl, facebook test har alltid rätt. Nå i alla fall, så handlade testet om Star Wars, och om jag sku leva i StarWars universumet..eller vad det nu är,  så sku jag vara en Jedi.Jeij!
Förövrigt tycker jag att ni skata en titt på Jebas nya blogg. Länken finns bland länkarna :)

Fame!

Att dubbelboka sig är INTE bra. Jag hoppas innerligt att bilskolan är på bra humör och är villiga att flytta min tid en timme bakåt.
Var och kollade Fame med Fia. Helt okej film, men den hade inte riktit nån handling så därför var den kanske inte riktit som jag hade hoppats på, altså lika bra.
Kanske far till Åbo i helgen. Skoj!
Jaa just, ja tror jag skall designa min egna studentklänning. Eller någolunda i alla fall. Har en fast bild hur jag sku vila att den sko se ut. Men jag vet inte hur jag skall uppfylla den.

Övis abin kan dra åt röven!

Jag är så arg på vår årskus. Här jobbar och sliter folk (sitzgruppen) för att ordna en sitz till Abina. Och sedan då man ska ta o anmäla sig så finns det 25 stycken intresserade. Vad är det för jävla stil. Vi är 130 på årskursen. Har en hel jävla årskus önskat sig en sitz så ska nu fanemig de dra dit sina stora rövar också. Fan va jag blev förbannad idag.

och du är..?



Det värsta med Facebook, är då nån man inte känner addar en som vän. Personen har ingen bild på sig själv, och man känner heller inte igen namnet. Men det som är kanske ännu mer irriterande, är när nån faktist har en bild på sig själv, men man känner ändå inte igen personen. Man har fast hur många gemesamma bekantan, men namnet och bilden är helt nya. "Borde jag känna denhär människan?": Frågan som går på repeat i huvudet.

Brum brum

Hade min första körlektion idag. Det var skojigt, tjoho :) Nu väntar jag på att få börja köra lite snabbare.
Efter det for jag på kaffe med Mallan, och sedan senare joinade även Jeba oss. Malin far ti Sverige idag så jag måsta ju säga hejdå.
Imoron börjar skolan igen vilket kanske inte är den gladaste nyheten idag. Men jag klarar väl mig, efter denhär perioden är det bara 1 period kvar och sedan är man i princip fri som en fågel!! Så jäkla skönt!
Hade tänkt ta o kolla på lite skolor och sånt för nästa år, men tappa motivationen och tänkte att jag kan lika bra titta på 90210.

Sticka och såntdär


Det är nånting med pappas mac. Den trycker ihop alla inlägg. Vad störande!

I alla fall. Jag har just bakat dubbelsats bananmuffins, för vi hade för mycket banan. Ända minuset är ju kanske det, att det är mer andra ingredienser än banan, men 4 st har jag åtminstone användt så det är ju bra!

Varför får man alltid lust att göra saker som inte är möjliga? Mamma nämnde ordet sticka just, och jag fick mittiallt jätte lusta att sticka en halsduk åt mig. En stor lång tjock vit halsduk. Härligt!


Satu och Säde har namnsdag idag =)

Fick meddelande av min kusin/fadder(gudmor) idag. Grattis på namnsdagen sto det :). Japp, jag har namnsdag idag, 18 oktober.

Igår kväll var jag med Jeba och Mallan. Vi spelade bredspel och skrattade åt allt. Kvällen blev dock kort för min del. Blev väldigt yr mittiallt(svindel?) och började må dåligt, så jag for hem. Ännu i morse var jag lite yr, men det har gått om nå. Skönt.

Idag ska kusin firas. Hon har fyllt hela 22 år för några dagar sedan.

Aloe Vera


Köpte en Aloe Vera växt igår. Råkade dock imisstag söndra ena bladet, men ja tror att den helar sig själv. I alla fall kom det äckligluktande olja ut ur växten och den oljan ska tydligen leka sår. Så det är ju lite häftigt :)

Hurja stuff med Jeba

Hurja stuff med Jeba stod det i kalendern. Jaa, så hurja var det kanske inte. Men skojj hade vi det nog.
Det har varit så sjukt kallt och regnat hela dagen så det fanns inte så mycket att göra, men vi gjorde det bästa av allt och konstaterade att om vi inte skulle ha några framtidsplaner skulle vi säkert stå framför spelautomater dagarna i ända.
Ikväll har vi haft ost och vinkväll här hemma och det är ju alltid gott.
Nu har jag just sett klart ett 90210 avsnitt och skall just fara o sova.

passfoto

Jag var och tog passfoto idag. Lite pinsamt men vad kan man.
Kom dit, märkte att de va samma pojke som tog enskilda fotona i skolan. Samma sak hände. Han tog foto, jag blev missnöjd, han tog ett till, jag tänkte yeah what ever, han sa vilken han tyckte var bäst. Den tog jag. Han frågade "färg eller svartvitt" Jag svarade "svartvitt". Han printade ut i färg, jag vågade inte säga nånting. Jag betalade för 4 foton (+ billigare pris) jag fick 6 foton istället. Jag gick ut ur butiken, jag var missnöjd. Ringde Malin, klagade och fick höra jag sku gå tibaka och säga att jag ville ha svartvitt. Jag ringde mamma, fick höra samma sak, samlade mod och gick dit. Jag frågade snällt om det var möjligt att få i svartvitt, han svarade jå med en lite suck. Jag skämmdes. Han printade ut i svartvitt, jag väntade. Han sa att det nog ändå kommer i svart vitt på körkortet. Jag skämmdes lite till. Jag tackade och var nolad. Jag gick ut med 12 passfoton till priset av 4. Jag far nog int in dit på länge.
Men MAN va ja e bra på att göra affärer. Jag betalade 7,50 för 12 passfoton, då 4 annars kostar 12. Jiihaa! Ända problemet jag nu har är att jag inte vet vad jag skall göra med 10 passfoton. Eftersom bara 2 gick till bilskolan.
FÖRSTA KÖRNINGEN PÅ MÅNDAG WUUHUU!

konsert

Har varit på sånkonsert med söta ettor och duktiga tvåor. Fick för första gången se musikettorna, vilket var lite överaskande, de var så få!?
ettorna. fick int upp bilden på tvåorna. ursäkta suddig bild

Första snön, NEJ ingen första snö.

Sitter och lyssnar på Muse. Bra band. Sko gärna fara o höra på dem 22, men har inga biljetter :/ Däremot fyller jag om 9 veckor så om nån gullig typ vill ge mig en biljett ti föddis :)???
Well, det kommer nog inte att hända.
Förövrigt missade jag första snön. Attans säger jag bara. Har aldrig gjort det förr, men nu, bara för denhär jäkla (läs: sköna) sovmorgonen så missade jag den. Nåja, inget snö fanns kvar då jag vaknade så ja räknar med att det inte var första snön! Super! För jag menar, nog måste ju den hållas i alla fall en hel dag. Det har alla förra "första snöar" gjort. Ja, precis! Men tack vare att jag missade första snön har jag också undgått meningen "den kommer hinna smälta bort fast hur många gånger". Så nu då de int har kommit nån första snö har den heller inte kunnat smälta bort.
(Fast så egentligen är fallet.) Men varför så negativ?
Har bilskola idag igen, och efter denhär timmen är det för min del fritt fram att börja övningsköra. Skojjigt? JA!
Håll er dock borta från trafiken under mina första gånger. Vem vet vad som händer då jag är i farten? Nej nu ska ja sluta burna mig själv!
Ikväll är det ettorna och tvåornas sångkonsert, så de e ju kul!
Jag längtar så otrolit till julen alltid nu och då. Får värsta julkänslan och vill bara höra på julsånger. Vilket nog inte är möjligt eftersom folk tittar snett på en om man hör på julsånger i oktober. Men det är ju bra att man har julkänsla nångong under året, för ibland kommer den inte på julen. Det har hänt några gånger! Förfärligt!

90210

Titta just ett avsnitt 90210. Hade glömt hur bra de är!!
Imoron ettornas och tvåornas sångkonsert! Skojjigt att få höra hur det låter! Tvåorna är i alla fall duktiga så :)

lång dag idag

Lång dag idag. Först vanlig skola, och sedan bilskola. Jihaa, efter mårgondagens timme får jag börja köra.
Ska så hårt ha körkort före julen.
Har sett på friends, huippumalli haussa och nu ska ja ut och byta däck på bilen med mamma.
I'll be back

bilskolan

Ska börja bilskolan imorgon, men det känns nästan som om jag inte vill ha nå körkort nåmer. Alla bara går o krockar och sånt.

Va? det är inte sant!



Ja fattar bara int. Vad har vi i Vasa, Österbotten, Finland gjort för att förtjäna detta? Jag fattar int, allt e bara så jävla skit just nu. 

En död i bilolycka i Sundom

VASA. En person har omkommit i en frontalkrock i Sundom. Ytterligare två personer har skadats, en av dem allvarligt.
Olyckan inträffade på söndagen strax före klockan 15 när två fordon frontalkrockade på Söderfjärdsvägen i Sundom.
En yngre man i personbil var på väg in till Sundom när han körde in i en kurva för snävt på fel sida av vägen och fick möte.
Personbilen frontalkrockade med en mötande paketbil. Mannen i personbilen avled senare på sjukhuset.
Bilföraren i paketbilen skadades lindrigt i kollisionen, medan hans passagerare blev allvarligt skadad. Båda männen fördes till Vasa centralsjukhus med ambulans.
Vägen var delvis avstängd i knappt en timme efter olyckan. De båda bilarna bärgades från platsen ungefär klockan 16.
Polisens utredningsenhet befann sig på olycksplatsen strax efter olyckan och orsaken till olyckan utreds ännu.
-Vi har inga misstankar om att alkohol skulle ha haft någon del i olyckan, sa överkonstapel Hannu Pajala.

Det är inte rättvist. Och jag måste sluta tro på att allt som sker har nån mening bakom sig. Att ungdomar dör har ingen mening. Snälla, om nån vet svaret på mina funderingar berätta dem för mig, för det är omöjligt för mig att hitta svaren!

Dagen hade varit så jäkla bra. Vi var hos Malin och kollade film, åt lite godis och var på bra humör. Sedan for vi till gymmet och fick höra om dedär. De e bara så förjävligt!

Har bara en önskan. Alla som jag känner, snälla, gör inget farligt. Jag vill bara inte missta er!

Jag kände inte pojken som dog, men visste vem han var. Vila i frid!


resor och hjärtan



Alla bara reser. En far till Egypten, en annan far ti New York, en tredje far till Tyskland och en fjärde far till Vietnam och sedan var de också nån som skulle ti USA och ja, sedan får man inte heller glömma att en sjätte far till Thailand. Jag vill också resa. Jag vill bort från Vasa. Vasa gör mig deppig.

Idag var jag och lunchade med Jessica x2, hjärta till dem!

Ikväll sku det hända nått men det gjorde inte det heller. Så jag FB chattade med Malin iställe, hjärta till henne!

Ska ta o kolla film nu. Eller hålla mamma och pappa sällskap.
Skönt egentigen att vara hemma i lugn och ro, o bara tagga ner från min resa. Resan som innehöll den sämsta dagen nånsin!

Muse


Pappa sitter o hör på Paramore, och för en stund sedan var det Jennifer Lopez och före det Miley Cyrus, hihi.

Ska bara ta det lugnt i helgen. Ikväll ska jag mögla hemma med pappa. Känns mest rätt, har inte riktit lust att ha sådär jätte skojjigt. Bättre att stanna hemma och se på Idol osv.
Förövrigt försöker jag komma vidare i livet och komma över det som hänt. Det funkar helt bra, men allt går i vågor.

Tänkte ladda upp bilder från resan, men konstaterade att jag inte har så många. Mest bara från Auschwitz och Birkenau, och det är ju kanske inte så roligt att titta på. Men kanske det kommer opp ännu nå. Provtiden för photoshop har gått ut så ska be pappa fixa tibax det. En dator utan photoshop känns underligt!! Var redigerar man  annars bilder? 

Men men, bloggen börjar bli tråkig utan bilder så kanske jag sku kunna lägga in nån gammal. Eller kanske ett youtube klipp. Ja, det får de bli.


oh, tänk om man sko ha vari där. Eller om man sko slippa på Muse keikka 22.10

Tungt, men det blir bättre.

Har ingen lust att deppa o sörja nåmer. Försöker att inte göra det, men känslorna kommer ändå till en alltid nu och då. Det tar väl ett tag tills allt blir som vanligt igen, fast det är svårt att släppa det, att ha varit så nära självaste döden skrämmer mig.
Är så otrolit trött också. Har sovit på dagen och ändå känns det som om krafterna är slut. Men med tiden lär väl det också försvinna.
Svårt att le, svårt att skratta, svårt att beté sig normalt. Men jag försöker i alla fall.
Folk har laddat upp bilder frånn måndagen på Facebook. Kanske det hjälper? bara jag skulle orka lägga dem på datorn.

Det händer inte.

Det går inte att beskriva. Orden, tankarna och tårkanalerna är tomma. Resan fick ett förjävligt slut.
taget från Vasabladet.fi

Elev avled under skolresa

En studerande vid Vasa övningsskolas gymnasium avled på tisdag morgon till följd av en sjukdomsattack. Eleven deltog i en studieresa till Polen och Tyskland.

Den avlidna eleven var med i en grupp på 80 studerande och lärare från Övningsskolan och Vasa gymnasium. Resan avbryts nu och deltagarna återvänder till Vasa under onsdagen. Krishjälp har aktiverats inom gruppen och ytterligare beredskap möter de återvändande resenärerna på flygplatsen. Debriefing arrangeras i skolan under slutet av veckan.

Vet inte vad jag ska skriva.
Vila i frid.

Bye bye baby



Vet inte när jag nästa gång uppdaterar bloggen, hopaps på nångong inom dom närmsta dagarna. Jag måsste ju hitta internet nånstans i Tyskland eller Polen. Fast det nog var otroligt dåligt med det senst jag var där. Men nåja.

Hejdå Vasa!




Hej världen!

Bloglovin?

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Imoron bär det av till Polen och på onsdag till Tyskland. Sjutton vad tiden har gått snabbt. Jag kom ju just därifrån. Känns som om det var igår jag gick i KDW i Berlin. Oh va roligt!!

Ja tror jag ska laga en kategori med alla inlägg som inte är skrivna hemifrån. Ja, det ska jag nog göra. Så är det enklare för mig att hitta dom inläggen jag vill drömma mig tillbaka till.

Ja, o så skaffa jag bloglovin för en stund sedan. Vet dock inte riktit vad det går ut på. Nån som kan förklara? Ja och så en sista grej, hur får jag den där länken att inte vara vit utan nån annan färg så man inte måste lägga musen på den för att se den?

muffins, kex och rulltårta

Mina muffinsar och kex och rulltårta gjorde succé! Jag är ganska duktig på att baka :)

Varning! Jobbigt inlägg

Denna lista stal jag av Janina, men har man tråkit så har man!
1. Vem är du: Satu
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Att jag inte hänger upp mig på småsaker och blir sur över det. 
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Varför denna negativa fråga?
4. Detta är jag rädd för: Spindlar!
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Mat, sömn och skratt
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Låta mig bli slickad i ansiktet av hundar, röra näsan med min tunga och nysa med ögonen fast
7. Detta tycker jag om att göra: skratta, dansa och få Sarah att säga att jag är konstig!
8. Detta vill jag göra just nu: äta
9. Bästa känslan: att stå framför pubilk, liten eller stor, ingen skillnad, bara jag får uppmärksamhet (;
10. Värsta känslan: sorg
11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har: hmm..
12. Är jag kär just nu? Nej!
13. Jag vill gifta mig? Ja!
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: resa till alla världsdelar och besöka så många länder som möjligt
15. Min käraste ägodel: telefon?
16. Något jag vill ha i present: En resa till New York!
17. Detta har jag på mig just nu: huppare och mjukisbyxor
18. Favoritkläder: Huppare och mjukisbyxor
19. Favoritdjur: djur med päls
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: det mesta går att lyssna på bara man hör melodin
21. Favoritlåt just nu: kanske muse - uprising, eller njaa...ja vet int?
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: roligaste är nog musiken, tråkigaste KEMI
23. Stjärntecken: skytte
24. En bok jag älskar: Alla HP och Twilightbäcker
25. En film jag älskar: Pride and prejudice , borde kanske läsa boken också!
26. Tv-program jag gillar: Just nu är det Idol som gäller, fast Jon åkte ut :(
27. Favoritdoft: våren
28. Detta äter jag gärna: ris
29. Dricker helst: Oboy
30. Favoritgodis: choklad och vingummi..o lakrits
31. Vart vill du resa: Usa, New York <3 Jag vill uppleva staden som aldrig sover och landet där ingenting är omöjligt
32. Färg på mina ögon: gröna
33. Min längd: 168 cm
34. Jag tror: att om man vill någonting jätte mycket så kommer man få det också
35. Jag spelar: inte trummor
36. Person jag beundrar: Har nog aldrig beundrat någon..
37. Så här bor jag: i ett stort gult hus med mamma och pappa och titioo, syrran kommer och hälsar på alltid nu och då
39. Det här tänder mig: de ni!
40. Det här gör mig avtänd: ohygienism
41. Favoritfärg: alla färger är fina förutom skitgrönt och skitgult!
42. Favoritcitat: fyller i då jag kommer på..
43. En hemlighet jag vet: hemligheter e väl menade att man skall hålla hemliga?
44 Den bästa present du fått?: Språkresa till Malta och Friends the complete serier collection boxen45. Senast köpta skiva: Inget minne
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Denna fråga skall inte ställas under en dålig dag.
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Inte denhär heller..
48. Udda förmåga/egenskap: Får folk på bättre humör
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En apa
50. Vad lyssnar du på just nu? En puttrande kastrull
51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Bakat muffins och hjälpt mamma med att städa lite
52. Var är dina föräldrar födda? I norra delen av österbotten
53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Photoshop
54. Vilken är din favoritrestaurang? Bacchus har fortfarande godaste lövbiffen jag ätit, så det blir väl det.
55. När badade du i en pool senast? I sommras i Sverige.
56. Har du varit med i någon skolpjäs? Jepp
57. Hur många barn vill du ha? 2-3
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Techno helt klart, Fy fan!
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Täh?
60. Vad har du för TV-kanaler? Dom vanliga + sveriges vanliga + nån tysk och nån italiensk och nån spnsk och disneychannel och mtv3 plus
61. Har du åkt moped någon gång? Jepp
62. Har du busringt nån gång? o jaa, jätte roligt!
63. Har du fått felparkeringsböter? Nej
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump? Har inte ännu fått chansen, men ska nog göra det före jag dör.
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? hmm, canarie öarna?
66. Har du en egen trädgård? Ja
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Mumin
68. Kan du alla orden i nationalsången? tror det.
69. Badkar eller duschkabin? badkar
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? har inte sett så många filmer denhär månaden
71. Favoritpizza? hemlagad
72. Chips eller popcorn? chips och popcorn
73. Vilken färg på läppstift använder du? det som faller mig i smaken den dagen
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? nej
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? nej
76. Apelsin- eller äppeljuice? apelsin
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Jessica x2 på Amarillo, men den kommande veckan kommer jag att äta ute varje dag! wuuhuu
78. Favoritchoklad? fazers blå med nötter och kossachoklad.
79. När röstade du senast? har aldrig röstat
80. När åt du en hemodlad tomat sist? i somras, dock var det inte jag som odlade dom..
81. Har du vunnit en prispokal någon gång? Fått VGF's vandringspris, räknas det?
82. Är du bra på matlagning? Jag är ganska bra :)
83. Klarar du att tanka själv? hmm, ja, det gör jag väl!
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen? funderade i somras på att köpa Zumba.
85. Pepsi eller Coca Cola? coca cola
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nej
87. Vad var det senaste du handlade? I butiken här i byn
88. Har du kräkts offentligt? NEJ
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? båda två skulle ju sitta fint!
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? nej
91. Har du ringt något betalnummer? nej
92. Kan man vara vän med sitt ex? det beror väl på..
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? pappa då han bröt akillessenan i måndags.
94. Hade du mycket hår som liten bebis? nej
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? va?
96. Vad har du i din väska? plånbok, ipod, telefon och läppglans
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? tvättar mig?
98. Vad har du att vara tacksam för? mitt liv
99. Var hittade du den här listan? Janinas blogg
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Ta den om du har tråkigt!

Idol kan gå o gömma sig just nu!



NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!! mitt liv e typ förstört(nå int riktit men nästan)!! Jon kom int vidare ti finalen! o istället kom den där urdåliga camilla som bara skriker hest  o kommer skämma ut sig än en gång, lika mycket som hittills!! Nej nej nej, ja som var så säker på Jon :(

Nu är det ju int kul att titta på Idol nåmer! Måst väl heija helhjärtat på Erik istället då!

Baka baka liten kaka

Dagsverke-dagen började med att jag vaknade. Som alla andra dagar hittills i mitt liv. Skönt!
For iväg till butiken med mamma. Vi storhandlade. Det är alltid lika roligt att titta in i kylskåpet och se masssa mat. Sedan bakade jag kex. Choklad-mandel och vitchoklad-lime. Goda blev dom.
Nu ikväll har jag bakat en rulltårta. Mycket bakande. Mommo o moffa kommer hit i morgon, that's why!
2 dagar kvar tills det bär av till Polen och Tyskland med 74 andra elever från Vasa. Grejt!
Detta är en bråkdel av alla kex jag bakat idag. mums!

besvikelse tar ont tills man glömmer den..


Ganska besviken på allt och alla!


Den lilla 5 åringen inom mig kommer fram och säger:

Jag tycker BARA om Sarah!

RSS 2.0